michal 558 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 wrapy to klucz do sukcesu. wyglądają ładnie i smakują jeszcze lepiej, a wymagają minimum pracy. Kup rukolę, zielone oliwki, ser i ewentualnie jakąś szynkę, wrapa posmaruj majonezem lub ziołowym sosem na jogurcie, kładź sałatę, potem resztę składników. na koniec zwijasz go w rulon, wbijasz co 4-5 cm wykałaczki i kroisz na mniejsze kawałki jeszcze lepsze są z duszonymi kolorowymi paprykami: po dwie małe papryki różnych kolorów podsmażasz z czerwoną cebula i ząbkiem czosnku + kumin i sól, do zarumienionych warzyw dodajesz trzy łyżki wody i tyle samo przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, kolendrę, trochę pieprzu. jak wszystko zamieni się w nieco bardziej jednolitą masę, wykładasz na wrapy, posypujesz tartym serem (najfajniej smakuje z cheddarem, ale każdy ujdzie) zawijasz i jak w pierwszym przypadku ewentualnie jeszcze super-szybka sałatka z tortellini (dowolne, byle nie grzybowe): prażony słonecznik, rukola, feta, pomidorki koktajlowe, ugotowane tortellini, sos z jogurtu, musztardy i odrobiny czosnku widać, że gospodyni. Szkoda, że coraz mniej takich pracowitych wśród młodych panien. rób kanapki z pastą z makreli + ogórek + cebula. Bardzo smaczne choć trzeba troszkę przy tym popracować. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Makrela z ogórkiem i cebulą? Dobre, ale na imprezę średnio się nadaje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.