Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Pomóżcie. Za późno się dowiedziałem o imprezie u mnie i muszę coś dobrego zrobić / kupić. Czas operacyjny 3,5 h. Raczej coś pod piwo. Jakieś koreczki to znam, może jednak coś innego niż kupne bagietki z masłem czosnkowym by mogły być. Chipsy też umiem kupić. Nie mam pomysłów, masę roboty, wracam po 15, mam godzinę na zakupy i zostaje kucharzem. Jakieś sprawdzone, szybkie przepisy? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nie możesz zamówić pizzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 https://www.winiary.pl/przepis.aspx/7784/ogorki-nadziewane-rzodkiewka-i-bialym-serem kiedyś coś takiego zmontowałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Podsmażana pierś z kuraka (bądź tuńczyk) pokrojona w kostkę, gotowany ryż, ananas, lekko doprawić i masz wyborną sałatkę. Czas przygotowania: max 30 minut. Albo kupujesz gotowe ciasto francuskie, podsmażasz kuraka w kawałeczkach przyprawionego wg. woli, ciasto tniesz na kwadraty, do środka pakujesz kuraka, do piekarnika i wcinasz z kupionym za szybko sosem słodko-kwaśnym tao-tao. Gotujesz jajka na twardo, obierasz ze skorupek, kroisz na pół, przywdziewasz w majonez, do tego szczypiorek jak lubisz i kolejne danie gotowe. Faworki z piersi z kuraka, też szybko się robi, a zakąska fajna. Wiem, że za dużo kuraka, ale co poradzę, że naprawdę szybko się z tego wszystko robi No i patent, który nam się naprawdę sprawdził: owoce na półmisku. jakie tam wpadną do głowy, obrane, przygotowane w plastrach, świeże, bądź z puchy (ananas), czy co tam wlezie. Zawsze schodzi. No kuźwa jj, żonę masz i w internetach pytasz? Edytowane 15 Lipca 2016 przez Andreal 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nie możesz zamówić pizzy? Dopisz do listy : chipsy, bagietka czosnkowa. Bardziej coś kreatywnego a na szybko jak Andreal pisał mnie interesuje. Stron w necie bez liku i można szukać ale od czego forumek? Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) wrapy to klucz do sukcesu. wyglądają ładnie i smakują jeszcze lepiej, a wymagają minimum pracy.Kup rukolę, zielone oliwki, ser i ewentualnie jakąś szynkę, wrapa posmaruj majonezem lub ziołowym sosem na jogurcie, kładź sałatę, potem resztę składników. na koniec zwijasz go w rulon, wbijasz co 4-5 cm wykałaczki i kroisz na mniejsze kawałki jeszcze lepsze są z duszonymi kolorowymi paprykami: po dwie małe papryki różnych kolorów podsmażasz z czerwoną cebula i ząbkiem czosnku + kumin i sól, do zarumienionych warzyw dodajesz trzy łyżki wody i tyle samo przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, kolendrę, trochę pieprzu. jak wszystko zamieni się w nieco bardziej jednolitą masę, wykładasz na wrapy, posypujesz tartym serem (najfajniej smakuje z cheddarem, ale każdy ujdzie) zawijasz i jak w pierwszym przypadkuewentualnie jeszcze super-szybka sałatka z tortellini (dowolne, byle nie grzybowe):prażony słonecznik, rukola, feta, pomidorki koktajlowe, ugotowane tortellini, sos z jogurtu, musztardy i odrobiny czosnku Edytowane 15 Lipca 2016 przez assassine 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 to uczucie gdy czytasz takie przepisy a szczyt twoich możliwości to zrobienie sobie kanapki z szynką albo tostów Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 To uczucie, gdy siedzisz w robocie, kanapki już dawno zjedzone i czytasz przepisy na żarcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Kto je w pracy kanapki? I codziennie takie same jeszcze? XD Będą jajka ze szczypiorem, poleci ciasto francuskie z kurą lub parówką a do tego tortilla. Dobrze się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Tak, jem kanapki, a raczej jedną + owoce, linię trzeba trzymać. kiedyś bawiłem się w różne dania, ale czasu mało. Wole więc zjeść porządne śniadanie w domu, kanapkę do pracy, później obiad itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Wujaszek: takie małe sucharki z biedry + pesto zielone + oliwki czarne. Ja takie robię, na foto masz wersję hard: z jakimś serkiem i kabanoskiem. Edytowane 15 Lipca 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) polecam jak assasine wrapy, żadna czarna magia, możesz zrobić nuggetsy ale lepiej jak byś miał frytownice niż sie bawił z głęboką patelnią i olejem. skrzydełka z kurczaka można robić ponoć w mikrofali, ale to już chyba wtedy jak sie dowiadujesz ze za 10 minut masz gosci. zawsze mam beke z sałatek na domówkach, zrobiątego kilo potem nikt tego nie je, nie wygodnei sie je i potem tydzień do pravy noszą jako drugie śniadanie. Edytowane 15 Lipca 2016 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 3 godziny wcześniej dowiaduję się, że zwalą mi się goście na głowę? Zapraszam, kawka, herbatka, delicje, paluszki, proszę się częstować. Odwiedziny bez zapowiedzi i jeszcze na żarło liczą. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Gdybym się dowiedział, że za trzy godziny goście przyjdą, to bym po prostu z domu wyszedł. Popcorn maślany do mikrofali z Lidla za zeta z haczykiem (3,5 minuty na pełną piz/dę). Edytowane 15 Lipca 2016 przez Grzaewoo Cytuj Odnośnik do komentarza
obrazus 20 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Kto je w pracy kanapki? I codziennie takie same jeszcze? XD Będą jajka ze szczypiorem, poleci ciasto francuskie z kurą lub parówką a do tego tortilla. Dobrze się zapowiada. Jajek z alkoholem lepiej nie mieszaj Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 3 godziny wcześniej dowiaduję się, że zwalą mi się goście na głowę? Zapraszam, kawka, herbatka, delicje, paluszki, proszę się częstować. Odwiedziny bez zapowiedzi i jeszcze na żarło liczą. No, fajnie, że wyraziłeś swoje zdanie ale jakbyś już chciał coś na temat napisać i coś dobrego polecić to będzie trochę lepiej. Wiesz, czego się nie robi dla bardzo dobrych znajomych. I trochę szydercy się wyluzujcie w tej loży bo 3,5 h to ja mam po robocie żeby ogarnąć i robię to teraz a zgadaliśmy się wczoraj wieczorem. Wszystkim dziękuję za pomoc a topic dla potomnych zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 3 godziny wcześniej dowiaduję się, że zwalą mi się goście na głowę? Zapraszam, kawka, herbatka, delicje, paluszki, proszę się częstować. Odwiedziny bez zapowiedzi i jeszcze na żarło liczą. No, fajnie, że wyraziłeś swoje zdanie ale jakbyś już chciał coś na temat napisać i coś dobrego polecić to będzie trochę lepiej. Wiesz, czego się nie robi dla bardzo dobrych znajomych. I trochę szydercy się wyluzujcie w tej loży bo 3,5 h to ja mam po robocie żeby ogarnąć i robię to teraz a zgadaliśmy się wczoraj wieczorem. Wszystkim dziękuję za pomoc a topic dla potomnych zostawiam. opowiedz jeszcze wujek co w końcu przyrządziłeś, czy udała się impreza no i czy ogólnie było fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ej no klasa była i szacunek dla was ekoledzy i koleżanko. 8) Były jaja w majonezie ze szczypiorem i ogórkiem kiszonym. Bagietki czosnkowe. Tortilla według sugestii Nikoli. Masa chipsów i wódki + browarów. Goście syci i w dobrym nastroju. Przed chwilą poszli ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (pipi)any atencjusz niby kur.wa impra za 3.5 h nagle a zgadal sie wczoraj wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 jakby ktoś opuszczał mój dom o godzinie 3:34 najprawdopodobniej nigdy by już do niego nie wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ale ty jesteś dziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 jakby ktoś opuszczał mój dom o godzinie 3:34 najprawdopodobniej nigdy by już do niego nie wszedł.A czemu? A jak nie mieli gdzie spać? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 no to albo wychodzą o 3:34 albo nocują i ja idę spać o normalnej godzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 I co wuja, nażarli się? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 No pewnie. Jestem spełnionym gospodarzem i forumek mi w tym pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi