raven_raven 12 014 Opublikowano 18 maja 2018 Opublikowano 18 maja 2018 Ostrzegałem przed tym ubijaniem ;D Ale jest na to sposób, w ROMie z MIUIpolska jest to znacznie poprawione! Coś musieli zrobić i teraz system mi znacznie lepiej trzyma aplikacje w pamięci. Ale używałem też już czystego Androida no i tam to faktycznie system robi użytek z tych potężnych 4GB ehh Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 maja 2018 Opublikowano 18 maja 2018 Sooczko, kłódka załatwiła sprawę. Zresztą i tak go kocham. Już mu wybaczyłem. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 18 maja 2018 Opublikowano 18 maja 2018 o jesu, co w tym temacie się wyrabia xd możnaby pomyśleć ze gow z jutuba na ksjajomi lepsze niż granie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 maja 2018 Opublikowano 18 maja 2018 Proszę złożyć wniosek, komisja rano prześle wytyczne, jakie śajomi powinien pan kupić Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 18 maja 2018 Opublikowano 18 maja 2018 a nie dziękuje, ja czekam na g8. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 maja 2018 Opublikowano 20 maja 2018 W dniu 18.05.2018 o 21:07, raven_raven napisał: Ostrzegałem przed tym ubijaniem ;D Ale jest na to sposób, w ROMie z MIUIpolska jest to znacznie poprawione! Coś musieli zrobić i teraz system mi znacznie lepiej trzyma aplikacje w pamięci. Ale używałem też już czystego Androida no i tam to faktycznie system robi użytek z tych potężnych 4GB ehh Odkryłem coś :D. W opcjach programistycznych wystarczy wyłączyć Optymalizację MIUI. Wczoraj 80 minut ednomodo w tle bez kłódki i nic nie zabiło, apka ciągle działała w tle. I zjadła przy włączonym Spotify i GPS... 10% xd Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 20 maja 2018 Opublikowano 20 maja 2018 Można iść jeszcze dalej i w build.prop zwiększyć ilość aplikacji działających w tle. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 (edytowane) Spaniały ten Xiaomi. Bateria podładowana w poniedziałek w nocy i do tej pory mam jakieś 70% baterii. Czary ku,rwa mary. Edytowane 22 maja 2018 przez _Be_ Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 No też zaleta właśnie tego ubijania agresywnego apek, niewiele chodzi w tle. W telefonie dla większości ludzi to jednak plus. Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 Dobra dobra coś więcej o tym Redmi Note 5? Chcę się w końcu pozbyć LG G4 i szukam wymówki na zasadzie "proszę tutaj za 1000zł ma pan dużo lepszy telefon". Czy Redmi Note 5 taki będzie? W G4 bateria co raz gorzej (na szczęście wymienna i za 50zł można oryginał kupić) ale też już zaczyna mulić i muszę go oddać na gwarancję - przestał działać między innymi double knock i swipe view - pierwsze objawy padającego ekranu/płyty. Do tego ładuje go minimum 2 razy dziennie tak żre baterie. Czy w końcu chinćzyki pod(pipi)ały dobre aparaty? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 36 minut temu, WisnieR napisał: Dobra dobra coś więcej o tym Redmi Note 5? Chcę się w końcu pozbyć LG G4 i szukam wymówki na zasadzie "proszę tutaj za 1000zł ma pan dużo lepszy telefon". Czy Redmi Note 5 taki będzie? W G4 bateria co raz gorzej (na szczęście wymienna i za 50zł można oryginał kupić) ale też już zaczyna mulić i muszę go oddać na gwarancję - przestał działać między innymi double knock i swipe view - pierwsze objawy padającego ekranu/płyty. Do tego ładuje go minimum 2 razy dziennie tak żre baterie. Czy w końcu chinćzyki pod(pipi)ały dobre aparaty? No cięzko powiedzieć coś więcej jak nikt tego nie miał w rękach. http://www.conowego.pl/porady/jaki-smartfon-do-1000-zlotych-w-2018-roku-top-11-26285/ Ogólnie czytalem ten ranking jakoś specjalnie nie żaluje, że nie wziałem tego Note 5, zwłaszcza, że Redmi 5 Plus można wyrwać za 600zł. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 Redmi 5 Plus ma ładniejsze plecki :3 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 52 minuty temu, WisnieR napisał: Dobra dobra coś więcej o tym Redmi Note 5? Chcę się w końcu pozbyć LG G4 i szukam wymówki na zasadzie "proszę tutaj za 1000zł ma pan dużo lepszy telefon". Czy Redmi Note 5 taki będzie? W G4 bateria co raz gorzej (na szczęście wymienna i za 50zł można oryginał kupić) ale też już zaczyna mulić i muszę go oddać na gwarancję - przestał działać między innymi double knock i swipe view - pierwsze objawy padającego ekranu/płyty. Do tego ładuje go minimum 2 razy dziennie tak żre baterie. Czy w końcu chinćzyki pod(pipi)ały dobre aparaty? Z tego co na Twitterze się orientowałem to jakieś blogiery już to mają w łapach i testują, lada moment powinny być jakieś wideorecenzje/recenzje. Ale z pierwszych doniesień wnioskuję, że szału nie ma, mimo całego szacunku do marki no to bez bicia przyznam, że aparat takiemu G4 nie dorówna. Optyka w aparatach to jest coś, co już od jakiegoś czasu raczej stoi w miejscach i z czasem wcale nie tanieje, więc jeśli mamy do czynienia z nowym sprzętem z niższej półki i starszym sprzętem z wyższej półki to aparat będzie zapewne lepszy w tym drugim. Prawdopodobnie wszystkie Twoje potrzeby byłyby zaspokojone prócz aparatu, jeśli mocno używałeś. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 25 maja 2018 Opublikowano 25 maja 2018 Co prawda to nie krzakzłomi, ale pasuje do tego tematu. Panuje niezły szał macicy na ten telefon https://pclab.pl/news77951.html Tylko jest taka kwestia, że owszem, jeżeli ktoś oferuje za 2,5 tys. to samo albo i nawet więcej, niż apple sprzedaje za 5 tysi, a samsung za 4, to jest to okazja. Tylko jeżeli ktoś w ogóle planuje wydawać 2,5 kafla na telefon, to chyba jednak nie patrzy najpierw w kierunku chińskich producentów, którzy z założenia mają być "budżetowi". Tak czy inaczej dobrze by było, gdyby kolejna chińska marka przebiła się do mainstreamu i przycisnęła cenowo znanych producentów. G7 nie ma w sobie nic z highendowości, dealbreakerem ma być jasność ekranu, ale 3,5 tysiaczka na start, piękny kawalerze xd Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 25 maja 2018 Opublikowano 25 maja 2018 LG? Za dwa tygodnie będzie za pół ceny xd. PS to prawda Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 LG się bierze jak zjeździe poniżej 2k. G6 to za 1500 np fajny telefon. Jasność ekranu daje rade w pełnym słońcu (pierwszy mój telefon który nie ma z tym problemu) oraz są dobre aparaty. Teraz mając dzieci patrzę na apart bardziej niż kiedyś I Chińczycy dalej jednak w tyle są. Z oneplusem jest o tyle śmiesznie że zawsze coś nagle wychodzi czego nie przewidziałeś. No w każdym starym do 5t Netflix chodzi na max HD chyba bo z DRM jest problem. Update można zrobić tylko odsyłając telefon do nich . Wcześniej był problem z dotykiem w One, w X brak aktualizacji którą zapowiedzieli, w 3 brak sterownika do kamery do customów który też zapowdzieli, 3t czy 5 miał ekran zamontowany do góry nogami, przez co pływał przy przewijaniu i mial/ma problemy z WiFi. Generalnie, za dużo tego jak dla mnie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 14 godzin temu, Tokar napisał: Co prawda to nie krzakzłomi, ale pasuje do tego tematu. Panuje niezły szał macicy na ten telefon https://pclab.pl/news77951.html Tylko jest taka kwestia, że owszem, jeżeli ktoś oferuje za 2,5 tys. to samo albo i nawet więcej, niż apple sprzedaje za 5 tysi, a samsung za 4, to jest to okazja. Tylko jeżeli ktoś w ogóle planuje wydawać 2,5 kafla na telefon, to chyba jednak nie patrzy najpierw w kierunku chińskich producentów, którzy z założenia mają być "budżetowi". Tak czy inaczej dobrze by było, gdyby kolejna chińska marka przebiła się do mainstreamu i przycisnęła cenowo znanych producentów. G7 nie ma w sobie nic z highendowości, dealbreakerem ma być jasność ekranu, ale 3,5 tysiaczka na start, piękny kawalerze xd Bierz G6, lg bierze się co 3 model ;] Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 14 godzin temu, Tokar napisał: Co prawda to nie krzakzłomi, ale pasuje do tego tematu. Panuje niezły szał macicy na ten telefon https://pclab.pl/news77951.html Tylko jest taka kwestia, że owszem, jeżeli ktoś oferuje za 2,5 tys. to samo albo i nawet więcej, niż apple sprzedaje za 5 tysi, a samsung za 4, to jest to okazja. Tylko jeżeli ktoś w ogóle planuje wydawać 2,5 kafla na telefon, to chyba jednak nie patrzy najpierw w kierunku chińskich producentów, którzy z założenia mają być "budżetowi". Tak czy inaczej dobrze by było, gdyby kolejna chińska marka przebiła się do mainstreamu i przycisnęła cenowo znanych producentów. G7 nie ma w sobie nic z highendowości, dealbreakerem ma być jasność ekranu, ale 3,5 tysiaczka na start, piękny kawalerze xd to wciecie u gory xD Cytuj
Butt 3 435 Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 17 minut temu, milan napisał: Bierz G6, lg bierze się co 3 model ;] Lg się w ogóle nie bierze. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 4 godziny temu, milan napisał: Bierz G6, lg bierze się co 3 model ;] Jakby był dostępny ten model z DACem i większą pamięcią, to byłby chyba dealbreaker, a tak ciągle poszukuję. No i doniesienia o problemach ze szkłem kryjącym aparat trochę odstraszają :\ Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 A jakież to problemy? Jakieś źródło? Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 Wpisz lg g6 camera lens problem/scratches, całkiem sporo tego Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 Możecie nie zaśmiecać tego potężnego tematu jakimiś eldżikami z żałosnymi bateriami 3300mah? Dzięki. Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 26 maja 2018 Opublikowano 26 maja 2018 Bateria w telefonie 3300mah? xD Tak się nie da żyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi