Skocz do zawartości

Transformers Cinematic Universe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość suteq
Opublikowano

Jak widzialem trailer 3D w kinie to chyba zostalem przekonany aby wybrac sie na tę wersję.

Gość _Milan_
Opublikowano

no ale jak skończyła jak nie ogladałeś 3.

Jesteś niepełnosprawny, powinieneś mieć opiekuna na forum.

Opublikowano

Nie spodziewam się szału po TF4, ale mam tylko ciche nadzieje, że tym razem osadzenie w roli głównego bohatera starszego faceta, a nie skrzeczącego dzieciaka przełoży się na choć odrobinę "poważniejszy" ton. Tj. Bay stonuje z prostackim, rasistowskim i seksistowskim "humorem" i skupi się na akcji.

Dziwi mnie tylko mała ilość ujawnionych Decepticonów, biorąc pod uwagę, że Dinoboty i tak skończą jako ci dobrzy. Czyżby znowu sterta bezimiennego mięsa armatniego i statków kosmicznych?

Także biorąc pod uwagę, że premiera w przyszłym miesiącu, to niewiele trailerów na razie było.

Opublikowano
Wiadomo chyba tylko o Galvatronie, Lockdownie i Stingerze. Zapowiada się za to sporo mięcha armatniego w postaci Vehiconów (pewnie sprowadzonych na statku Lockdowna), bo sporo ich dorzucają do zestawów Kre-O.

Opublikowano

Z początku coś tam przebąkiwali o Cyclonusie, ale info o nim zniknęło z wiki. Poza Galvatronem kompletnie nic mi nie mówią pozostałe nazwy.

Designy reszty też mi się kompletnie nie podobają. Bardziej przypominają jakieś zbroje niż transformery. No i raz jeszcze praktycznie same samochody i ciężarówki - teraz nawet po stronie Decepticonów.

Gość DonSterydo
Opublikowano

No, jeśli dobrze pamiętam z uniwersum, to Galvatron jest zmodyfikowanym przez Unicrona Megatronem, dlatego ciekaw jestem jaka jest jego geneza w najnowszym filmie.

Opublikowano

Jak gdyby TF Baya w jakikolwiek sposób odzwierciedlały cokolwiek z dotychczasowych uniwersów... :>

Nie ukrywam jednak - chciałbym, żeby w którymś z kolejnych filmów odpuścili sobie Ziemię i polecieli w kosmos walczyć na Cybertronie z Unicornem. Niestety, nie ma na to co liczyć, gdyż wtedy film musiałby być w 90% CGI.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Tak było w generation 1, później był już osobnym tworem.

W szacunku do Generation 1 zostałem wychowany ;)

• Plusik 3
Opublikowano

W sumie kto ich tam wie. Może wyjdzie, że Galvatron to tak naprawdę Megatron "naprawiony" przez ludzi. Aktor podkładający głos w końcu ten sam.

Niemniej jednak sam pomysł transformerów stworzonych przez ludzi niezbyt do mnie przemawia.

A jak nie Unicorna, to przynajmniej bym chciał Metroplexa w którymś z sequeli ujrzeć.

No ale znając życie nawet to by spartolili, jak Devastatora w dwójce...