Solidny (pan) 3 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 Tak, jasne. Cieszmy się, że nie rendery z Amigi. Do premiery zostało jeszcze troche czasu, miejmy nadzieje, że do tego czasu nieco nam ten Res wypięknieje. Mojej estetyki to nie drażni, bo jestem przyzwyczajony do renderów z PS2 . Co ja na to poradzę? Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 nie razi mnie to w oczy - wczesniejsze trailery były brzydsze. Ale serio jara mnie ten film - dawno nie wyczekiwałem filmu tak intensywnie (ostatnio na SH i FF:AC). będzie kewl ;] Fajny tekst w trailerze : Do Leona - "Do you have some sort of a plan ?!", Leon : "Shoot them in a head" ;] Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 No, ja też muszę przyznać, że z niecierpliwością czekam na ten film. Kwestie grafiki nawet się przeboleje (po Advent Children i tak każdy film w CGI wydaje się brzydki), grunt żeby fabuła nie dała dupy. Ciekawe czy wykorzystają oryginalny soundtrack z RE2? Cytuj
Dante 432 Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 Jeśli ktoś nie może się doczekać to zdradzę że filmik jest już na necie. Właśnie oglądam. Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 a w dobrej to jest jakości? Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 Znalazłem DVDRip'a, zabieram się za ściąganie i w weekend sobie obejrze :slinotok: . Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 i co, widzial juz ktos te bajke? Warte to cokolwiek? Jest gore? Cytuj
wozek 77 Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 na imdb pisza, ze jak narazie najlepszy resident ;] swoja droga poprzeczka wysoko zalozona nie byla . Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 (edytowane) http://www.sonypictures.com/homevideo/resi...ildegeneration/ stronka animacji z niezłym filmem. swoją drogą to mogla by być niezła gra Edytowane 5 grudnia 2008 przez matrix_dk Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Film jest świetny, czuć w nim klimat gry, nie to co w tych beznadziejnych crapach z Jovovich. Cytuj
ShinMoteuchi 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Troche brzydka jak na produkcje Capcom'u i Sony... (Wyglada jak filmik z RE:R na GC sprzed kilku lat) No i ten dubbing... Ale film ogolnie pierwsza klasa (polecanie glownie dla fanow RE). Cytuj
Rewett 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Film extra zaje*ista animacja trzyma klimat niektore akcje sa niezle bez porownania do tych wczesniejszych crapow. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Troche brzydka jak na produkcje Capcom'u i Sony... (Wyglada jak filmik z RE:R na GC sprzed kilku lat) No i ten dubbing... Ale film ogolnie pierwsza klasa (polecanie glownie dla fanow RE). Dubbing jest ok, btw głos pod Leona podkłada ten sam kolo, co w RE 4. 8) Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Właśnie głosy nie są takie złe, ale animacja jest strasznie nierówna. Raz świetnie wyanimowane twarze, raz krzywe ryje z przyklejonymi do glacy włosami. Cytuj
Kmiot 13 660 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Eno, ogólnie zaje'bisty. Ma posmak klasycznego RE ( laboratorium i takie tam, choć mało tam zombie ), jest kilka scen mocnych ( ucieczka Leona z zapadającego się poziomu ), kilka niedociągnięć ( suche i idealnie ułożone włosy Leona i Angeli po nurkowaniu ), wykonanie w sumie nierówne, ale przymykam oko, bo wreszcie wyraźnie czuć, że to RE. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 A mi sie dla odmiany nie podobal. Grafa nie równa, zero gore, minimum krwi, zero klimatu grozy. Bajka po akcji na lotnisku staje sie tak monotonna, ze zdawalo mi sie, ze juz 3 godzina leci. 4/10 Cytuj
Kmiot 13 660 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 No środek rzeczywiście nieco siedzi pod względem tempa, ale jakoś da się przeboleć. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 własnie obejrzałem - to dopiero jest "film" z klimatem RE. generalnie świetnie sie oglądało - klimat gry, muza growa i archaizmy growe(no to na minus). Usmiałem się jak Claire wyszła na zombiaki z parasolką Umbrelii ;D była scena żywcem wyjęta z dwójki - moment jak leon spotyka Claire i każde jej się schylić, a nastepnie strzela w zombiaki za nią . Betonem dla mnie jest jak Curtis wciągnął G wirus, zmienił się(juz pomijam, że jego design to Ripoff Birkina z RE2...), dostał milion kulek ołowiu na klate i zginął od strzału w głowe... no weeeeeź. grafika strasznie nierówna, bo niektóre sceny fajne były, a czasami jak oglądało sie postacie to na myśl przychodziły filmiki z RE2.. W sumie po FF:AC to teraz chyba długo nie będzie tak ładnego filmu w CGI. jestem zadowolony i moge iśc na to do kina. z senstymentu do RE nawet. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Usmiałem się jak Claire wyszła na zombiaki z parasolką Umbrelii ;D zart polegał na tym ze to byla zwykla parasolka, co po angielsku znaczy Umbrella Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Graficznie jest roznie - raz lepiej, raz gorzej ale patrzac na rok 2008 to te animacje wygladaja jak w grze sprzed 5 czy wiecej lat. Film FF powstal w 2000r i prezentowal zdecydowanie lepszy poziom, nawet Disneyowe animacje sa lepsze. Film fajny, mozna obejrzec. nWo - mi sie wydaje ze miala parasolke w kolorach logo Umbrelli http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d...ration_logo.gif Cytuj
Humulus 823 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 nWo - mi sie wydaje ze miala parasolke w kolorach logo Umbrelli http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d...ration_logo.gif Pewnie, że w barwach logo Umbrelli ale tak jak mówi nWo - to było przypadkowe - taka kolorystyka parasolek jest przecież często spotykana. A co do samego filmu to nie przeszkadzało mi to, że graficznie nie było za dobrze - wolę obejrzeć filmowy RE z kiepską grafą niż jakiekolwiek hollywoodzkie g**no w stylu Shreka czy innego Nemo. Rzekłem. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Obejrzałem wieczorem i animacja skutecznie mnie zniecheciła do tej produkcji. Obok mamy PS3, x360. Najnowsze PCy renderuja jeszcze lepszą grafikę, a oni dają nam jakość z wczesnych lat PS2. Plus za klimat gry. Minus za głupoty rodem z gry. Osobiście bardziej podobał mi się RE1 z Milą, jak jeszcze nie miała mocy Jedi, a i wolę bajki Pixara. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Filmik ujdzie, ale bez rewelacji. Graficznie wypada dosyć słabo, do tego jest zbyt kolorowo. Oglądałem po północy ze zgaszonym światłem i nie było mowy o jakimkolwiek strachu. Fabularnie, do bólu standardowo. Ogólnie pozycja obowiązkowa dla fanów serii ale reszta może się rozczarować. Moja ocena 6/10. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi