Opublikowano 15 lipca 20168 l Pomóżcie. Za późno się dowiedziałem o imprezie u mnie i muszę coś dobrego zrobić / kupić. Czas operacyjny 3,5 h. Raczej coś pod piwo. Jakieś koreczki to znam, może jednak coś innego niż kupne bagietki z masłem czosnkowym by mogły być. Chipsy też umiem kupić. Nie mam pomysłów, masę roboty, wracam po 15, mam godzinę na zakupy i zostaje kucharzem. Jakieś sprawdzone, szybkie przepisy? :>
Opublikowano 15 lipca 20168 l https://www.winiary.pl/przepis.aspx/7784/ogorki-nadziewane-rzodkiewka-i-bialym-serem kiedyś coś takiego zmontowałem
Opublikowano 15 lipca 20168 l Podsmażana pierś z kuraka (bądź tuńczyk) pokrojona w kostkę, gotowany ryż, ananas, lekko doprawić i masz wyborną sałatkę. Czas przygotowania: max 30 minut. Albo kupujesz gotowe ciasto francuskie, podsmażasz kuraka w kawałeczkach przyprawionego wg. woli, ciasto tniesz na kwadraty, do środka pakujesz kuraka, do piekarnika i wcinasz z kupionym za szybko sosem słodko-kwaśnym tao-tao. Gotujesz jajka na twardo, obierasz ze skorupek, kroisz na pół, przywdziewasz w majonez, do tego szczypiorek jak lubisz i kolejne danie gotowe. Faworki z piersi z kuraka, też szybko się robi, a zakąska fajna. Wiem, że za dużo kuraka, ale co poradzę, że naprawdę szybko się z tego wszystko robi No i patent, który nam się naprawdę sprawdził: owoce na półmisku. jakie tam wpadną do głowy, obrane, przygotowane w plastrach, świeże, bądź z puchy (ananas), czy co tam wlezie. Zawsze schodzi. No kuźwa jj, żonę masz i w internetach pytasz? Edytowane 15 lipca 20168 l przez Andreal
Opublikowano 15 lipca 20168 l Autor Nie możesz zamówić pizzy? Dopisz do listy : chipsy, bagietka czosnkowa. Bardziej coś kreatywnego a na szybko jak Andreal pisał mnie interesuje. Stron w necie bez liku i można szukać ale od czego forumek?
Opublikowano 15 lipca 20168 l wrapy to klucz do sukcesu. wyglądają ładnie i smakują jeszcze lepiej, a wymagają minimum pracy.Kup rukolę, zielone oliwki, ser i ewentualnie jakąś szynkę, wrapa posmaruj majonezem lub ziołowym sosem na jogurcie, kładź sałatę, potem resztę składników. na koniec zwijasz go w rulon, wbijasz co 4-5 cm wykałaczki i kroisz na mniejsze kawałki jeszcze lepsze są z duszonymi kolorowymi paprykami: po dwie małe papryki różnych kolorów podsmażasz z czerwoną cebula i ząbkiem czosnku + kumin i sól, do zarumienionych warzyw dodajesz trzy łyżki wody i tyle samo przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, kolendrę, trochę pieprzu. jak wszystko zamieni się w nieco bardziej jednolitą masę, wykładasz na wrapy, posypujesz tartym serem (najfajniej smakuje z cheddarem, ale każdy ujdzie) zawijasz i jak w pierwszym przypadkuewentualnie jeszcze super-szybka sałatka z tortellini (dowolne, byle nie grzybowe):prażony słonecznik, rukola, feta, pomidorki koktajlowe, ugotowane tortellini, sos z jogurtu, musztardy i odrobiny czosnku Edytowane 15 lipca 20168 l przez assassine
Opublikowano 15 lipca 20168 l to uczucie gdy czytasz takie przepisy a szczyt twoich możliwości to zrobienie sobie kanapki z szynką albo tostów
Opublikowano 15 lipca 20168 l To uczucie, gdy siedzisz w robocie, kanapki już dawno zjedzone i czytasz przepisy na żarcie
Opublikowano 15 lipca 20168 l Autor Kto je w pracy kanapki? I codziennie takie same jeszcze? XD Będą jajka ze szczypiorem, poleci ciasto francuskie z kurą lub parówką a do tego tortilla. Dobrze się zapowiada.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Tak, jem kanapki, a raczej jedną + owoce, linię trzeba trzymać. kiedyś bawiłem się w różne dania, ale czasu mało. Wole więc zjeść porządne śniadanie w domu, kanapkę do pracy, później obiad itd.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Wujaszek: takie małe sucharki z biedry + pesto zielone + oliwki czarne. Ja takie robię, na foto masz wersję hard: z jakimś serkiem i kabanoskiem. Edytowane 15 lipca 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 15 lipca 20168 l polecam jak assasine wrapy, żadna czarna magia, możesz zrobić nuggetsy ale lepiej jak byś miał frytownice niż sie bawił z głęboką patelnią i olejem. skrzydełka z kurczaka można robić ponoć w mikrofali, ale to już chyba wtedy jak sie dowiadujesz ze za 10 minut masz gosci. zawsze mam beke z sałatek na domówkach, zrobiątego kilo potem nikt tego nie je, nie wygodnei sie je i potem tydzień do pravy noszą jako drugie śniadanie. Edytowane 15 lipca 20168 l przez Orzeszek
Opublikowano 15 lipca 20168 l 3 godziny wcześniej dowiaduję się, że zwalą mi się goście na głowę? Zapraszam, kawka, herbatka, delicje, paluszki, proszę się częstować. Odwiedziny bez zapowiedzi i jeszcze na żarło liczą.
Opublikowano 15 lipca 20168 l Gdybym się dowiedział, że za trzy godziny goście przyjdą, to bym po prostu z domu wyszedł. Popcorn maślany do mikrofali z Lidla za zeta z haczykiem (3,5 minuty na pełną piz/dę). Edytowane 15 lipca 20168 l przez Grzaewoo
Opublikowano 15 lipca 20168 l Kto je w pracy kanapki? I codziennie takie same jeszcze? XD Będą jajka ze szczypiorem, poleci ciasto francuskie z kurą lub parówką a do tego tortilla. Dobrze się zapowiada. Jajek z alkoholem lepiej nie mieszaj
Opublikowano 15 lipca 20168 l Autor 3 godziny wcześniej dowiaduję się, że zwalą mi się goście na głowę? Zapraszam, kawka, herbatka, delicje, paluszki, proszę się częstować. Odwiedziny bez zapowiedzi i jeszcze na żarło liczą. No, fajnie, że wyraziłeś swoje zdanie ale jakbyś już chciał coś na temat napisać i coś dobrego polecić to będzie trochę lepiej. Wiesz, czego się nie robi dla bardzo dobrych znajomych. I trochę szydercy się wyluzujcie w tej loży bo 3,5 h to ja mam po robocie żeby ogarnąć i robię to teraz a zgadaliśmy się wczoraj wieczorem. Wszystkim dziękuję za pomoc a topic dla potomnych zostawiam.
Opublikowano 15 lipca 20168 l 3 godziny wcześniej dowiaduję się, że zwalą mi się goście na głowę? Zapraszam, kawka, herbatka, delicje, paluszki, proszę się częstować. Odwiedziny bez zapowiedzi i jeszcze na żarło liczą. No, fajnie, że wyraziłeś swoje zdanie ale jakbyś już chciał coś na temat napisać i coś dobrego polecić to będzie trochę lepiej. Wiesz, czego się nie robi dla bardzo dobrych znajomych. I trochę szydercy się wyluzujcie w tej loży bo 3,5 h to ja mam po robocie żeby ogarnąć i robię to teraz a zgadaliśmy się wczoraj wieczorem. Wszystkim dziękuję za pomoc a topic dla potomnych zostawiam. opowiedz jeszcze wujek co w końcu przyrządziłeś, czy udała się impreza no i czy ogólnie było fajnie.
Opublikowano 16 lipca 20168 l Autor Ej no klasa była i szacunek dla was ekoledzy i koleżanko. 8) Były jaja w majonezie ze szczypiorem i ogórkiem kiszonym. Bagietki czosnkowe. Tortilla według sugestii Nikoli. Masa chipsów i wódki + browarów. Goście syci i w dobrym nastroju. Przed chwilą poszli ostatni.
Opublikowano 16 lipca 20168 l (pipi)any atencjusz niby kur.wa impra za 3.5 h nagle a zgadal sie wczoraj wieczorem
Opublikowano 16 lipca 20168 l jakby ktoś opuszczał mój dom o godzinie 3:34 najprawdopodobniej nigdy by już do niego nie wszedł.
Opublikowano 16 lipca 20168 l jakby ktoś opuszczał mój dom o godzinie 3:34 najprawdopodobniej nigdy by już do niego nie wszedł.A czemu? A jak nie mieli gdzie spać?
Opublikowano 16 lipca 20168 l no to albo wychodzą o 3:34 albo nocują i ja idę spać o normalnej godzinie.
Opublikowano 16 lipca 20168 l Autor No pewnie. Jestem spełnionym gospodarzem i forumek mi w tym pomógł.