Opublikowano 25 września 20168 l Co ja bym dał żeby na taką vitkę śmigały gry z PS2, nawet cieszyłbym się jak by sony oficjalnie dali taką możliwość.
Opublikowano 25 września 20168 l No, szczęście w nieszczęściu Na reddicie już krąży poradnik jak ten wymóg Update ominąć
Opublikowano 26 września 20168 l http://wololo.net/2016/09/26/theflow-managed-modify-ps-vitas-psp-emulator-coldbird-taking-port-ark-fw-3-60/ http://wololo.net/2016/09/26/retroarch-update-pcsx-rearmed-now-working/
Opublikowano 28 września 20168 l :obema: No to się dzieje . Tempo rozrostu się sceny jest naprawdę dobre, to samo w przypadku 3DS-a. Bardzo mnie to cieszy, szczególnie jak konsola jest olana ciepłym moczem, tak jak dziecko Sony.
Opublikowano 28 września 20168 l Dla mnie jest niezrozumiałe to olanie konsoli poza Japonią. A wydaje mi się, że przyczyna jest prozaiczna - karty pamięci. Gdyby były zastosowane microSD, to jestem pewien, że dużo większy popyt miałaby konsola. A tak, płacić za kartę tyle co za konsolę?... sorry. Zburzony potencjał w fundamentach. Wczoraj popołudnie w pracy spędziłem na Vicie z hitami z psone. Bajka...!
Opublikowano 28 września 20168 l No to pora zaczac interesowac sie tym jak wgrac ten custome firmware no i emulatory. I jak dzialaja pliki. Czy iso wysrarczy do psp i psx czy jakies inne.
Opublikowano 30 września 20168 l Autor Chyba Vitę zakupię do gier z PSXa PSP i... PSV. Miałem Vitę od premiery, pograłem rok, sprzedałem. Ale jednak na jednej konsoli mieć tyle sprzętów? Czy odpalanie gier z PSXa jest już możliwe bez dużych kombinacji? --Ale bieda na Allegro. PIĘĆ nowych konsol. Same używki. A gdzie Vita PCH 2000?
Opublikowano 30 września 20168 l Dopiero co tydzień temu dowiedziałem się o przeróbce. Super sprawa bo konsola leżała praktycznie od dwóch lat bez ruchu. Ograłem tylko Uncharted.
Opublikowano 30 września 20168 l Chyba Vitę zakupię do gier z PSXa PSP i... PSV. Miałem Vitę od premiery, pograłem rok, sprzedałem. Ale jednak na jednej konsoli mieć tyle sprzętów? Czy odpalanie gier z PSXa jest już możliwe bez dużych kombinacji? -- Ale bieda na Allegro. PIĘĆ nowych konsol. Same używki. A gdzie Vita PCH 2000? no ale vita (slim) ma kieprawą jakość obrazu w porównaniu z pierwszą vitą
Opublikowano 30 września 20168 l wiedział któryś z was o ekranie do którego podłącza się pstv ? https://www.youtube.com/watch?v=cYO8foSJjXk kiedyś słyszałem że jest taki projekt, teraz sobie o tym przypomniałem. Fajna sprawa ale cena z kosmosu i ograniczenie w postaci braku dotyku i czujników położenia. Czyli w niektóre gry nie pogra.
Opublikowano 2 października 20168 l http://wololo.net/2016/09/28/release-sdlpop-vita-play-original-prince-persia-vita/ Oryginalne Prince of Persia na Vitkę.
Opublikowano 2 października 20168 l Jeśli ktoś korzysta z kopii zapasowych dostępnych w internecie to niech lepiej uważa na gry wrzucone niedawno z małą ilością komentarzy. Jakiś "żartowniś" dorzucił "niespodziankę" do przynajmniej 2 gier skutkującą całkowitym uwaleniem konsoli. Edytowane 2 października 20168 l przez andrew777
Opublikowano 2 października 20168 l Chodzi o pliki .vpk. Niektóre albo brickują konsole albo updatują do 3.61. Pełno tego w sieci.
Opublikowano 3 października 20168 l Swobodne obracanie kamery w grach na PSP które tego nie miały domyślnie przypisane pod :cross: :triangle: :circle: :square: ? Jeszcze jak
Opublikowano 3 października 20168 l Autor Szkoda, ze Sony na to nie wpadło. Tym by chociaż kusili, co by ludzie zostali przy oryginalnym firmware
Opublikowano 7 października 20168 l Nie ma sposobu na downgrade z 3.61? Okazuje się, że jakoś takiego wrzuciłem (PSN zapewne).
Opublikowano 18 października 20168 l Jak ktoś chce się pozbyć konsoli w wersji z softem 3.60 lub cfw to może się skuszę. Wolałbym wersję drugą konsoli.
Opublikowano 24 października 20168 l Zaglądaj na Twittera TheFlow0 - autor Henkaku. Szykuje pełne CFW podsystemu PSP o nazwie Adrenaline. Ale na razie nie wydał i nie ma ETA żadnego. Zobraja mnie wersja Offline Henkaku odpalana z klienta email ;-) Genialna sprawa bez netu w jakimś autobusie czy coś takiego. W ogóle ta konsola jest świetna, strasznie żałuję że tak została olana, jest sporo lepsza niż 3DS (nie mówię o dostępnych tytułach tylko czysto technicznym aspekcie).
Opublikowano 24 października 20168 l Zaglądaj na Twittera TheFlow0 - autor Henkaku. Szykuje pełne CFW podsystemu PSP o nazwie Adrenaline. Ale na razie nie wydał i nie ma ETA żadnego. Zobraja mnie wersja Offline Henkaku odpalana z klienta email ;-) Genialna sprawa bez netu w jakimś autobusie czy coś takiego. W ogóle ta konsola jest świetna, strasznie żałuję że tak została olana, jest sporo lepsza niż 3DS (nie mówię o dostępnych tytułach tylko czysto technicznym aspekcie).Fakt, vita jest rewelacyjna. Jeszcze z gripem L2R2 to poezja. jrpg i emu nes/snes/psx wystarczają, żeby dawała rodoche przez długie lata.