chmurqab 3 192 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Korzystam już jakoś z 3 lata z Mi2s, działa dokładnie tak samo jak w dniu wyjęcia z pudełka - a to w sumie dla mnie najważniejsze. Kobieta zakupiła ostatnio Mi4c i też jest bardzo zadowolona, przesiadła się z jakiejś Xperii. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2016 Tylko ten brak serwisu i to, że trzeba samemu soft wgrywać martwi. Akurat wgrywałem softy wielokrotnie, ale w tym xiomi to jakieś cuda na kiju trzeba robić, a wgrywając soft można zyebać słuchawkę Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Do tego dodaj brak dobrego źródełka do kupna w PL (lipni sprzedawcy, albo cwaniak na allegro sprzedający usługę sprowadzenia tel xD, do tego fony z wgranym lipnym softem), i nie na każdy model porządny soft przypasuje, innymi słowy - za dużo iebania, odechciewa się. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2016 Nomm, i zacząłem szukać czegoś innego, jednak we wszystkich rankingach jest ten xiomi:( no ludzie, przecież nie kupię xperii chyba zaryzykuję Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 (edytowane) Ziomki mają sklep w Warszawie stacjonarny, można sobie pomacać jak się bardzo chce. A serwis CHYBA robią przez siebie (nie wiem czy go odsyłają ale możesz go wysłać czy przynieść do nich). http://www.xiaomi4you.pl/sklep/ Xiaomi ma chyba jakiś serwis u nas, jak Sony regenersis (jakaś lokalna firma która pewnie dostaje od nich części). Wybieram się tam pomacać sobie Xiaomi Mi Max. Może się skuszę na 6.44". To w sumie tablet już... Edytowane 2 sierpnia 2016 przez NemoKOF Cytuj
Gość Opublikowano 3 sierpnia 2016 Opublikowano 3 sierpnia 2016 (edytowane) Ja posiadam Xiaomi Redmi Note 3 2/16 i jestem mega zadowolony. Oczywiście polecam wersję ze Snapdragonem 650, który bije nawet niektóre z linii 8xx. A czego nie polecam to sklepu xiaomi.com.pl. Zamówiłem tam urządzenie i czekałem bite 2 tygodnie, bez jakiegokolwiek kontaktu ze strony sprzedawcy. Zresztą jest wątek prawie 40-to stronnicowy, na forum MIUI Polska. Sam telefon zapierdziela. EDIT: Również co mogę zasugerować to obudowę dedykowaną marki Nilkin. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 sierpnia 2016 przez Gość Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 sierpnia 2016 Wiele złego czytałem o xiaomi.com.pl, juz samo to, że podszywają się pod oficjalnego dystrybutora trochę daje do myślenia jaką wersję kolorystyczną macie? Mi się podoba złoty;/ ale mam wątpliwości czy to wystarczająco heteroseksualny kolor Cytuj
xtik 262 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Kupiłem przez allegro redmi 3s, 48h wysyłka a tu taki luj, czekam 5 dni i telefonu nie ma. Wczoraj zgłosiłem sprawę na policję i wysłałem mu skana zawiadomienia. Pisze, że dziś zrobi przelew zwrotny. Pewno sie posrał. http://allegro.pl/show_user.php?uid=22230490 nie polecam allegrowicza. Takie cuda z siałomi. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Dobrze ci tak, bo jak sie kupuje od kogoś kto ma tyle negatywow to tak sie potem wlasnie konczy. Cytuj
xtik 262 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 No jakoś niedawno jeszcze ich nie miał. Teraz sie posypały. Pewno kontener z telefonami mu nie doszedł. Zlalazłem jeszcze lepszy fon Kubot dinozaur XD http://www.cubot.net/smartphones/dinosaur/ Czekam na temat. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Negatywy zbiera już od 2011 roku ale ok, rozumiem ten sort ludzi, który najpierw kupuje a potem nawet nie sprawdza sprzedawcy. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 sierpnia 2016 Bez przesady, 17 negatywów jak na 500 transakcji to znośnie xD Inna sprawa, że o tym sklepie tez pisali na forum miui polska Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 To nie chodzi o procentowy udział w puli pozytywnych komentarzy. Chodzi o sam fakt, że jak czytasz tylko kilka opinii o tym, że ktoś kręci wałki to dla świętego spokoju powinieneś odpuścić. Wczoraj o tym wspominałem, że polak ma taką dziwną przypadłość: jeśli ma do wyboru kupno gierki za 100zł od sprawdzonego w 100% sprzedawcy z nieskazitelną opinią lub może kupić gierkę za 95zł od jakiegoś gimbusa wałkowicza z negatywnymi komentarzami to wtedy świadomie wybierze zakup za 95zł. A potem są tego skutki. Nie pierwszy raz na tym forum i nie pierwszy raz ludzie nie potrafią się nauczyć. 1 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 (edytowane) W ogóle jak to nie jest transakcja jakaś na miejscu to oszczędzanie śmiesznej kwoty i branie od Janusza jest dziwna. To też w Polsce procentuje na rzecz drugiego obiegu. Coś nowego 1800 coś używanego rok 1500. Kurde, to powinno po roku kosztować z 50% ceny. W cywilizowanym świecie mają outlety gdzie rozpakowana tylko rzecz NOWA i cena spada o 20-30%. A u nas OKAZJA! ;-) EDIT. Na allegro to konto jest już zawieszone. Edytowane 4 sierpnia 2016 przez NemoKOF Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Po pierwsze Polak a po drugie nie wrzcaj wszystkich do tego samego worka. To nie chodzi o procentowy udział w puli pozytywnych komentarzy. Chodzi o sam fakt, że jak czytasz tylko kilka opinii o tym, że ktoś kręci wałki to dla świętego spokoju powinieneś odpuścić. Wczoraj o tym wspominałem, że polak ma taką dziwną przypadłość: jeśli ma do wyboru kupno gierki za 100zł od sprawdzonego w 100% sprzedawcy z nieskazitelną opinią lub może kupić gierkę za 95zł od jakiegoś gimbusa wałkowicza z negatywnymi komentarzami to wtedy świadomie wybierze zakup za 95zł. A potem są tego skutki. Nie pierwszy raz na tym forum i nie pierwszy raz ludzie nie potrafią się nauczyć. 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Dla mnie jestes polakiem, przez małe pe. Zgłoś mnie do papieza albo agaty dudy. Widocznie musiałem napisać o tobie i trafiłem w punkt. Każdy inny myślący człowiek, który nie daje się tak naciągać na okazje od szemranych sprzedawców wie, że ten tekst nie był o nim. 5 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Posiadam Redmi Note 2 ponad pół roku, polecam w chuy a tez jestem wybredny jesli chodzi o zwieszki i lagi, poprzednie Androidy to byl koszmar Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 http://allegro.pl/power-bank-16000-mah-powerbank-xiaomi-ladowarka-pl-i6211966616.html#thumb/5 - ktoś miał styczność z tym powerbankiem? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Byłem w tym warszawskim "sklepie" z Xiaomi. Sklep to za dużo powiedziane ale mieli kilka modeli. Nie mieli już Mi Max a chciałem go sprawdzić ale mieli Mi Note Pro i kilka tych Redmi. Kurde, jakościowo wyglądają bardzo porządnie, ten Mi Note w ogóle świetnie się prezentuje (Snap 810, 64gb, dual sim, 1700 brutto z fakturą nówka sztuka) tylko ten soft taki słodki. No i generalnie np Mi Note Pro (ten co oglądałem) zatrzymał się na Androidzie 5.0.1 czy 5.1. MUI (nakładka) jest najnowsza ale Android po spodem starszy. Dziwne bo większość modeli siedzi na najnowszych. No ale te tańsze modele robią niezłe wrażenie i jest kilka małych o które ciężko czasem u konkurencji (moniżej 5 cali). Był też ten Mi 5 czyli flagowiec który ma 5.15 cala. Bardzo ładnie się prezentuje, płynnie działa. To tylko pierwsze wrażenie :-) Pan który mi coś opowiadał sam miał iPhone'a więc no, ten tego ;-) Cytuj
easye 3 386 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Dual Sim ? no szukalem od dluzszego czasu dobrego telefonu z 2 kartami! Chyba tez sie przejde! Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Oni mają wszystkie praktycznie Dual Sim. No i OnePlus 3 nowy też jest w dualu, ma snapa 820 i 6gb ramu więc możesz też się zainteresować, oficjalna cena to 1800 pln. 1 Cytuj
easye 3 386 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 (edytowane) to na jakie modele zwrocic uwage ? tak do 1800zł? Edytowane 12 sierpnia 2016 przez easye Cytuj
Masamune 176 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 (edytowane) Dziewczyna ma Redmi 3, na papierze parametry spoko, ale ogólnie to fon trochę muli. Ekran słabiutki, 1280x720 zwykły LCD. Jakość wykonania na plus, metal, szkło,wszystko ładnie spasowane, nic nie skrzypi. Barerii też zazdroszczę, bo starcza na 2-3 dni. No ale laguje mocno. W dodatku ma jakieś jazdy z czujnikiem zbliżeniowym i potrafi podczas połączenia zawiesić je i zadzwonić do innej osoby. Cudów nie ma i jednak czuć że to chińczyk. Z ciekawostek, aby wgrać inny soft, trzeba na forum poprosić o odblokowanie bootloadera i spełnić kilka warunków, aby cały proces przebiegł pomyślnie... Edytowane 12 sierpnia 2016 przez Masamune Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi