XM. 11 035 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Koszmar z ulicy Wiazow tez petarda i musi byc. A ogladales to ostatnio? Bo jak majac 11 lat sr.alem w gacie tak teraz ten film to troche muppet show. Oglądałem wszystkie części Freediego 3 lata temu w celach przypominawczych i nie czułem zażenowania, jarałem się jak kiedys gdy matka mi puszczała starego horrory, nostalgia robi swoje choc wiadomo, że nijak to nie straszy. O właśnie mam to samo Koszmarem. A Poltergeist, ten, no... No chyba trzeba nadrobić. A zapomniałbym: "Down Of The Dead" G. Romero z 1974 Chyba '78. Wałowałem VHS z filmem przez całe wakacje. Albo noc zywych trupów z Tony Toddem, łociepanie. 1 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Zero głosów na Muchę ale ja sam ostatnio widziałem ten film 20 lat temu. Może to już czas odświeżyć, sequel pierwszy raz obejrzeć? Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Oglądał ktoś pierwotne wersje obu tytułów z lat 50-tych? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2016 sequel bardzo fajny. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Ciagle czytam ten temat "maciucha vs cos". Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 drabiny model jakub nie oglądałem, zawsze sciągałem kiepską wersje i się w końcu poddałem. Może na dniach obejrzę. Jacobs.Ladder.1990.1080p.BluRay.x264.DTS-SARTRE Dobra rzecz i widać czym się inspirowali goście od growej Silent Hill. Polecam. Z ankiety wybieram The Thing - x1000 Koszmar z ulicy Wiazow tez petarda i musi byc. A ogladales to ostatnio? Bo jak majac 11 lat sr.alem w gacie tak teraz ten film to troche muppet show. Mów za siebie. Freddy wiecznie mnie przeraża i odpycha pomimo spadku formy od 3 części. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 A Nightmare On Elm Street, jedynka najlepsza a potem jeszcze bardzo mi się podobała część z polskim podtytułem chyba 'Wojownicy snów', czy jakoś tak. Trójka albo czwórka. Na końcu była scena jak prochy Freddy'iego oblewali wodą święconą na złomowisku a on i tak wrócił . Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 1 geniusz, 2 geniusz, 3 była bardzo fptye (akcja z kukiełką ), czwórka z tego co pamiętam już gorzej ale też spoko się oglądało, a "piątka" to chyba ta czesc co na poczatku filmu laska pod prysznicem świeci cyckami i zaczyna się topic to juz kupensztajn aż do samego końca serii, czyt. F vs Jason i rimejku. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Piątka to jest ta część gdzie koleś jedzie na motorze, który zamienia się częściowo we Freddy'iego i który mu przewodami paliwowymi pompuje benzynę do żył? Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Zagłosowałem na muche bo to fajny film i nie może pozostać bez głosu. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Oddałem głos na The Thing choć nie lubię porównań. Każdy z tych obrazów broni się własnymi pomysłami i każdy jest na swój sposób wyjątkowy. "Cosia" szanuję za klimat i muzykę. Pierwszy i chyba jedyny film gdzie motyw przewodni gniecie jaja choć jw budowie jest prosty. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Piątka to jest ta część gdzie koleś jedzie na motorze, który zamienia się częściowo we Freddy'iego i który mu przewodami paliwowymi pompuje benzynę do żył? I gdzie jest Super Freddy. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 (edytowane) jak mnie ktoś zapyta o najlepszy horror w historii kina, to powiem mu, że thing, ale głos muszę oddać na fly. dla mnie to lepszy film, bardziej emocjonalny raczej trudno będzie kogokolwiek zaskoczyć, bo to raczej sam mainstream, no ale:Drabina JakubowaHellraiserLśnienieAlienDracula (1992)Wyspa Doktora Moreau (1996)OmenDziecko RosemaryEgzorcystaGdzie Poltergeist ja się pytam? Dracula, Wyspa... I Omena zaoralbym, zwłaszcza na tym ostatnim się srogo zawiodłem swego czasu.Koszmar z ulicy Wiazow tez petarda i musi byc. jakby ktoś chciał robić plebiscyt z draculą coppoli to ten film wygra dla mnie zawsze i wszędzie Edytowane 21 sierpnia 2016 przez Kazub Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 (edytowane) The Thing robi za każdym razem. W ciągu ostatniego roku ze 2x oglądałem. Muchę to chyba ze 20 lat temu i wtedy był to kapitalny film, jednak musiałbym sobie przypomnieć - jakoś w TV tego nie puszczają za bardzo. Edytowane 21 sierpnia 2016 przez DonSterydo Cytuj
zlewo 233 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Oglądał ktoś pierwotne wersje obu tytułów z lat 50-tych? Oglądałem tą star część Muchy i powiem szczerze, że ostatnia scena mną pozamiatała za małolata. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Nie sposób się nie zgodzić. Na mnie duże wrażenie Child's Play zrobiło wrażenie. Miałem z 7 lat jak mnie sąsiadka tym uraczyła. Bałem się później lalek w sklepach. Czułem jak się na mnie gapią. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2016 coś - fałszywy mesjasz? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Nie, a Mucha w sumie nie jest nawet najlepszym Cronenbergiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi