Skocz do zawartości

Transformers Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

Wybranych kinach jest w 2d.

No ale u nas nie ma tych wybranych kin i w Polsce dystrybutor wypuścił tylko wersję 3D. Wcześniej była taka sama sytuacja z Thorem czy Priestem.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 149,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mnie się podobało, efekty lepsze niż na jakimkolwiek marvelowskim czy warner brosowskim filmie i pewnie lepsze CGI się zobaczy dopiero jak wyjdzie Transformers 6 w 2020 roku. Nie rozumiałem za bardzo 

• Gość Soul
    Gość Soul

Będzie GOTY film jaranko!

• Mają się pojawić frakcje z Beast Wars, kto oglądał za gówniaka na polsacie ten wie. Reżyserem bedzie koleś od Creed II, chca sie odciac od bayformers, dzieki bogu.

Opublikowano

Kto mi powie, dlaczego ta laska po godzinnej próbie przetrwania w zniszczonym mieście, przeżyciu zawalenia się wieżowca i walce z 10 robotami w następnej scenie jest czyściutka, i ma na sobie nowe ( te same ) ciuchy, gdy jeszcze przed momentem była cała upier!@#$na. Co to kur.... ma być, przegięcie na całej linii. Dodam, że wszyscy wokół niej są dalej upierd!@#ni a ona jak modelka na wybiegu....

Opublikowano

Rozi obejrzysz to zmienisz zdanie ;)

Opublikowano

o kurfa xD

Opublikowano

Miałem iść na to do kina, ale skoro jest gorzej niż w dwójce, to może z nudów obejrzę kiedyś na TVN.

Opublikowano

byłem na wersji 3D i żałuję bo po raz kolejny miałem nadzieję że zrobią film specjalnie pod 3D a niestety jak na razie 100% filmów 3D ma 3D na siłe wciskane, jedynie co warte było uwagi to demo real3D z pieskiem tuż przed filmem(tak 3d powinno wyglądać w filmach),

Sam film niestety bardzo średni, jedynka dla mnie była szokerem, dwójeczka podniosła poprzeczkę i było więcej i lepiej...niestety Dark of the moon niczym mnie już nie zaskoczył i rozczarowany jestem..:(...

Jeśli ktoś nie widział 2 poprzednich to będzie zachwycony w innym przypadku wątpię....

Opublikowano

Nie oglądałeś nie czytaj!

SPOILER

Jako fan gigantycznych robotów i po obejrzeniu tego filmu dwukrotnie stwierdzam, że to najgorsza część, jest najbardziej pozbawiona klimatu, momentami czułem się jak bym oglądał jakiś film sensacyjny a nie transformersy. Początek może być, choć do początku dwójki niema nawet pojary, sam szukający pracy ? ok, tylko czemu tak długo, po raz kolejny jest za dużo akcji z ludźmi a za mało z robotami. Myśleli, że jak dadzą raz na jakiś czas 5 minutową akcję z robotami która zrywa gacie, to będzie OK nie (pipi) nie będzie, po za tym widać jak bezczelnie pocięli sceny tylko po to, że by dać jakiś z(pipi)any wątek z ludźmi. Zamiast dać jedną wy(pipi)aną scenę która trwa 15-20minut i do kręcić jeszcze jakieś inne z Autobotami które nawet nie miały swoich 5 minut, to nie oni mi dają sama i odział kolesi na spadochronach :mellow: Po co wprowadzają nowe postacie jak i tak najwięcej robi bumblebee i optimus po co im inne autoboty skoro oni we dwóch robią cała robotę, ratchet zapomniany, Ironhide i sideswipe wystąpili w jeden akcji to samo ten nowy czerwony "Dino" po świrował na autostradzie i na tym koniec :turned: Kolejna sprawa, ludzie którzy ownują decepticony :teehee: a największy żal to sam który zabija starscreama :wacko: Muzycznie też kicha jakieś same smenty dali, film się strasznie wolno rozkręca a gdy już to zrobi to daje Ci porządnego kopa w ryj w postaci niedosytu, to już koniec ? Znowu 20 minut gadania ?! Efekty, animacje i sama walka jest WY(pipi)ANA chyba najlepsze ze wszystkich filmów tylko co z tego skoro są strasznie słabo podane ?

Wiem jak się to robi, nie chciałem tego chować.

Edytowane przez Soul
to się urwa naucz wstawiać spoilery pauko ;p

Opublikowano

Jak dla mnie lepsze od dwojki na ktorej przysypialem.

Opublikowano

a tak btw teraz były tylko auta(bida), gdzie inne pojazdy? w jedynce był śmigłowiec,odrzutowiec w dwójce doszły motorki...

tak imo mogliby zrobić jako 4 prequel'a :P wojna transformersów na ich rodzimej planecie to by było coś z dzisiejszymi możliwościami animacji :)

Edytowane przez shy4

Opublikowano

Transformery na swojej rodzinnej planecie to już nie transformery.

Opublikowano

Wszystkim niezdecydowanym polecam iść do kina i wyrobić sobie własne zdanie. IMO film lepszy zarówno od T2(żadna niespodzianka) jak i T1. Na pewno jest długi, ale dla mnie to zaleta - jak już idę do kina to lubię sobie przysiąść na dłużej. Siku przed seansem koniecznie! :potter:

Opublikowano

Nie koniecznie, na siku mozna isc np w momencie kazdego pojawienia sie Malkovicha.

Opublikowano

Nie koniecznie, na siku mozna isc np w momencie kazdego pojawienia sie Malkovicha.

Lub też w jakimkolwiek innym momencie.

Opublikowano

Jak dla mnie lepsze od dwojki na ktorej przysypialem.

Bo się za bardzo zjarałeś więc nic dziwnego :turned:

Opublikowano

Mało Optimusa - głównie to ciśnie mi się do głowy po obejrzeniu. Absurdy w filmie tak nie przeszkadzają. Ogólnie pozytywnie.

Opublikowano

i rodziców. Tak jak wspomniał Soul - za dużo wątków ludzkich; jak idę na roboty to chcę roboty a nie jakiegoś jasia, który szuka pracy, ma problemy z panowaniem nad emocjami (scena przy bazie wojskowej żałosna - szaleniec drący się na wszystkich i przepychający się z żołnierzami) i kompleks niższości (bo ja jestem bohaterem i mam medal).

plusów nie znalazłem dlatego minusy (z pominięciem tych oczywistych i wymienionych):

- za mało transformerów w transformerach i bynajmniej nie mam tu na myśli zbyt dużej ilości wątków ludzkich. W tym filmie nie ma transformerów, są za to niezidentyfikowane roboty, które nawet się nie przemieniają.

- złożoność samych robotów jest jak na moje oczy nazbyt przesadzona - wiele walk wygląda jak huragan na złomowisku; nie widać gdzie ręka, gdzie noga - jedna wielka kula stali

- reklamy równie dobrze mogły być puszczone jako przerywnik, bo scena w której widać wielki trasownik z olbrzymim napisem Cisco albo 4 (cztery!) sceny z Lenovo to lekka przesada. Dobrze, że reklama Apple nie była tak inwazyjna.

- scena przybycia robotów - o co chodzi? W jednej sekundzie brodaty robot rozstawia filary a w następnej mamy scenę jak z Wojny światów? Film trwa jakieś 150 minut; przedstawiają wątki jakiejś pierdoły, jego nawiedzonych rodziców i jakieś, w założeniu zabawne, losowe scenki a nie mają czasu przedstawić skąd wzięły się te wyglądające jak rozwielitki statki?

- za dużo akcji w akcji. Tak, bo zbyt wiele to i świnia nie zje. W momencie ataku akcja się rozkręca i ciśnie do przodu. Szkoda tylko, że po jakichś 20 minutach człowieka nużą te same sceny z latającymi pomiędzy wieżowcami robotami i czeka na jakiś zwrot akcji.

Opublikowano

Bay is gay :/

To jest jedyny prawdziwy i kultowy film o Transformersach (seriale to ultra balas); tutaj scena Megatron vs Optimus:

http://www.youtube.com/watch?v=jkYuK3AKrxc

Pamietam jak dostalem je na urodziny na kasecie, kiedy mialem 6lat. Ogladalem je po 3 razy dziennie, kazda kwestie znam na pamiec ;) Animacja, ost, voice acting (so much better niz ten teraz, Megatron, Soundwave i Starscream z tego filmu sa w tym wzgledzie NIE DO WYYEBANIA!), generalnie udzwiekowienie i klimat - w tamtych czasach to miazdzylo. Po 19 latach nadal stoi u mnie na polce - najcenniejszy przedmiot z dziecinstwa :)

Oprocz tego warto obczaic komiksy o Transformersach (rowniez wydawane niegdys w PL) - sa swietne.

Remake tego filmu to moje marzenie :(

Polecam!

ONE SHALL STAND, ONE SHALL FALL!!!

kto plakal jak Optimus umieral reka do gory :potter:

Opublikowano

kto plakal jak Optimus umieral reka do gory :potter:

Ja, kurwa! JA!

Opublikowano

czy ma ktoś może porównanie i jest mi w stanie powiedzieć czy jest jakaś różnica między reald 3d a imax 3d

Edytowane przez shy4