Opublikowano 13 lutego 20241 r Nawet nie wiedziałem, że się szykuje film w pełni na Cybertronie - Transformers One (2024) - IMDb Obsada (głosy) niczego sobie. Na razie brak grafik. Oby utrzymali styl ostatnich dwóch pełnometrażówek, albo War for Cybertron, a nie nic kreskówkowego. No trzymam kciuki.
Opublikowano 14 lutego 20241 r hype https://www.cbr.com/transformers-g-i-joe-crossover-movie-update-producer/
Opublikowano 11 kwietnia 20241 r Już oficjalnie. Spielberg producentem. https://deadline.com/2024/04/transformers-g-i-joe-crossover-paramount-cinemacon-1235882008/
Opublikowano 18 kwietnia 202418 kwi Jest i z dubbingiem PL Edytowane 18 kwietnia 202418 kwi przez PiotrekP
Opublikowano 18 kwietnia 202418 kwi Huh... Chyba nie takiego prequelu oczekiwałem. Wizualnie spoko, ale zapowiada się bajka, czy inny marvel-wannabe.
Opublikowano 12 września 202412 wrz MV z okazji 40-lecia Transformerów autorstwa studia TRIGGER (Delicious in Dungeon, Kill La Kill, Inferno Cop) i muzyką Bump of Chicken.
Opublikowano 22 września 202422 wrz Byłem na Transformers One. Jedyne co mi nie zagrało, to moment jak jeszcze nie Optimus mówi nagle do ziomków autoboty roll out (oglądałem z dubbingiem bo byłem z synem i domyślam się, że to powiedział). Reszta raczej nie kanoniczna ale podobało mi się, dobre tępo od początku, kilka pompatycznych momentów. Co do nowego designu to jedynie twarze są słabe, mało robotowe jakieś. Nie ma wstydu iść do kina, zwłaszcza jak się ma Optimusa i logo autobotów na ręce.
Opublikowano sobota o 17:293 dni Obejrzałem. Bardzo fajny film z jednym (dużym) zastrzeżeniem - Bumblebee był mega wkurwiający. Ogólnie film ma w pierwszej połowie luźny, mocno komediowy klimat, niczym wiele dzisiejszych filmów dla młodszego widza. Momentami się to sprawdza, momentami nie - szczególnie właśnie w postaci Bumblebee. Jeśli ktoś oczekiwał mroczniejszych klimatów, to tu ich nie znajdzie. Mimo tego oglądało się bardzo dobrze i jest to zdecydowanie jeden z najlepszych filmów TF, nie licząc klasycznego animowanego.
Opublikowano sobota o 17:353 dni Też mieliśmy dzisiaj rewatch i bawiliśmy się tak samo dobrze. Nawet dziewczynką 6 letnim się podobało. Jutro puszczę im Transformers the movie i pokażę na czym się stary wychowywał.