Skocz do zawartości

Transformers Cinematic Universe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A film i tak się sprzedał zapewne. Tylko czekać na kolejną część teraz. Jako główny protagonista czarny azjata w wieku 15 lat z problemami stulejarzowymi, spotyka wielką miłość przy walących się budynkach od walki robotów.

Gość Xehanort
Opublikowano

Ja (pipi)e jakie to było słabe. Wiedzialem że będzie shit ale że aż tak? Liczyłem na roboty napieprzające się z innymi robotami i nawet tego nie dostałem.

No może przez krótki koniec. W większośći czasu robią za taxi. Nawet dobrego, nowego kawałka brak od Jablonskiego.

Usunelem po obejrzeniu z dysku. Strata 2,5h

Opublikowano

Pytanie dla tych co widzieli. Dlaczego bumblebee nie mówił swoim głosem a nagle zaczął?

Bo za radiowe tantiemy, ktorymi sie poslugiwal wyszlo im drozej niz za dubbing.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem na HBO pracując w domu XD Nie XDXD Nie powiem, "twist" z Quintessą i Unikronem nawet ciekawy (w zasadzie to tak jakby odwrócili role znane z G1), ale cały film to taka beka, że głowa mała (nie to żebym się spodziewał czegoś innego). Ale jedno im się udało - ten robot/lokaj i scena przy okrągłym stole z tymi organami i śpiewem :D No i do filmu dobrali dobrze rozwiniętą 14-latkę żeby nerdy miały do czego strugać ;) 

Edytowane przez Pacquiao
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gardzę serią i do kina nie pójdę, ale pokazali krótka zajawkę z Cybertronu, gdzie Optimus i Soundwave wyglądają jak trzeba. Może dożyjemy filmu z akcją na plenecie transformerów?

8ddb4587a0df0773a9039a4331c3ecc9.jpg

• Plusik 2
  • Lubię! 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Ale design G1 to jest to czego seria potrzebowała już 11 lat temu. Modlę się żeby to faktycznie nie było 5 minut na Cybertronie, ale zwiastun jakiegoś mocnego filmu osadzonego w klasycznym G1 bez ludzi :banderas:

Opublikowano

Kompletnie mam wywalone na tą serię już od lat. Ostatniego filmu nawet nie oglądałem ale ten trailer jest zaskakująco dobry. Full CGI na Cybertronie przez cały film pewnie byłby za drogi ale może jak zrobią z tego soft reboot serii to coś ciekawego z tego będzie.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.09.2018 o 13:35, Shen napisał:

Może dożyjemy filmu z akcją na plenecie transformerów?

Na pewno nie dożyjemy niczego lepszego niż Transformers: The Movie z 1986.

Edytowane przez Kinoji
Opublikowano

Będzie "ok" film, sądząc po trailerach. Pół sukcesu, że Bay go nie robi. Zapowiada się oklepana historyjka nastoletniej bohaterki i jej mechanicznego przyjaciela, jakich wiele, ale to też spoko - "film familijny" na święta. Akcja zdaje się w porządku, widać co się dzieje, są kolory, a sceny na Cybertronie na pewno zadowolą fanów. Coś czuję, że to takie rozpoznanie terenu pod potencjalny reboot. Nie nazywają filmu tak otwarcie, ale jeśli się sprzeda, to kto wie, czy nie dostaniemy więcej, w bardziej przemyślanym uniwersum.

Nawet jeśli film będzie przeciętny, to sam fakt braku zaangażowania Bay'a oszczędzi nam żałosnych "śmieszków". Te elementy humoru, które pokazali na trailerach są ok.

International Trailer ma nowe scenki:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

to nie jest film Baya, jego styl, ani nawet część serii. to dużo bardziej kameralny film, w stylu kina nowej przygody 

tzn. tak mówią recenzenci :v

Opublikowano (edytowane)

byłem. prosty, przewidywalny, słodki, z tanimi sucharami, stonowanyyy (w porównaniu do bayowych) ale kurłaaa bawiłem się mega. najlepsze Transy.

no i jestem prostym człowiekiem - słyszę muzykę z lat 80 daję 10/10. nie wspominając, że w filmie oglądają Alfa (spoko aluzja do bumblebee).

Edytowane przez Słupek
  • Plusik 1
Opublikowano

No właśnie, sceny na Cybertronie to orgazm i ciary na plecach, ale niestety malutko tego :/ 

Sam film okejka, bez powiewającej wszędzie flagi USA, trochę naiwny, ale przynajmniej bez cringe'u jak w ostatniej części, nawet bym powiedział familijny. Główna bohaterka dobrana nad wyraz dobrze, no naprawdę świetne odświeżenie tematu. Oby zarobił bo widziałbym z chęcią zarówno kolejną część jak i osobny film tylko na Cybertronie.