Opublikowano 9 października 20177 l Nie wiem jak mam wgrać cheaty do romów. Mam np. do Super Mario Bros. Kod "SXIOPO" jest na nieskończoność żyć, ale jak wpisuję po przecinku to w czasie gry nie mam żadnego wyboru. A jak chcę przez program dodać, to mi wywala błąd i program się zamyka.Inny problem, to nie mogę odpalić gier z Atari 2600, a chciałem na tym miniNESie mieć wszystko, w co grałem w ośmiobitowej oprawie. http://www.gamegenie.com/cheats/gamegenie/nes/super_mario_bros.html - tutaj stronka z czitami. W sumie do Contry też by się przydało, bo nawet nie wiem, czy po latach pomoże kod na 30 żyć.
Opublikowano 10 października 20177 l http://allegro.pl/snes-classic-mini-100-gier-jedyny-taki-zestaw-i6992680347.html Pierwsi biznesmeni przecierają szlak
Opublikowano 10 października 20177 l Odpali po wgraniu modułu retro arch. A i nes odpali te sprzęty: gba, SNES, genesis, a nawet n64 - ale bardziej to działa jako ciekawostka. W sumie minines miał problem z emulacja snesa, emulator od Nintendo widać działa lepiej. Ps. Ej, nikt tu nie używa cheatow w hakchi?:/
Opublikowano 11 października 20177 l Ps. Ej, nikt tu nie używa cheatow w hakchi? :/Ponawiam pytanie. Jak mam je wprowadzić do hakchi?
Opublikowano 25 lutego 20187 l W dniu 13.01.2017 o 18:19, grzybiarz napisał: 2.08: Fixed unhandled exception bug when game with unsupported mapper selected. Fixed bug when NES Mini is not detected on some computers. Select all/unselect all feature, just right click on games list. Uninstall feature just in case you want to remove all hakchi traces. Four-screen check (it's not supported by NES Mini). Mapper #71 games automatically patched to mapper #2 , so you can play Camerica/Codemasters games: Micro Machines, Bee 52, Dizzy series, etc. One exception: Fire Hawk. Fix for Google search (thanks to Bin4ry!). This feature should work for all now. Added Drag&Drop support. You can just drag&drop .nes file to list of games. Help menu with links to FAQ and GitHub. https://gbatemp.net/threads/hakchi2-nes-mini-very-simple-pimp-tool.456256/ nowa wersja 2.08 W końcu jaskiniowiec działa, bo zwiększono kompatybilność mapperów. Z hakchi zacząłem zabawę w połowie grudnia 2017. Ściągnąłem wersję programu 2.21f, a nadal nie widzi mi mappera obslugującego dizzy'iego lub big nose'a. Ktoś posłuży dobrą radą? Np. Grzybiarz? Edytowane 25 lutego 20187 l przez ciwa22
Opublikowano 25 lutego 20187 l Mozesz dopisać —retroarch. Dokładnie nie pamietam, ale jak nie chcesz odpalać gier emulatorem od Nintendo, to trza dopisać parametr bodajże retroarch. A i chyba dwa dni temu wyszła nowsza wersja hakchi.
Opublikowano 25 lutego 20187 l Ok ale co to jest retroarch i gdzie się to dopisuje? Edytowane 25 lutego 20187 l przez ciwa22
Opublikowano 25 lutego 20187 l Musisz pobrać dodatkowe moduły. Jestem na telefonie, obczaj google, znajdziesz stronę hakchi na githubie. Tam tez będzie dodatkowy moduł „cluster” czy coś takiego. A gdzie się wpisuje retroarch? No tam jak masz wybraną grę, to jest miejsce do wpisania komendy... odpal program i sprawdź.
Opublikowano 25 lutego 20187 l Dzięki za pomoc. Rozumiem że na takiej samej zasadzie działają patche do wcześniej nie działających lub krzaczących gier, które znajdują się w katalogu hakchi? Bo automatycznie nie pathują gier. Edytowane 25 lutego 20187 l przez ciwa22
Opublikowano 25 lutego 20187 l Nie wiem:) big nose mi działa, a po prostu dopisałem dwa myślniki i retroarch „—retroarch”. Tyle ze musisz mieć ten cluster. Wiem, to jest skomplikowane... jeszcze jakiś typ wrzuca na jutuba jak odpala gry z psxa, czy nawet psp, tez bym tak chciał:/ btw https://github.com/ClusterM/retroarch-clover/releases Edytowane 25 lutego 20187 l przez grzybiarz
Opublikowano 25 lutego 20187 l Wielkie dzięki!!! Ściągnąłem cluster "retroarch_with_cores.zip" z ostatniej wersji (1.1b) z podanego przez ciebie linka, wrzuciłem do ekranu z listą gier, dodałem Dizziego oraz między innymi niedziałający wcześniej Splatterhouse i śmiga nawet bez wpisywania żadnych komend. Sprawdzę jeszcze kilka gier, które wrzucałem wcześniej (dało się grać ale w kilku momentach glitchowały). Battletoads wieszający się wcześniej na drugim levelu też śmiga, czyli prócz aktywowania nowych mapperów, retroarch dodaje też patche, nice. Edytowane 25 lutego 20187 l przez ciwa22
Opublikowano 4 stycznia 20205 l Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy w ogarnięciu NESa Mini. Zainstalowałem najnowszą wersję Hakchi2 CE 3.6.0 , dorzuciłem całą masę gier na nesa , snesa , atari 2600 , atari 7800 a działają tylko oryginalnie zainstalowane gry na nesa i kilka dogranych. Pomocy.