VHO 3 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Jest robot z jajami Jest, przy czym w roli jaj widzimy dwie kule do burzenia budynków Fajny film dla wszystkich, którzy oczekują szybkiej akcji i zajebistych efektów specjalnych, jednocześnie mając totalny zlew na fabułę 7/10 jak dla mnie. Edytowane 23 czerwca 2009 przez VHO Cytuj
Tori 12 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Podejrzewam, że Shagohad był 1wszy raz w kinie, stąd te emocje. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Czy postarali się chociaż o oryginalny motyw muzyczny TF? Tzn. ten. Cytuj
Shago 3 607 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Podejrzewam, że Shagohad był 1wszy raz w kinie, stąd te emocje. 2 lata pracuje w kinie w Heliosie w Bielsku-Bialej wiec... troszeczke sie minales z prawda... Przykro mi :] [...] Chyba nie pracujesz w Paramouncie ? Niestety nie . Jestem zwykla szara myszka, ktora uwielbia filmy akcje . Moje emocje sa wynikiem tego, jak Transformers: Zemsta Upadlych wyglada w moich oczach . Dzisiaj ide jeszcze raz na przedpremiere... pieprze wszystko . Chce ta przygode przezyc jeszcze raz Edytowane 23 czerwca 2009 przez Shagohad Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Recenzja by Film Brain (ocena filmu 3.5 / 5) http://thatguywiththeglasses.com/articles/...8-transformers2 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 czerwca 2009 Bilety zarezerowane oby pogoda nie nawalila... Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Wróciłem z kina z seansu przedpremierowego. Akcja, akcja i jeszcze raz akcja. Przez 140 minut na ekranie non stop się działo coś ciekawego. Ani chwili dłużyzny. Nic tylko iść do kina i podziwiać ( Megan Fox ). Scorp1on - To kino jest na powietrzu, że się tak o pogodę boisz ? Edytowane 23 czerwca 2009 przez Lipa Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 czerwca 2009 Trzeba pierw do niego dojechac i przejsc sie kawalek Cytuj
Shago 3 607 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 http://www.filmweb.pl/f442795/Transformers...a+upadłych,2009 Przejrzyjcie sobie liste tematow . Czy ja musze cos jeszcze dodawac ??. Ten film to arcydzielo wspolczesnej kinematografii i basta !! Cytuj
Kriseh 26 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Wlasnie wrocilem z pokazu przedpremierowego i nie wiem co mam napisac. Lapy jeszcze mi sie trzesa, adrenalina buzuje, ten film jest dla fana tematu po prostu NIE DO OGARNIECIA! Nie pamietam, zebym tak bardzo przezywal jakikolwiek film po seansie, ciezko bedzie zasnac z wrazenia Cytuj
Shago 3 607 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 I nareszczcie nie jestem sam . Bedzie wiecej nas . Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Ku.rwa zazdroszę Wam Jakby nie moja praca to bym dziś już widział , a tak to muszę jutro o 19:00 DOPIERO przeżywać Cytuj
Shago 3 607 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 patrz na to z drugiej strony: my juz widzielismy, a Ciebie dopiero CZEKA ta fantastyczna przygoda Cytuj
Timmy 1 801 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Właśnie wróciłem z kina i faktycznie dla znawcy tematu rewelacja! Masa nawiązań do generation 1 , genialni Skids i Mudflap i jeszcze lepszy Jetfire. Efekty miazga "Forest Battle " Optimusa zapamiętam na zawsze . Muzyka i efekty dźwiękowe również rewelacja. Miłośnicy dobrego kina akcji będą bardzo zadowoleni po seansie . Bilet na seans nr2 już zarezerwowany Cytuj
zduniacz 123 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (pipi)a ja juz chyba jestem stary ;/ czy to prawda, ze: Jest dziadek robot z brodą chodzacy o lasce? Prawda, ale bez brody no jak bez, nawet przez moment sie po niej smyra palcami jak costam mysli. Cytuj
Shago 3 607 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 No to widocznie chyba nawet nie zwrocilem na nia uwagi... Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 25 czerwca 2009 Opublikowano 25 czerwca 2009 (edytowane) po seansie,dostałem to czego oczekiwałem-mega jatkę z niesamowitymi efektami i dawką humoru. T2 oceniam na równi z jedynką choć obie części mimo wszystko trochę inne - jedynka była bardziej kameralna,wydaje mi się,że większą rolę przywiązali do dialogów i fabuły.Dwójka jest znowu zdecydowanie bardziej epicka pod każdym względem.Obie częsci oczywiście nieludzko przegięte i nielogiczne ale taki to typ filmów i mi to nie przeszkadzało A/V filmu oszałamiający(szczególnie scena w lesie i sama końcówka),nowy Terminator wygląda przy Zemście Upadłych jak film niskobudżetowy.Jestem ciekaw co pokaże Aviatar Camerona bo na chwilę obecną nie wyobrażam sobie by coś w tym roku innego mogło sięgnąć za Oskara za technikalia. Edytowane 25 czerwca 2009 przez Ficuś Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 25 czerwca 2009 Autor Opublikowano 25 czerwca 2009 (edytowane) Bylem na premiere o 10. Trzeba bylo czekac w kolejce nawet , po skonczonym seansie na nastepny byla wieksza kolejka . Mowiac krotko film jest nieco gorszy od 1 czesci. Wiele elementow tam kuleje (wymienie je w wadach). Oczywiscie do efektow nie mam zastrzezen czy dzwieku. Ogolnie film wyglada na takie PG12 pod wzgledem humoru (w T1 byl "ciekawszy" moim zdaniem) a to jakis tylek na ekranie i ma byc niby smiesznie, 2 glupie roboty cos tam gadaja/wyglupiaja sie i ma byc tez niby cos smiesznego. Dobre kino rozrywkowe ale gdyby pewne elementy doszlifowac mozna by powiedziec lepsze niz orginal Plusy: - efekty - 2,5h trwania - akcja - rozrywka na wysokim poziomie Minusy: - duzo bezimmienych robotow jak rowniez brak ich transformacji - trudno odroznic kto z kim walczy bo kamera szybko lata - final ma piasku malo epicki pod katem walk - pewne glupoty aka niescislosci - slabe walki (poza ta w lesie) - humor dla gimnazjalisty lub nizej - tlumaczenie bo wydaje mi sie ze chodzi tutaj o FALLEN'a jako osobe a nie okreslenie kogos - pojedyki typu robot vs czolg 15zl za 2 osoby to calkiem fajna cena za taki dlugi film, naladowany efektami i akcja. Film w sam raz dla rozrywki choc wydaje mi sie ze jest troche gorszy ale moze dlatego ze 1 widzialem juz duzo razy. 7-8/10 mozna dac. Edytowane 25 czerwca 2009 przez Scorp1on Cytuj
Gość tk Opublikowano 25 czerwca 2009 Opublikowano 25 czerwca 2009 (edytowane) Bitwa w lesie i animacja Dewastatora - opad szczeny. Za dużo humoru rodem z American Pie i love story ("Kiedy powiesz, że mnie kochasz?!"). Chyba lepszy od jedynki. Megan Fox skaczą dojce w slo-mo, ale nadal ma ten sam tępy wyraz twarzy. Brakuje Jona Voighta. Do propagandy po "The Day When The Earth Stood Still" i "Knowing" dołączaja Transformersy - Projekt Bluebeam w przygotowaniu. Edytowane 25 czerwca 2009 przez tk Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 25 czerwca 2009 Opublikowano 25 czerwca 2009 (edytowane) Zobaczyłem. O ile w pierwszej części Bay polewał mi tą samą wódkę, nieraz zapijaną sokiem, o tyle mam wrażenie, że w "zemście upadłych" dostałem niezły mix czystej, whisky, piwa i innych alkoholi, a wiadomo jak kończy się mieszanie wielu trunków-wielkim rzyganiem. Druga część była nasycona dosłownie wszystkim czym się dało do niej wepchnąć.Oczywiście Bay nie mógł nie umieścić w filmie flagi amerykańskiej, budynku pentagonu, mnóstwa spowolnionych akcji, patosu i innych jego znaków rozpoznawczych.Poza tym mam wrażenie, że scenarzysta ma jakies zboczenie na punkcie jaj ( naliczyłem 4 żartów z nimi związanymi, ale przesadą były jaja devastatora ) Dwójka jest lepsza od jedynki pod względem efektów i ogólnie akcji, zaś jedynka nie zawiera aż tylu przesadnych i sztampowych motywów. Plusy filmu: -efekty -nieustanna akcja -niezły soundtrack -Shia daje radę, szczególnie w momentach kiedy dostaje świra -Megan <law> -walki, szczególnie ta Optimusa w lesie i Bumblebee na pustyni -Jetfire, Skids I Mudflap ( mimo iz nieraz bywali irytujacy) Minusy: -sztampa, -patos, -przewidywalność, -ogólna przesadność, -znowu walki, a chodzi mi o ich słaba czytelność ( ciężko odróżnic czy ktos komuś robi kopniaka czy sadzi sierpowego albo wali z dyni) -za mało Devastatora - wskrzeszenie optimusa Ogółem - nie żałuje wydanej kasy, bawiłem się świetnie 8.5/10 Edytowane 26 czerwca 2009 przez Mordechay Cytuj
Gość tk Opublikowano 25 czerwca 2009 Opublikowano 25 czerwca 2009 Flaga amerykańska to była chyba tylko raz i to zerwana przez Megatrona aka. Niebiologiczna Istota Pozaziemska 1. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 25 czerwca 2009 Opublikowano 25 czerwca 2009 w skrócie duzym to dobre kino akcji , cycki megan w slołmoł i fhói walki ;D Swoją drogą nie moge z Shia - kolesia znam z serialu "rodzina Stevensów" gdzie grał właśnie takiego nieudacznika co piszczy nonstop - co go widze w filmach to ryje z niego i tej jego postawy tchórzliwego kolesia. Nie mogli dobrać lepszego aktora do tej roli ;D Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 25 czerwca 2009 Opublikowano 25 czerwca 2009 za cycki Fox mi sie oberwało więc, nie łazić na to z dziołchą bo boli. poza tym innych minusów (no może 'kilka' debilstw i nieścisłości... ale to kino wakacyjne więc no prob) nie odnotowałem. zajo movie! Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 26 czerwca 2009 Autor Opublikowano 26 czerwca 2009 Co do slomo to ono sie czesto przydaje bo wtedy widac zpowolniona animacje ktorego z robotow czy cos. Bylo wiele machniec noga/reka ale nie dalo sie wylapac kto to wykonywal bo kamera byla zbyt blisko i szybko zmieniala pozycje jak np. podczas walki w lesie - tu i tam, boom, trzask i tylko Optimusa bylo latwo rozpoznac by on ma charakterystyczny wyglad. Ja dodam ze w sumie widzialem ze 3-4 trailery + 1 w kinie przed Terminator i nawet tego tematu unikalem by nie popsuc sobie zabawy . Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 (edytowane) Slo-mo w walkach były wpyte, ale slo-mo w takich momentach, gdy np. żołnierze kroczą do przodu równo w rzędzie, wiatr muska ich włosy, a w tle flaga Ameryki to przesada i znamy to juz z... (no może nie idą równo, ale i tak w w tej scenie jest przesyt pompatyczności) Edytowane 26 czerwca 2009 przez Mordechay Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi