darkos 4 317 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Na to wszystko potrzeba wiecej czasu niz kilka dni. Poczekajmy cierpliwie. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 wg mnie za niskie taktowanie ma ten wielordzeniowy procek vity by zaszalec z emu trudniejszych sprzetow typu n64 czy saturn Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 sierpnia 2016 Emu Saturna to nawet dobrego nie ma na PC. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Panowie spokojnie. Oby tylko scena nie wytraciła za dużo impetu spowodowanym henkiem a będziemy mieli cuda a Vita nam ożyje i biedzie ZomVita! Czekam na To boldly go where no psp has gone before 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 Pamiętam że jak kupiłem PSP Slim to był to już okres gdzie konsola była mocno wspierana przez scenę. To co mnie mocno zszokowało to właśnie fakt że mogę bez problemu znaleźć / ściągnąć / wgrać obraz gry z PSOne i grać bez problemów. Taktowanie procesora też zmieniałem do gier PSP i takie GTA dostawało dobrego kopa. Stabilnie się grało. Tak samo Ridge Racery oba śmigały aż miło. Vita ma większy potencjał i czekam na jego odblokowanie. Już na PSP było wiele ciekawych dodatków, jakieś pluginy itp. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 1 września 2016 Opublikowano 1 września 2016 Z niektórymi grami był niestety problem bo za nic nie mogłem uruchomić Jackie Chan Stuntmaster Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 3 września 2016 Opublikowano 3 września 2016 Zainteresowanie takie, jak kiedyś złamaniem PS3 Kiedyś po złamaniu PS3 trochę siedziałem w temacie i portowałem spolszczenia z PC. Z takich bardziej kojarzonych osiągniec to na pewno fakt przeniesienia spolszczenia do GTA IV i dodatków z PC na PS3 wraz z czcionkami, teksturami itd. co zajęło mi trochę czasu. Tutaj można jeszcze opis zobaczyć z pewnej strony Przeniosłem też Skyrima, choć tylko w formie kinowej. Pracowałem nad przeniesieniem dubbingu i nawet miałem sukcesy w temacie, ale brakło czasu by dopracować całość. Kilka innych spolszczeń też trafiło dzięki mej skromnej osobie Nie siedzę w temacie - VITA złamana w jakiś szerszy sposób? Duża ingerencja możliwa? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 września 2016 Opublikowano 3 września 2016 W MolecularShell włączasz tylko FTP (select), a na kompie instalujesz FileZillę, wpisujesz adres, port, łączysz się i możesz wysyłać pliki. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 3 września 2016 Opublikowano 3 września 2016 No offence ale jeśli tego nie ogarniasz to daj sobie spokój. Cytuj
Ad!ck 15 Opublikowano 3 września 2016 Opublikowano 3 września 2016 No wlasnie probowalem i nic z tego nie wyszlo. Moze mam za slaba siec wi-fi ale jezeli nie o to chodzi to bylbym wdzieczny za instrukcje krok po kroku co zrobicSoft:Vita: molecule PC: Filezilla Podłączasz oba sprzęty do jednej sieci. Na Vicie odpalasz Molecule i wciskasz select. Pokazuje Ci się adres jaki konsola pobrała z routera np. 192.168.1.2:1337 gdzie "1337“ to numer portu. Z tak odpalonym okienkiem (select), na PC odpalasz Filezille, wpisujesz adres IP i port (bez loginu i hasła) i łączysz się. Pliki przeciągasz do dowolnego katalogu Vity i z poziomu konsoli odpalasz. 4 latek opanuje. Więcej czasu zajmuje narysowanie cyckuf w paintcie. 1 Cytuj
Ad!ck 15 Opublikowano 3 września 2016 Opublikowano 3 września 2016 Zrobilem tak jak piszesz i ciagle nie moge sie polaczyc Jest jakas opcja przez USB bo wyglada na to ze moja siec wi-fi dziala chooyowo Spróbuj na Windzie wszelkie blokady wyłączyć typu firewall, zapora, antyvir i tym podobne ciulstwa dla emerytów. Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 3 września 2016 Opublikowano 3 września 2016 Zrobilem tak jak piszesz i ciagle nie moge sie polaczyc Jest jakas opcja przez USB bo wyglada na to ze moja siec wi-fi dziala chooyowo Jest.Qcma, tryb samolotowy dla pewnosci, zmien rozszerzenie vpk na mp4 i wrzuc do katalogu z video(sciezka w ustawieniach Qcma). Skopiuj co chcesz, potem na vicie zmien rozszerzenie na pierwotne i instaluj. Cytuj
plej 0 Opublikowano 3 września 2016 Opublikowano 3 września 2016 Zrobilem tak jak piszesz i ciagle nie moge sie polaczyc Jest jakas opcja przez USB bo wyglada na to ze moja siec wi-fi dziala chooyowo zainstaluj QCMA z https://codestation.github.io/qcma/ 1. włączasz QCMA 2. podłączasz VITĘ kabelkiem do PC 3. na Vicie odpalasz Molecule a potem kroki jak opisał Ad!ck : Na Vicie odpalasz Molecule i wciskasz select. Pokazuje Ci się adres jaki konsola pobrała z routera np. 192.168.1.2:1337 gdzie "1337“ to numer portu. Z tak odpalonym okienkiem (select), na PC odpalasz Filezille, wpisujesz adres IP i port (bez loginu i hasła) i łączysz się. Pliki przeciągasz do dowolnego katalogu Vity i z poziomu konsoli odpalasz. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 4 września 2016 Opublikowano 4 września 2016 Nie siedzę w temacie - VITA złamana w jakiś szerszy sposób? Duża ingerencja możliwa? Na 3.60 można: - odpalać emulatory/homebrew itd - zrzucać gry w formie paczki instalacyjnej ( poprzez Vitamine ) - instalować niepodpisane, zdeszyfrowane gry i możliwość normalnego grania w nie ( zrzuty przez w/w Vitamine ) Co do problemów z FTP - upewnij się że w Fillezili wlazłeś w katalog ux0, to jest karta pamięci Vity, wysyłanie kaj indziej paczek może kończyć się błędem 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 4 września 2016 Opublikowano 4 września 2016 jakies nowe info odnosnie podkreconego procka przez vitamine? dostaly jakies gry przez to boosta w framerate? Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 4 września 2016 Autor Opublikowano 4 września 2016 https://emulation.miraheze.org/wiki/Emulators_on_Vita emulatory, to jest coś , co mnie kręci. Nie mam Vity, ale jak tak dalej pójdzie to chyba sprawię sobie najlepszy sprzęt do ogrywania staroci "kiedyś tam". Dobra, patrzę dokłądniej w linka, to nie ma tam ani N64, ani DC, ani GC. A Vita parametrami poradziłaby sobie z tymi sprzętami. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 4 września 2016 Opublikowano 4 września 2016 Nie poradzila wlasnie z uwagi na parametry, to 512 ramu i wielordzeniowy procek z taktowaniem 444mhz Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 6 września 2016 Opublikowano 6 września 2016 Sprawdziłem emu mame i jest ... tak sobie. Tzn gierki małe ~do 2MB ładują się szybko i chodzą ok niestety jeśli gra waży 5-7MB nie ma szans na płynną grę ~23-25 fpsów. Ciekawe czy to w ogóle realne aby działało ok? Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 6 września 2016 Opublikowano 6 września 2016 realne yulko scena musi dobrać się do bebechów Vity i pisać emulatory pod Vite a nie porty z PSP Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 6 września 2016 Opublikowano 6 września 2016 realne yulko scena musi dobrać się do bebechów Vity i pisać emulatory pod Vite a nie porty z PSP HENkaku ma dostęp do kernela więc dostęp do bebechów jest, niestety żeby płynnie przeportować emulatory potrzeba czasu. I tak cud że taki emu SNESa 60 klatek trzyma Cytuj
Ad!ck 15 Opublikowano 6 września 2016 Opublikowano 6 września 2016 Z przetestowanych u mnie (trzy szychty...) właśnie emu Snesa śmiga najpłynniej. Wyczekuje ePSXe... Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) Moja Vita czarna leży nie używana, jak się ePsxE pojawi to wgrywam ten cały hakerski shit na moje 3.60. I jazda. Chciałbym mocno zobaczyć jakiś emu PSP, wówczas nie musiałbym szukać przerobionej konsoli po aukcjach. Edytowane 7 września 2016 przez u55r Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Moja Vita czarna leży nie używana, jak się ePsxE pojawi to wgrywam ten cały hakerski shit na moje 3.60. I jazda. Chciałbym mocno zobaczyć jakiś emu PSP, wówczas nie musiałbym szukać przerobionej konsoli po aukcjach. czekaj co? jakie emu psp przecież vita normalnie odpala gry z psp Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Z ps store a tam pelnej biblioteki nie masz, wielu killerow brakuje Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 wystarczy ze umozliwia odpalanie iso z psp, tak jak umozliwili swego czasu odpalanie iso z psxa na psp, nie trzeba do tego pisac specjalnego emu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi