Skocz do zawartości

Kong: Skull Island (2017)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O wiele lepszy niż Godzilla.

Bardzo dobre CGI. Fantastyczna paleta kolorów, naprawdę śliczne kadry. Świetnie dobrana muzyka i sceny akcji, na których bardzo dobrze się bawiłem.

Z drugiej strony słabe dialogi, kolejny raz niepotrzebne dorabianie ideologii "on jest dobry, my źli". Wystarczyłoby zrobić z tego survival na wyspie i byłoby znacznie lepiej. Postać Jacksona irytująca strasznie, wycięty z szablonu wojskowy, któremu odbija.

Ogólnie bawiłem się bardzo dobrze, nie żałuję wizyty w kinie.

Opublikowano

Świetny blockbuster, ma wszystko to co powinno być, szybkie zawiązanie akcji, ekspresowe wprowadzenie charakterystycznych bohaterów (jedynie Mudżin i skośnooka wrzuceni na siłę), prostą fabułę, a potem już tylko akcja akcja akcja. Do tego trochę humoru, świetne CGI (top topów po prostu), i zapierające dech w piersiach widoki. I miło, że akcja głównie dzieje się w dzień a nie w nocy żeby ukryć niedostatki CGI. 8/10.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem jak to opisać, ale oglądajać ten film miałem wywalone na cała ekipe i małpe. Nawet jak ktoś ginął to zero emocji. Obejrzeć i zapomnieć.

Opublikowano

Ja bym powiedział inaczej: nie oglądać. Strata czasu, naprawdę. King Kong od PJ naprawdę mi się podobał (choć był ciut długawy), ale "to coś", brrr... na samo wspomnienie mnie trzęsie.

Opublikowano

Umówmy się, że ten film powstał żeby zbudować nowe uniwersum potworów. Kong był słaby, ale jeśli zrobią dobry film kong vs Godzilla, czy co oni tam mają w planach to wszyscy będą zadowoleni.

Opublikowano

Nie taki zły ten Kong, chociaż w dobie monopolu facetów w rajtuzach na kino przygodowe dużych wymagań od czegoś innego nie można mieć.

Gość mastafaker
Opublikowano

Czytam te tematy o amerykanskich balonikach napompowanych efektami a ludzie pisza, ze slabe bo plytkie, bo takie, bo siakie. To ma byc rozrywka, a bawilem sie dobrze. Od poczatku filmu ostra jazda, z otwarta japa patrzylem jak Kong robi rozpierduche.