Skocz do zawartości

PSV Scena, Underground.

grzybiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

je,bać sony i ich PSN, zainteresowali się konsolą po x-miesięcznym letargu dopiero jak ktoś złamał ich soft

I tak to lepsze niż aktualizacja do PSP blokująca przeróbki... 2 lata po ostatniej aktualizacji xD

6.61? Złamana dzień później, nie ma co się dziwić skoro na PSP można podpisać każde homebrew kluczami :)
Jak tak to :lapka:

Jak się uda im z emu N64 to biorę Vitę. A kto wie, może nawet emu Dreamcasta? :obama:

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem wczoraj emu NESa i KunioKunSoccer oraz AdventureDizzy...

przepadłem na 3 godziny :-)

Chyba budzi się we mnie "30+ retro gamer".

Edytowane przez Ad!ck
Opublikowano

Nikt nic nie pisze, a dzisiaj chyba był kolejny duży krok w kierunku CFW (choć na pewno nie ostatni, bo jeszcze nie jestesmy u celu). Dorwano się do vs0, tj. uzyskano pełne prawa zapisu. Oczywiście na 3.60. Spekulacje są że np. firmware spoofer w ten sposób można osiągnąć. Ciekawe czy się pospieszyłem z uaktualnieniem jednej z Vit do 3.61. Dokładniej co się stało poczytam i dam znać jutro, chyba, że ktoś wcześniej może wyjaśnić co się dzieje :).

A, i downgrade z 3.60 dużo niżej może stanie się możliwy. Fun times.

Opublikowano

A iso idzie już odpalić? Jakaś przystawka miałą wyjść "płetwa rekina", pozwalająca na odpalanie gierek vitowych. W sieci pojawiło się też info o pierwszym zdumpowanym tytule (uncharted). I co dalej?

Opublikowano

Dla mnie Vita 3.6 obecnie jest handheldem kompletnym :-)

Wszystkie duże interesujące mnie gry na Vite zakupione.

Klasyki z psx też (chociaż je mogę pobierać niezależnie od softu vity).

Grip L2R2 do powyższych.

Emu Nesa i Snesa.

I nie wierzę, że wystarczy mi życia na ogranie wszystkiego, co bym chciał.

Cóż, stary już jestem.

Opublikowano

Vity nie włączałem od miesięcy, zaraz zobaczę z ciekawości jaki mam soft. Aczkolwiek ja preferuję do emulacji PSP, dla mnie konsola idealna ze względu na niską rozdzielczość względem Vity. Ładniej na niej wyglądają klasyki z NES/SNES.

Są jakieś ciekawe homebrew na Vitę poza emulatorami?

Opublikowano

na razie w sumie to same emu sa, nic czego nie bylo na psp, a nawet do oferty szarej strefy psp brakuje jeszcze gigantycznie duzo

dlatego ja cisnienia w chwili obecnej na henkaku nie mam bo klasyki nes i snes ogralem na psp i pc, mimo wszystko warto sledzic temat bo raczej na pewno wczesniej czy pozniej zacznie sie raj na vitusi

Opublikowano

rano swiatem gruchnela plotka, ze zrobili TO, czekamy na rozwoj wypadkow ale sa przeslanki, ze ostatnia sciana zostala wlasnie zburzona

Opublikowano

juz wrzucili pelny filmik, wydaje sie byc realny

pytanie zatem co z dekryptowaniem gierek z cardridgow i co z kluczem wlasnosci w przypadku gierek kupionych z psn, na filmiku koles robi eboota z wlasnej kupionej wczesniej gierki wiec w sumie tak jakby robi jej kopie bezpieczenstwa

Opublikowano

NDS i PSP nie umarły od piractwa, 3DS sobie radzi, Wii i Wii U też. Vita i tak żyje teraz z niszowych chińskich gierek w małych nakładach, których konsolomaniaki nie przestaną hurtowo kupować tylko dlatego, że mogą ściągnąć iso z neta.

Opublikowano

no niestety, nawet jesli ta vitamina ma jakies minusy to pewnie kwestia tygodni jest kiedy to dopracuja i ostatnia cegla w murze peknie calkowicie

niestety teraz juz nawet indydevi i kkw czyli jedyne co zostalo na tej kieszonsolce umrze bo juz teraz wydawali te gierki dla garstki zapalencow, a teraz jeszcze ta grupka by sie zmniejszyla o entuzjastow henkaku

o ile w kkw cos tam bedzie pewnie jeszcze powstawac to zachodni indydevi co juz etraz narzekaja ze np vita ma za malo ramu wobec info o calkowitym spiraceniu moga juz calkowicie zaprzestac portowania

Opublikowano

o lol czyli pozamiatane praktycznie, jedynie teraz sony moze sie ratowac wymuszeniem by nowe gierki odpalaly sie z koniecznoscia softu 3.61 ale to co do tej pory wyszlo juz jest w rekach szarej strefy praktycznie