XM. 10 826 Opublikowano 27 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2017 Bylem wczoraj. Zdjęcia i oprawa dźwiękowa to totalny rozpi.erdol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2017 Udźwiękowienie, zdjęcia, muzyka, samoloty, Hardy, Murphy, brud, szarość, tonący ludzie, udźwiękowienie, zdjęcia, samoloty - to jest hit. Konkretnie, bez przeciągania. Jeden z lepszych filmów wojennych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2017 Ciekawe ilu ludzi się pomyli wypożyczając ze sklepów internetowych? Z tego roku produkcja dziwnym trafem pojawiła się w okolicach premiery "Dunkierki". Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2017 W tej wersji nawet Amerykanie walczą, dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 27 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2017 Obejrzałbym wersję z polską armią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2017 Ale którą? Armią Krajową, czy Armią Ludową? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 28 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2017 JP Armią Isamu Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2017 Byłem wczoraj. Kinoman ze mnie żadny, ale no co ja mogę powiedzieć? Absolutnie zaje,biste. Swoją drogą dosyć osobliwe uczucie, kiedy oglądałem ten film z dwoma Francuzami w sercu miasta, które było centrum dowodzenia tych złych 80 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2017 Byłem wczoraj. Bardzo mi się podobał jeden z lepszych filmów wojennych. 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 31 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2017 Dobre kino, hype na forum ostro nakrecony, ale nie zawiodłem się. Najbardziej mi podeszły sceny z samolotami, szkoda, że było ich tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 2 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2017 Nie przepadam za Nolanem, uważam go za jednego z najbardziej pretensjonalnych reżyserów 'naszych czasów'. Bałem się, że film będzie napakowany patosem, wiecie Nolan plus Zimmer i czekałem tylko na akcje pokroju 'press x to pay respect' ale oprócz sceny koncowej i przelotu Hardego nad Dunkierką nic takiego nie zarejestrowałem. Fajnie pokombinowane z chronologią ale bez przesady, żeby potem czuć mindfuck jak w przypadku jego poprzednich filmów (no i przy okazji nie ma potrzeby szukania dziur w logice jak to miało miejsce przy jego poprzednich filmach, a ludzie to nagminnie robią co niekoniecznie uważam za mądre) Znakomicie się ogladalo to w imaxie, wyszedłem po seansie głuchy ale było naprawdę fantastycznie. Nie uważam ten film za 100/100, ale w sumie to ja się nie znam na kinie i sprawach technicznych więc nie waliłem konia do tego i generalnie nie szukam w kinie tego typu doznań, ale po tym seansie w Imaxie wiem, że nowe SW na bank będe tam ogladał (poleciał trailer Ostatniego Jedi i miałem ciary). Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 8 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2017 Świetny film z fenomenalnym soundtrackiem, chyba jeden z nielicznych filmów wojennych który trzyma w napięciu od początku do końca bez flaków, krwi i operatora kamery który ma epilepsję. 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2017 Jak sobie zestawie bohaterstwo obroncow poczty gdanskiej, z bronia w reku- ktore dzielnie sie bronilo przed niewyobrazalnie przygniatajacymi silami niemcow w 1939- a bohaterstwo alianckich zolnierzy (glownie brytyjskich) w Dunkierce, to zwyczajnie chce mi sie parsknac smiechem. Za setki milionow dolarow wyrezyserowano najwekszy akt tchorzostwa brytyjskich sil zbrojnych. Ludzie, przestancie ogladac ten chlam made in USA. Uczcie sie, czytajcie historie, poznajcie prawde. W POlsce podczas II wojny swiatowej bylo mnostwo heroizmu, patriotyzmu, dramatu, pieknych historii itd. I to powinno stanowiac inspiarcje do filmu, a nie wielka ucieczka "hedrbaciarzy", ktorzy spie%$alali jak te p%^zdy z plazy. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 Jak sobie zestawie bohaterstwo obroncow poczty gdanskiej, z bronia w reku- ktore dzielnie sie bronilo przed niewyobrazalnie przygniatajacymi silami niemcow w 1939- a bohaterstwo alianckich zolnierzy (glownie brytyjskich) w Dunkierce, to zwyczajnie chce mi sie parsknac smiechem. Za setki milionow dolarow wyrezyserowano najwekszy akt tchorzostwa brytyjskich sil zbrojnych. Ludzie, przestancie ogladac ten chlam made in USA. Uczcie sie, czytajcie historie, poznajcie prawde. W POlsce podczas II wojny swiatowej bylo mnostwo heroizmu, patriotyzmu, dramatu, pieknych historii itd. I to powinno stanowiac inspiarcje do filmu, a nie wielka ucieczka "hedrbaciarzy", ktorzy spie%$alali jak te p%^zdy z plazy.Co z tego skoro u nas wolą kręcić poyebane komedie romantyczne, a jak już biorą się za film wojenny to wychodzi niedofinansowany dramat obyczajowy(Wołyń akurat mi się podobał). Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 Jak sobie zestawie bohaterstwo obroncow poczty gdanskiej, z bronia w reku- ktore dzielnie sie bronilo przed niewyobrazalnie przygniatajacymi silami niemcow w 1939- a bohaterstwo alianckich zolnierzy (glownie brytyjskich) w Dunkierce, to zwyczajnie chce mi sie parsknac smiechem. Za setki milionow dolarow wyrezyserowano najwekszy akt tchorzostwa brytyjskich sil zbrojnych. Ludzie, przestancie ogladac ten chlam made in USA. Uczcie sie, czytajcie historie, poznajcie prawde. W POlsce podczas II wojny swiatowej bylo mnostwo heroizmu, patriotyzmu, dramatu, pieknych historii itd. I to powinno stanowiac inspiarcje do filmu, a nie wielka ucieczka "hedrbaciarzy", ktorzy spie%$alali jak te p%^zdy z plazy. No już przestaję oglądać produkcje innych krajów. Od dzisiaj to tylko polskie filmy i polska historia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 Jedna z lepszych w internetach analiz porównawczych obrońców poczty gdańskiej ze strategicznie ważną w kontekście całej wojny ewakuacją setek tysięcy żołnierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 Umarłem xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 Z 3 tygodnie temu byłem w kinie, no i jakiegoś opadu szczęki nie zaliczyłem, a z punktu widzenia czasu jakoś mi się nowe dzieło Nolana obojętne wydaje. Oczywiście, film robi mocne wrażenie pod względem wizualnym, jakieś tam emocje wyzwala, ale ogólnie nie jestem zachwycony patentem z bohaterem "zbiorowym", zresztą sama ewakuacja nie jest jakimś wspaniałym materiałem na blockbuster w moim odczuciu. Warto było się przejść na seans, to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
gregorij 43 Opublikowano 15 września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 września 2017 Film ogladałem w IMAX, co po komentarzach daje +2 do oceny. Kozak, a jak na Nolana to juz w ogóle arcydzieło (gość kręci genialne filmy średnio co 9 lat). Sceny walk powietrznych - tylko dla nich warto się przejść do kina zamiast raidów w D2 (dlaczego nikt o tym nie zrobił poważnej gry?) i szkoda, że ich nie jest za wiele. Nie ma głównego bohatera, co może być dla niektórych wadą, ale wg mnie to kolejna zaleta. Za dużo patosu pod koniec, ale i tak spodziewałem się większej wazeliny o bohaterstwie itp. (w filmie o akcji ewakuacyjnej). Surowe pokazanie wojny bez epatowania flakami. 9/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi