MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 No dobra, a za 15zł warto? Dopłacać do 3D? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 Warto iść nawet za 30 PLN, raz trzeba to zobaczyć, a tych dwóch starych tetryków nie słuchaj, oni dalej żyją transformersami z lat 80. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 Nie warto iść nawet za 5zł, nie słuchaj tego starego tetryka powyżej, on żyje transformersami z 2007-14. Wybierz się na Ewolucję planety małp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 Ej weź mnie nie kopiuj co?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 W sensie że polecam małpy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 No też. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 644 Opublikowano 14 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2014 http://redlettermedia.com/half-in-the-bag-deliver-us-from-evil-edge-of-tomorrow-and-transformers-4/ 28 minuta... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2014 XD Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 466 Opublikowano 14 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2014 Po prostu wstydza sie byc soba jak Soul. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 (edytowane) Byłem i dla mnie zawód, może film nie przyprawia o ból głowy swoimi wątkami ludzkimi jak dwójka i nie byl nijaki jak trójka (nie pamiętam już o co chodziło w Dark of The Moon), ale takiego scenariuszowego bullshitu chyba żadna część nie miała. Po ch.uj była ta cała pierwsza godzina filmu gdzie Wahlberg znajduje Optimusa w jakimś starym kinie potem próbuje go naprawić częściami ze sklepu xDDDDDDDDDD jak kur.wa potem wystarczyło że Optimus wyjechał na autostradę, zeskanował przejeżdżającą ciężarówkę i był jak nowy xDDDDDDDDDDDDDDD Cały ten wątek z nim i jego córką jest tragiczny, nie wiem czy rzeczywiście bogobojni mieszkańcy z Teksasu mają nayebane w głowie ale trzymanie 17 letniej córeczki w domu i zakaz zbliżania się do chłopaków, ogólnie cała ta zazdrość ojca, co to ma być? I jeszcze cały wątek ludzki opierać o to, w zasadzie tylko dupa i szorty tej córeczki były spoko z tego, przynajmniej fajna laska w porównaniu do tej z trójki. I ten szefcio z CIA, z jednej strony życiowy cel to gnojenie niedobitków autobotów i deceptikonów, taki z niego patriota, z drugiej spoufala się z Lockdownem który wpjerdala się gdzie chce swoim statkiem, by dostać od niego jakieś ziarno (lol) które potem oddaje dla szefa korporacji produkujących roboty w zamian za udziały w firmie, do ch.uja xD Szkoda że nadal nie zrezygnowali z żartów, może nie są już tak tragiczne jak poprzednio ale nadal powodują grymas na twarzy, a to zachowanie Tucciego pod koniec to jakaś kpina. Dobrze że sporo więcej czasu zabrały walki robotów, szkoda że samo pojawienie się deceptikonów jest kompletnie z dupy, tak samo jak Galvatrona, no i Dinoboty, nie oglądałem wszystkich trailerów i nie wiedziałem jaka jest ich rola, ale Bay zrobił z nich jakiś neandertali którzy nawet w formie robota drą japę zamiast mówić, no i co to ma być, najpierw Optimus ich uwalnia ze statku Lockdowna, potem woła z lasu, zaczyna się napjerdalać z Grimlockiem by tuż po tym potulnie na nim jeździć, ot przedstawione stosunki Dinobotów z Autobotami. I o ile Dinoboty wyglądają spoko, chociaż są krótko, to co to za pokraki są u Autobotów, grubas z cygarem, samuraj i Aiden Pearce, design tragiczny. Film jest niezły, takie 6/10 i tą ocenę zasługuje w sumie tylko za dużą ilość czasu poświęconego robotom i dobre sceny walki które nie męczą wizualnie, jednak cała reszta poza szortami Tessy to porażka, tylko brać wersję na Blu-ray i przewijać po parę razy momenty walki, wtedy będzie ok. Chociaż szczerze mówiąc efektami transformersy już nie robią tak jak chociażby 3 lata temu, nie wiem czy po prostu już się opatrzyły ale po wyjściu z Dark Side of The Moon pomimo debilnego humoru to wyszedłem troszkę rozyebany z kina efektami, tutaj już jakoś nieszczególnie. Chyba ta część ma najbardziej zmarnowany potencjał ze wszystkich i chyba dlatego oceniam ją niżej niż trójkę. T1 >>> T3 > T4 >>>>>> T2 Edytowane 15 lipca 2014 przez MaZZeo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 105 Opublikowano 20 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2014 (edytowane) byłem wczoraj w kinie i faktycznie pierwsza godzina jest do wycięcia, później zaczyna się roz(pipi) i trwa do samego końca z krótkimi przerwami na suchary. dużo wybuchów, transformersów chyba więcej niż we wszystkich 3 filmach razem wziętych. dokładnie to czego się spodziewałem. nie rozumiem jęczenia o fabułę, od tego są komiksy/stare kreskówki. tego typu filmy to ma być jedno wielkie (pipi)nięcie, a nie wielowarstwowe historie zmuszające do refleksji. plus wygrałem w CC voucher na bilet więc seans kosztował mnie tyle co cola Edytowane 20 lipca 2014 przez ofsajd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 21 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2014 Nie chodzi o wielowarstwowosc tylko o rozgladnie sie po sali w nadzeji, ze jest wiecej ludzi zazenowanych (pipi)owatoscia linii fabularnej w The Age of Extinction. Mi rowniez podobal sie rozpindol, ogolna zawierucha z robotami itd., ale pierwiastek ludzki sprawil, ze zamykalem oczy ze wstydu na te (pipi)y, ktore wygadywali. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 świadomość że znajdujesz się pośród plebsu to pierwszy krok w stronę awansu do wyższej klasy w kinomaniackiej społeczności Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 644 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 (edytowane) Nie bardzo wiedziałem gdzie to dać, a że dyskusja o TF się tu toczyła nie tylko odnośnie filmu, to wrzucam - https://www.humblebundle.com/books Humble Bundle z komiksami TF. Największa wada, to że mało co poza kilkoma spinoffami jest kompletne (tj. masz pan pierwsze dwa tomy, resztę kupuj gdzie indziej). Niemniej jednak właśnie odblokowano bonusy, m.in. z Fall of Cybertron i Rage of the Dinobots. Osobiście się skuszę, choćby dla nostalgii, bo swe komiksy z dzieciństwa już dawno powędrowały na śmietnik... Edytowane 30 lipca 2014 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 października 2014 ALL HAIL GREJT CZAJNA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Deadline brings word today that Paramount Pictures is hoping to emulate Lucasfilm’s plans for “Star Wars” with the development of spin-off films to their hit “Transformers” franchise. I Am Legend writer Akiva Goldsman will work with Michael Bay, Steven Spielberg, and Lorenzo di Bonaventura to create a “writer’s room,” the goal of which will be to develop ideas for a “multi-part Transformers sequel” and “potential spin-off films.” Ja (pipi)e why??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 For money... Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 29 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 5 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2015 (edytowane) Ten film jest tak słaby XD Mark dostał pukawkę wielkości paznokcia Optimusa i już jest wytrawnym zabójcą Transformersów Wytrzymałem do końca bo chciałem zobaczyć, czy ten film może być jeszcze głupszy W ogóle to fajnie jak w parę lat ludzie opanowali sztukę transformacji 100x lepiej niż Transformersy XD Nawet Bumblebee miał zonka Edytowane 5 kwietnia 2015 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 6 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2015 wczoraj Don na canal+ oglądałeś? xddddd mnie rozyebał DUBBING o matko ten film jeszcze bardziej pogorszyli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 6 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2015 (edytowane) wczoraj Don na canal+ oglądałeś? xddddd mnie rozyebał DUBBING o matko ten film jeszcze bardziej pogorszyli Był dubbing??? Może oglądałem jakąś inną wersję językową, na NC+ można zmieniać. EDYTA: Sprawdziłem w necie, ja oglądałem z lektorem. Edytowane 6 kwietnia 2015 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 https://www.youtube.com/watch?v=e6-Sfp1zE4gxddddddddddddddddddddddddddddddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Dubbing żywcem z Butt-elfielda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 9 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2015 Tak na marginesie - zauważyliście, że w całej filmowej serii transformery strzelają kapiszonami Najbardziej bezjajeczne wymiany ognia ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 (edytowane) z tych planów na rozszerzone uniwersum jedyne co pozytywnego może wyjść to Full cg film w całości osadzony na cybertronie. Edytowane 10 kwietnia 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi