Skocz do zawartości

mucha vs. coś

? 58 użytkowników zagłosowało

1. 1. ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
  W dniu 9.08.2016 o 09:22, Mejm napisał(a):

W dniu 9.08.2016 o 08:46, XM. napisał(a):

Koszmar z ulicy Wiazow tez petarda i musi byc.

A ogladales to ostatnio? Bo jak majac 11 lat sr.alem w gacie tak teraz ten film to troche muppet show.

Oglądałem wszystkie części Freediego 3 lata temu w celach przypominawczych i nie czułem zażenowania, jarałem się jak kiedys gdy matka mi puszczała starego horrory, nostalgia robi swoje choc wiadomo, że nijak to nie straszy.  

W dniu 9.08.2016 o 09:29, nobody napisał(a):

O właśnie mam to samo Koszmarem. A Poltergeist, ten, no... No chyba trzeba nadrobić.

A zapomniałbym: "Down Of The Dead" G. Romero z 1974 :banderas:

Chyba '78. Wałowałem VHS z filmem przez całe wakacje. Albo noc zywych trupów z Tony Toddem, łociepanie.

• Odpowiedzi 43
  • Wyświetleń 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• The Thing to horror idealny, mucha perfekcji jest bliska. Wybór jest prosty lecz emocjonalny.

• Oglądałem wszystkie części Freediego 3 lata temu w celach przypominawczych i nie czułem zażenowania, jarałem się jak kiedys gdy matka mi puszczała starego horrory, nostalgia robi swoje choc wiadomo, ż

Opublikowano

Zero głosów na Muchę :niedobrze: ale ja sam ostatnio widziałem ten film 20 lat temu. Może to już czas odświeżyć, sequel pierwszy raz obejrzeć?

Opublikowano

Ciagle czytam ten temat "maciucha vs cos".

Opublikowano
  W dniu 9.08.2016 o 00:10, milan napisał(a):

drabiny model jakub nie oglądałem, zawsze sciągałem kiepską wersje i się w końcu poddałem. Może na dniach obejrzę.

Jacobs.Ladder.1990.1080p.BluRay.x264.DTS-SARTRE

Dobra rzecz i widać czym się inspirowali goście od growej Silent Hill. Polecam.

Z ankiety wybieram The Thing - :banderas: x1000

W dniu 9.08.2016 o 09:22, Mejm napisał(a):

A ogladales to ostatnio? Bo jak majac 11 lat sr.alem w gacie tak teraz ten film to troche muppet show.

Mów za siebie. Freddy wiecznie mnie przeraża i odpycha pomimo spadku formy od 3 części.

Opublikowano

A Nightmare On Elm Street, jedynka najlepsza a potem jeszcze bardzo mi się podobała część z polskim podtytułem chyba 'Wojownicy snów', czy jakoś tak.

Trójka albo czwórka. Na końcu była scena

Pokaż ukrytą zawartość

.

Opublikowano

1 geniusz, 2 geniusz, 3 była bardzo fptye (akcja z kukiełką :lapka:), czwórka z tego co pamiętam już gorzej ale też spoko się oglądało, a "piątka" to chyba ta czesc co na poczatku filmu laska pod prysznicem świeci cyckami i zaczyna się topic to juz kupensztajn aż do samego końca serii, czyt. F vs Jason i rimejku.

Opublikowano

Piątka to jest ta część gdzie koleś jedzie na motorze, który zamienia się częściowo we Freddy'iego i który mu przewodami paliwowymi pompuje benzynę do żył?

:pawel:

Opublikowano

Zagłosowałem na muche bo to fajny film i nie może pozostać bez głosu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oddałem głos na The Thing choć nie lubię porównań. Każdy z tych obrazów broni się własnymi pomysłami i każdy jest na swój sposób wyjątkowy. "Cosia" szanuję za klimat i muzykę. Pierwszy i chyba jedyny film gdzie motyw przewodni gniecie jaja choć jw budowie jest prosty.

Opublikowano
  W dniu 9.08.2016 o 18:40, Masorz napisał(a):

Piątka to jest ta część gdzie koleś jedzie na motorze, który zamienia się częściowo we Freddy'iego i który mu przewodami paliwowymi pompuje benzynę do żył?

:pawel:

I gdzie jest Super Freddy. :D

Opublikowano

jak mnie ktoś zapyta o najlepszy horror w historii kina, to powiem mu, że thing, ale głos muszę oddać na fly. dla mnie to lepszy film, bardziej emocjonalny

W dniu 8.08.2016 o 23:39, nobody napisał(a):

raczej trudno będzie kogokolwiek zaskoczyć, bo to raczej sam mainstream, no ale:

Drabina Jakubowa
Hellraiser
Lśnienie
Alien
Dracula (1992)
Wyspa Doktora Moreau (1996)
Omen
Dziecko Rosemary
Egzorcysta

Gdzie Poltergeist ja się pytam? Dracula, Wyspa... I Omena zaoralbym, zwłaszcza na tym ostatnim się srogo zawiodłem swego czasu.

jakby ktoś chciał robić plebiscyt z draculą coppoli to ten film wygra dla mnie zawsze i wszędzie

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

The Thing robi za każdym razem. W ciągu ostatniego roku ze 2x oglądałem. Muchę to chyba ze 20 lat temu i wtedy był to kapitalny film, jednak musiałbym sobie przypomnieć - jakoś w TV tego nie puszczają za bardzo.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
  W dniu 9.08.2016 o 13:25, Zarathustra napisał(a):

Oglądał ktoś pierwotne wersje obu tytułów z lat 50-tych?

Oglądałem tą star część Muchy i powiem szczerze, że ostatnia scena mną pozamiatała za małolata.

Opublikowano

Nie sposób się nie zgodzić. Na mnie duże wrażenie Child's Play zrobiło wrażenie. Miałem z 7 lat jak mnie sąsiadka tym uraczyła. Bałem się później lalek w sklepach. Czułem jak się na mnie gapią.