Skocz do zawartości

mucha vs. coś

milan

?  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

głosujemy

ja osobiście nie wiem, oba filmy będę tłukł do końca życia, gdybym miał z jednym  lecieć na bezludną wyspę wybrałbym chyba Carpentera.

Opublikowano (edytowane)

O je'b'any, przecież tutaj nie można wybierać. ;/ Brandle Fly przehoi, ale jak musze wybierac to jednak głos idzie na Cosia.

Edytowane przez XM.
Opublikowano

Dla mnie oba filmy są tak samo dobre. Nie umiem wybrać jednego. 

Opublikowano

to wymieniajcie, kto mógłby stanąć do zawodów, może sam nie oglądałem jakiegoś grzmota.

Ja widzę miejsce np. dla Child's play 1, ale nie chce by ankieta zmieniła się w 2 czesc tematu o ulubionym horrorze.

Wg mnie to jest świeta trójca horrorów.

Opublikowano

Coś - ma tą intrygująco - niepokojącą atmosferę praktycznie od samego początku. Coś, jak w ósmym pasażerze.

Fly to trochę taki niszowy science horror.

Tak to kiedyś odebrałem.

Opublikowano (edytowane)

raczej trudno będzie kogokolwiek zaskoczyć, bo to raczej sam mainstream, no ale:

Drabina Jakubowa

Hellraiser

Lśnienie

Alien

Dracula (1992)

Wyspa Doktora Moreau (1996)

Omen

Dziecko Rosemary

Egzorcysta

Edytowane przez nobody
Opublikowano

drabiny model jakub nie oglądałem, zawsze sciągałem kiepską wersje i się w końcu poddałem. Może na dniach obejrzę.

Hellraiser.. no ok, ale gdyby nie Frank to film by nie istniał, więc na moje sceny bez niego  w dowolnej formie takie se, ostatnia scena to sztryms (bocian kradnący kostkę).

Opublikowano (edytowane)

raczej trudno będzie kogokolwiek zaskoczyć, bo to raczej sam mainstream, no ale:

Drabina Jakubowa

Hellraiser

Lśnienie

Alien

Dracula (1992)

Wyspa Doktora Moreau (1996)

Omen

Dziecko Rosemary

Egzorcysta

Gdzie Poltergeist ja się pytam? Dracula, Wyspa... I Omena zaoralbym, zwłaszcza na tym ostatnim się srogo zawiodłem swego czasu.

Koszmar z ulicy Wiazow tez petarda i musi byc.

Edytowane przez XM.
Opublikowano (edytowane)

Nie każdy z tych filmów ma wyłącznie straszyć. Dracula Coppoli to mistrzostwo jeśli chodzi o oddanie wampirzego klimatu i artystyczne mistrzostwo, a Wyspa (celowo wstawiona w dalszej kolejności) pomimo wad miała swietny klimat, oraz poruszaną tematykę (ta biedna kotka w szopie pod koniec filmu :< )

Inna sprawa że większość z tych filmów widziałem za dzieciaka i wtedy wydawały się straszniejsze. Dziś taki Egzorcysta, czy Dracula, po parodii w Scary Movie, czy Wampirach bez zębów może miejscami co najwyżej śmieszyć, ale co swego czasu robiły z dziecięcym umysłem, to Ich. Mimo wszystko sam klimacik, oraz tematyka Wyspy były bardzo fajne i stąd subiektywne wrzucenie.

Edytowane przez nobody
Opublikowano

Koszmar z ulicy Wiazow tez petarda i musi byc.

A ogladales to ostatnio? Bo jak majac 11 lat sr.alem w gacie tak teraz ten film to troche muppet show.