Gość ragus Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Właśnie wyskoczyło mi powiadomienie o aktualizacji do Oreo Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 59 minut temu, SG1-ZIELU napisał: Kupiłem 4x żonie chyba dwa miesiące temu. Jest zadowolona, Redmi rządzi i nie żałuję zakupów Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Właśnie żona szuka telefonu i trafia mi się okazja wymiany mojego 4X na coś innego.Przez tą baterię, na każdy inny telefon który ma mniejszą -patrzę z lekkim politowaniem. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 10 godzin temu, ragus napisał: Właśnie wyskoczyło mi powiadomienie o aktualizacji do Oreo Na MIUI-Polska wciąż jest 7.1.2, ale już z MIUI 10. Trochę się pozmieniało z tego co widzę Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Kurła na 4X nic nie dostałem, pewnie nie ma jeszcze Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Na miuipolska też jest ta sama wersja co ja mam, czyli z MIUI10. Tylko pewnie bootloader musiałbyś odblokować, żeby to wgrać. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Kurde, ten cały Pocophone f1 czy Poco by Xiaomi nie obsługuje streamingu Netflixa w HD xD Geez... https://www.xda-developers.com/xiaomi-poco-f1-widevine-l1-netflix-hd/ Cytuj
Lipert 102 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 (edytowane) 13 godzin temu, Pajda napisał: ja kupuje tylko etui nilkin czy jakos tak, takie plecki chropowate. Szklo jest w zestawie, ale nie uzywam. Miałem nillkina na innym telefonie ale teraz kupiłem to https://www.spigen.com/products/xiaomi-redmi-4x-case-liquid-airliquid-air Najlepsze etui jakie miałem. Rewelacyjnie trzyma sie dłoni, wygląda pięknie i ma wystające ranty ponad ekran. Szkła ani folii tez jednak nie bede używał, bo komfort pracy jednak spada masakrycznie. W koncu to telefon a nie biżuteria. Edytowane 31 sierpnia 2018 przez Lipert Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Drodzy użytkownicy smartfonów Xiaomi, czy możecie przy pomocy darmowej aplikacji https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidfung.drminfo sprawdzić swój poziom DRM Widevine? Bo zacząłem drążyć temat i wychodzi na to, że 90% telefonów Xiaomi nie ma poziomu L1 Widevine więc streaming np. z Netflixa lata max w 540p. Będę wdzięczny za info. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 (edytowane) 3 godziny temu, NemoKOF napisał: Kurde, ten cały Pocophone f1 czy Poco by Xiaomi nie obsługuje streamingu Netflixa w HD xD Geez... https://www.xda-developers.com/xiaomi-poco-f1-widevine-l1-netflix-hd/ + nie ma MIUI, tylko jakąś jego modyfikację, więc z aktualizacjami może być różnie W ogóle to parę dni temu gotów byłem go zamawiać, ale na szczęście ochłonąłem i doszedłem do wniosku, że a) na (pipi) mi gejmingowy telefon, skoro gierki na telefonie to dla mnie ogólnie b) 1,5k to dla mnie jednak dużo jak na zabawkę do social mediów z funkcją robienia zdjęć i dzwonienia Do końca roku najpewniej będę zmieniał mojego Redmi 4 Pro na coś z głównej linii Mi\Redmi-nie-Pro. Jakoś w okolicach 1k PLN, może minimalnie więcej, jeśli rzeczywiście będzie warto tyle wyłożyć. No i nie będzie już smutno, że taki Redmi 4X ma Oreo, a ja nadal na Marshmallow się kiszę, bo Chińczyki miały taki kaprys Zabawa z tworami z XDA średnio mi się widzi, bo oznaczałoby to pozbycie się MIUI, które w opór polubiłem. Edytowane 31 sierpnia 2018 przez Frantik Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Jest tylko taka sprawa, że Widevine nie jest często dostępne nawet na flagowcach Xiaomi i dopiero teraz się do tego dogrzebałem. Beka. Już wiem że żadnego Xiaomi nie kupię w takim razie. A rozważałem. Poco nie traktowałem jak gamingowy telefon. Po prostu mocny telefon z dużą baterią. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 (edytowane) Wstępnie myślę o Redmi 6X, jak już u nas wyjdzie. Jeśli będą trzymać się zeszłorocznego rozkładu jazdy, to premiera wypadnie jakoś w listopadzie-grudniu i widzę, że jest on znów dokładną kopią Mi A2, tyle że z MIUI zamiast czystego Androida. Tak samo było zresztą rok temu z 5X i A1 Edytowane 31 sierpnia 2018 przez Frantik Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 No i z radości z nowego Redmi zaczynają się schody i złość. Poczynając od tego że telefon mam od czwartku a już parę razy się zresetował to jakoś bym przeżył ale mam problem z głośnikiem w telefonie i nie wiem cz to wina softu czy trzeba reklamować.Otóż słuchając muzyki czy oglądając YouTube po chwili słyszę taki dziwne trzask i już dźwięku nie ma po jakimś czasie znów się pojawia trzask i dźwięk wraca.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 No to reklamuj/oddawaj czym prędzej, masz jakiś uszkodzony model. 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Dzieki, tylko właśnie co robić reklamować czy zrobić zwrot jako że telefon był brany przez internet. I na UJ od razu montowałem szkło ochronne No to reklamuj/oddawaj czym prędzej, masz jakiś uszkodzony model. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Jak przez neta to zrób zwrot i kup inną sztukę. Po co się męczyć z serwisami? 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 (edytowane) 2 godziny temu, SG1-ZIELU napisał: Dzieki, tylko właśnie co robić reklamować czy zrobić zwrot jako że telefon był brany przez internet. I na UJ od razu montowałem szkło ochronne Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Pakuj w pudełko, idź do sklepu i mów, że chcesz odstąpić od umowy zawartej na odległość. O wadach nic nie mów. Edytowane 1 września 2018 przez ragus Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Ok dzięki za poradę bo jeszcze myślałem o rękojmi z wymianą na nowy ze względu na wadę ukrytą. Ale zrobię jak mówicie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 biorąc coś przez neta nie ma sensu bawić się w rękojmie, należy tylko pamietać o terminie 14 dni do odstąpienia Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 (edytowane) Jak ragus pisze - przez te 14 dni oddajesz i nie musisz się tłumaczyć. Oczywiście zakładam, że nie uszkodziłeś tego telefonu jakoś tam samemu. Edytowane 1 września 2018 przez NemoKOF Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 (edytowane) 36 minut temu, NemoKOF napisał: Jak ragus pisze - przez te 14 dni oddajesz i nie musisz się tłumaczyć. Oczywiście zakładam, że nie uszkodziłeś tego telefonu jakoś tam samemu. Absolutnie nie, dbam jak o dziecko Jeszcze takie pytanie, takie rzeczy zgłasza się do sklepu i oni wysyłają kuriera po paczkę czy na swój koszt muszę im odesłać Edytowane 1 września 2018 przez SG1-ZIELU Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Koszty wysłania pokrywasz ty. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 6 godzin temu, ragus napisał: Koszty wysłania pokrywasz ty. Dzięki za wszelkie info, jeszcze takie szybkie pytanie sądzicie że lepiej poczekać jak dostane potwierdzenie że nie mają obiekcji z zakupem nowego telefonu ? czy bez problemu mogę gdzieś kupić nowy. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 No fajne to MIUI10. Wygląda ładnie, działa dalej szybko. Chociaż gesty wciąż nie są tak płynne jak bym chciał, ale nie korzystam z nich, więc nie ma to znaczenia. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 (edytowane) tak patrzę w kierunki Mi Pad 4... ja wiem, tablet z androidem be, ale jednak śajomi. ogólnie bardzo chwalony, no i w ludzkiej cenie. wziąłby jakiego tableta do pdfów i karcianki pokemon, no a je,bać za ipada 2k to tak trochę średnio na jeża ;/ Edytowane 1 września 2018 przez ragus Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 iPad 2018 kosztuje chyba bardziej coś koło 1500 zł i jest elegancki No, ale jak tylko do PDF to w sumie czemu nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi