Skocz do zawartości

Transformers Cinematic Universe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek87

Obejrzałem nowe transformersy. Poza efektami specjalnymi nie widze w tym filmie innych plusów, nowa laska... moze sie podobać, ale jej angielski zlituj sie panie. absurdów co nie miara ale to film o duzych robotach wiec przymkne oko. no i żenujące poczucie humoru. zdecydowania najgorsza część trylogii wg mnie.

nowa laska... moze sie podobać, ale jej angielski zlituj sie panie.

bez urazy ale zlitować powinien się nad tobą, laska angielski ma perfekcyjny po prostu tylko i wyłącznie z brytyjskim akcentem

Piona. Drażni tylko fakt, że teraz bardzo często zdarza się, że Brytyjczyk jest brany do co trzeciej Holywoodzkiej produkcji.

nowa laska... moze sie podobać, ale jej angielski zlituj sie panie.

bez urazy ale zlitować powinien się nad tobą, laska angielski ma perfekcyjny po prostu tylko i wyłącznie z brytyjskim akcentem

Piona. Drażni tylko fakt, że teraz bardzo często zdarza się, że Brytyjczyk jest brany do co trzeciej Holywoodzkiej produkcji.

kryzys i cięcia widać wszędzie,brytyjczykom po prostu płacą mniej

Po opiniach cisnienie mi spadlo i czekam grzecznie na edycje na BD.

Naprawdę chciałeś na to iść do kina? Od początku było jasne, że to film do oglądanie na kompie.

Nakur.wiające eksplozje nigdzie nie wyglądają tak dobrze jak na 17" z dźwiękiem z pierdzących głośników

nie

• Plusik 1

Przeciez na to sie idzie do kina wlasnie dla kozackich efektow specjalnych, w ogole Was nie rozumiem. A co, w domu na kompie bedziecie analizowac fabule, gre aktorska i humor? Bo na to wychodzi. Poza tym skoro to taki kibel to po chvj Wam jeden z drugim ten film na bluray? Bedziecie go ogladac kilka razy? Przeciez to chvjnia Waszym zdaniem. Jak slusznie zauwazyl Sebas telewizorek i chvjowe naglosnienie raczej nie maja startu do sprzetu w IMAXie, wiec jak dla Was kino to powinna byc jedyna opcja skoro ten film oglada sie jedynie dla efektow specjalnych

sknerusy yebane

• Plusik 2
  • Minusik 1

Ale żebym czuł się komfortowo oglądając film w kinie to fabułka musi być co najmniej znośna. Jedynka mi się podobała, ale to co zaserwowali w dwójce to jakiś głupi żart, dosłownie i w przenośni. A same efekty z T2 nie zrobiły na mnie takiego wrażenia dlatego, że imo były po prostu nie czytelne i za bardzo atakowały zewsząd cyfrową animacją, nawet przy eksplozjach ( sylwester na sterydach). W ogóle żałuję, że za Transformers wziął się Bej, taki Spielberg czy Cammeron zrobili by to lepiej i oglądali byśmy film o robotach z kosmosu a nie o marines i chłopaku z koledżu, który po ocaleniu ziemi przy współpracy prezydenta, sił zbrojnych i pozaziemskich bytów szuka pracy w trójce. A najlepiej jak by dali to Zackowi Snyderowi, mojemu guru od młodzieżowego bullet time i teledyskowej konwencji (wszakże taka zdominowała T1 i wyszło to fajnie), zadbał by też na pewno o rozsądną warstwę fabularną a i samym robotom nadał by odpowiedniego charakteru trzymając się wiernie pierwowzorom (jak czynił to z Watchmen i 300).

(pipi)a yaczes rozgryzłeś mnie, jestem sknerą :thumbsup: Nie chciałem w ogóle iść na ten film, po prostu napisałem, że dla mnie takie " wybitne obrazy" nadają się tylko do oglądania w domu. Kto powiedział, że nie podpinam swojego kompa do 70" lcd z wypasionym zestawem kina domowego? Czekam na opinie mojego brata, który wybrał się na to dzieło sztuki do kina :D

Moim zdaniem T3 itp to filmy tylko i wyłącznie do kina, w domu to nawet na dużej plazmie nie jest to samo co 3D w kinie, nie mówiąc już o IMAXie. To jest film z efektami i to jest jego główna zaleta, reszta to dodatek, (w tym przypadku w sumie to nie tak do końca, bo z tego co czytam to w T3 jest więcej ludzi niż robotów, ale to inna sprawa). Takie filmy to filmy typu ''idź do kina, zobacz kozackie efekty w wielkim formacie i świetnym nagłośnieniu, wyjdź i zapomnij'' ;) Rozrywka, nic więcej, w domu to można sobie Lyncha oglądac, a nie (pipi)a Transformery, bo jakbym oglądał je na kompie to nie wiem czy dotarłbym do końca.

Co do samego filmu to byłem na poprzednich częściach w kinie i o ile jedynka naprawdę podobała mi się, to dwójeczka była marna, dlatego czytając opinie zastanawiam się czy rzeczywiscie nie przeznaczyc lepiej tych pieniędzy, bo chciałem pooglądac optimusa i resztę składu w akcji, a nie jakiegoś muła szukającego pracy ;) No i nie ma Megan.

każdy pretekst dobry do pochwalenia się swoją 50' plazmą

a czym tu się chwalić??? nie ma czym, może X lat wstecz 50' plazma byłaby powodem do dumy i chwalenia się ale nie dziś...po prostu stwierdzam fakt że mimo 50' cali t1 i t2 nie za wygodnie się oglądało i przydałoby się coś większego...moje marzenie to 55' lub 60' z technologią relaD 3D(seria tv od LG)

• Plusik 1
  • Minusik 1

Można się jeszcze pochwalić, że w zasadzie to nie ma się czym chwalić bo u mnie to taki standardzik.

No pewnie, bo Polska to taki bogaty kraj, gdzie w każdym domu stoi plazma 50, a 32 HD Ready rozdają do domów dziecka bo nikt nie chce na nie już patrzeć.

Twoje marzenie jest cieniutkie przy moim, bo moje to własna sala kinowa, łohoho.

Przeciez na to sie idzie do kina wlasnie dla kozackich efektow specjalnych, w ogole Was nie rozumiem. A co, w domu na kompie bedziecie analizowac fabule, gre aktorska i humor? Bo na to wychodzi. Poza tym skoro to taki kibel to po chvj Wam jeden z drugim ten film na bluray? Bedziecie go ogladac kilka razy? Przeciez to chvjnia Waszym zdaniem. Jak slusznie zauwazyl Sebas telewizorek i chvjowe naglosnienie raczej nie maja startu do sprzetu w IMAXie, wiec jak dla Was kino to powinna byc jedyna opcja skoro ten film oglada sie jedynie dla efektow specjalnych

sknerusy yebane

ja mam 40 calowy dobry LCD (z playerem na usb) i zestaw kina domowego, więc mnie takie oglądanie w wersji dla ubogich nie dotyczy sorcerer.gif

Gość _Milan_

Moze oglada codziennie filmy na bd, lub bd ripy z internetu?

Nie, myślę że kolega by szpanował gdyby pokazał projektor fullhd za 10 000zł, lub tv 70 cali za 20 000.

Trzeba być kompletnie zazdrosnym nieudacznikiem żeby w tych czasach zazdrościc komus tak podstawowej rzeczy jak telewizor, za ledwo ponad 2000zł.

ale co mnie to obchodzi kto ma jaką plazmę i za ile ją można wyrwać w media expert? wchodzę do tematu co by poczytać jakie to nowe transformersy chu.jowe, a tu taka maniana od.pierdalana przez całą stronę.

ot i popieram

a offtopowo to swoją plazmę kupiłem ponad rok temu za ok 1400zł powystawowa z wypalonymi elementami na panelu(widać tylko na białym tle)i bez podstawki, i nie oglądam "kradzionych" ripów z torrentów, pracuję i stać mnie co jakiś czas na BR

Edytowane przez shy4