Opublikowano 18 maja 20186 l Ostrzegałem przed tym ubijaniem ;D Ale jest na to sposób, w ROMie z MIUIpolska jest to znacznie poprawione! Coś musieli zrobić i teraz system mi znacznie lepiej trzyma aplikacje w pamięci. Ale używałem też już czystego Androida no i tam to faktycznie system robi użytek z tych potężnych 4GB ehh
Opublikowano 18 maja 20186 l Sooczko, kłódka załatwiła sprawę. Zresztą i tak go kocham. Już mu wybaczyłem.
Opublikowano 18 maja 20186 l o jesu, co w tym temacie się wyrabia xd możnaby pomyśleć ze gow z jutuba na ksjajomi lepsze niż granie.
Opublikowano 18 maja 20186 l Proszę złożyć wniosek, komisja rano prześle wytyczne, jakie śajomi powinien pan kupić
Opublikowano 20 maja 20186 l W dniu 18.05.2018 o 21:07, raven_raven napisał: Ostrzegałem przed tym ubijaniem ;D Ale jest na to sposób, w ROMie z MIUIpolska jest to znacznie poprawione! Coś musieli zrobić i teraz system mi znacznie lepiej trzyma aplikacje w pamięci. Ale używałem też już czystego Androida no i tam to faktycznie system robi użytek z tych potężnych 4GB ehh Odkryłem coś :D. W opcjach programistycznych wystarczy wyłączyć Optymalizację MIUI. Wczoraj 80 minut ednomodo w tle bez kłódki i nic nie zabiło, apka ciągle działała w tle. I zjadła przy włączonym Spotify i GPS... 10% xd
Opublikowano 20 maja 20186 l Można iść jeszcze dalej i w build.prop zwiększyć ilość aplikacji działających w tle.
Opublikowano 22 maja 20186 l Spaniały ten Xiaomi. Bateria podładowana w poniedziałek w nocy i do tej pory mam jakieś 70% baterii. Czary ku,rwa mary. Edytowane 22 maja 20186 l przez _Be_
Opublikowano 22 maja 20186 l No też zaleta właśnie tego ubijania agresywnego apek, niewiele chodzi w tle. W telefonie dla większości ludzi to jednak plus.
Opublikowano 22 maja 20186 l Dobra dobra coś więcej o tym Redmi Note 5? Chcę się w końcu pozbyć LG G4 i szukam wymówki na zasadzie "proszę tutaj za 1000zł ma pan dużo lepszy telefon". Czy Redmi Note 5 taki będzie? W G4 bateria co raz gorzej (na szczęście wymienna i za 50zł można oryginał kupić) ale też już zaczyna mulić i muszę go oddać na gwarancję - przestał działać między innymi double knock i swipe view - pierwsze objawy padającego ekranu/płyty. Do tego ładuje go minimum 2 razy dziennie tak żre baterie. Czy w końcu chinćzyki pod(pipi)ały dobre aparaty?
Opublikowano 22 maja 20186 l 36 minut temu, WisnieR napisał: Dobra dobra coś więcej o tym Redmi Note 5? Chcę się w końcu pozbyć LG G4 i szukam wymówki na zasadzie "proszę tutaj za 1000zł ma pan dużo lepszy telefon". Czy Redmi Note 5 taki będzie? W G4 bateria co raz gorzej (na szczęście wymienna i za 50zł można oryginał kupić) ale też już zaczyna mulić i muszę go oddać na gwarancję - przestał działać między innymi double knock i swipe view - pierwsze objawy padającego ekranu/płyty. Do tego ładuje go minimum 2 razy dziennie tak żre baterie. Czy w końcu chinćzyki pod(pipi)ały dobre aparaty? No cięzko powiedzieć coś więcej jak nikt tego nie miał w rękach. http://www.conowego.pl/porady/jaki-smartfon-do-1000-zlotych-w-2018-roku-top-11-26285/ Ogólnie czytalem ten ranking jakoś specjalnie nie żaluje, że nie wziałem tego Note 5, zwłaszcza, że Redmi 5 Plus można wyrwać za 600zł.
Opublikowano 22 maja 20186 l 52 minuty temu, WisnieR napisał: Dobra dobra coś więcej o tym Redmi Note 5? Chcę się w końcu pozbyć LG G4 i szukam wymówki na zasadzie "proszę tutaj za 1000zł ma pan dużo lepszy telefon". Czy Redmi Note 5 taki będzie? W G4 bateria co raz gorzej (na szczęście wymienna i za 50zł można oryginał kupić) ale też już zaczyna mulić i muszę go oddać na gwarancję - przestał działać między innymi double knock i swipe view - pierwsze objawy padającego ekranu/płyty. Do tego ładuje go minimum 2 razy dziennie tak żre baterie. Czy w końcu chinćzyki pod(pipi)ały dobre aparaty? Z tego co na Twitterze się orientowałem to jakieś blogiery już to mają w łapach i testują, lada moment powinny być jakieś wideorecenzje/recenzje. Ale z pierwszych doniesień wnioskuję, że szału nie ma, mimo całego szacunku do marki no to bez bicia przyznam, że aparat takiemu G4 nie dorówna. Optyka w aparatach to jest coś, co już od jakiegoś czasu raczej stoi w miejscach i z czasem wcale nie tanieje, więc jeśli mamy do czynienia z nowym sprzętem z niższej półki i starszym sprzętem z wyższej półki to aparat będzie zapewne lepszy w tym drugim. Prawdopodobnie wszystkie Twoje potrzeby byłyby zaspokojone prócz aparatu, jeśli mocno używałeś.
Opublikowano 25 maja 20186 l Co prawda to nie krzakzłomi, ale pasuje do tego tematu. Panuje niezły szał macicy na ten telefon https://pclab.pl/news77951.html Tylko jest taka kwestia, że owszem, jeżeli ktoś oferuje za 2,5 tys. to samo albo i nawet więcej, niż apple sprzedaje za 5 tysi, a samsung za 4, to jest to okazja. Tylko jeżeli ktoś w ogóle planuje wydawać 2,5 kafla na telefon, to chyba jednak nie patrzy najpierw w kierunku chińskich producentów, którzy z założenia mają być "budżetowi". Tak czy inaczej dobrze by było, gdyby kolejna chińska marka przebiła się do mainstreamu i przycisnęła cenowo znanych producentów. G7 nie ma w sobie nic z highendowości, dealbreakerem ma być jasność ekranu, ale 3,5 tysiaczka na start, piękny kawalerze xd
Opublikowano 26 maja 20186 l LG się bierze jak zjeździe poniżej 2k. G6 to za 1500 np fajny telefon. Jasność ekranu daje rade w pełnym słońcu (pierwszy mój telefon który nie ma z tym problemu) oraz są dobre aparaty. Teraz mając dzieci patrzę na apart bardziej niż kiedyś I Chińczycy dalej jednak w tyle są. Z oneplusem jest o tyle śmiesznie że zawsze coś nagle wychodzi czego nie przewidziałeś. No w każdym starym do 5t Netflix chodzi na max HD chyba bo z DRM jest problem. Update można zrobić tylko odsyłając telefon do nich . Wcześniej był problem z dotykiem w One, w X brak aktualizacji którą zapowiedzieli, w 3 brak sterownika do kamery do customów który też zapowdzieli, 3t czy 5 miał ekran zamontowany do góry nogami, przez co pływał przy przewijaniu i mial/ma problemy z WiFi. Generalnie, za dużo tego jak dla mnie.
Opublikowano 26 maja 20186 l 14 godzin temu, Tokar napisał: Co prawda to nie krzakzłomi, ale pasuje do tego tematu. Panuje niezły szał macicy na ten telefon https://pclab.pl/news77951.html Tylko jest taka kwestia, że owszem, jeżeli ktoś oferuje za 2,5 tys. to samo albo i nawet więcej, niż apple sprzedaje za 5 tysi, a samsung za 4, to jest to okazja. Tylko jeżeli ktoś w ogóle planuje wydawać 2,5 kafla na telefon, to chyba jednak nie patrzy najpierw w kierunku chińskich producentów, którzy z założenia mają być "budżetowi". Tak czy inaczej dobrze by było, gdyby kolejna chińska marka przebiła się do mainstreamu i przycisnęła cenowo znanych producentów. G7 nie ma w sobie nic z highendowości, dealbreakerem ma być jasność ekranu, ale 3,5 tysiaczka na start, piękny kawalerze xd Bierz G6, lg bierze się co 3 model ;]
Opublikowano 26 maja 20186 l 14 godzin temu, Tokar napisał: Co prawda to nie krzakzłomi, ale pasuje do tego tematu. Panuje niezły szał macicy na ten telefon https://pclab.pl/news77951.html Tylko jest taka kwestia, że owszem, jeżeli ktoś oferuje za 2,5 tys. to samo albo i nawet więcej, niż apple sprzedaje za 5 tysi, a samsung za 4, to jest to okazja. Tylko jeżeli ktoś w ogóle planuje wydawać 2,5 kafla na telefon, to chyba jednak nie patrzy najpierw w kierunku chińskich producentów, którzy z założenia mają być "budżetowi". Tak czy inaczej dobrze by było, gdyby kolejna chińska marka przebiła się do mainstreamu i przycisnęła cenowo znanych producentów. G7 nie ma w sobie nic z highendowości, dealbreakerem ma być jasność ekranu, ale 3,5 tysiaczka na start, piękny kawalerze xd to wciecie u gory xD
Opublikowano 26 maja 20186 l 17 minut temu, milan napisał: Bierz G6, lg bierze się co 3 model ;] Lg się w ogóle nie bierze.
Opublikowano 26 maja 20186 l 4 godziny temu, milan napisał: Bierz G6, lg bierze się co 3 model ;] Jakby był dostępny ten model z DACem i większą pamięcią, to byłby chyba dealbreaker, a tak ciągle poszukuję. No i doniesienia o problemach ze szkłem kryjącym aparat trochę odstraszają :\
Opublikowano 26 maja 20186 l Możecie nie zaśmiecać tego potężnego tematu jakimiś eldżikami z żałosnymi bateriami 3300mah? Dzięki.