Sven Froost 493 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Jak oceniacie szanse na sequel oczywiscie pod tytulem Spoiler Code Veronica? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Skoro film zgarnął niby te 2x co wydał, to jest to możliwe. Taki DOOM Annihilation dostanie sequela od tego samego reżysera, a to była produkcja prosto na dvd. W takim przypadku liczy się hajs, więc może film spełnił oczekiwania. Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Oby, bo podkrecili mnie w kilku momentach naprawde niezle na sequel. Z Welcome To Racoon City wyszedl horror i czasami troche sie wystraszylem wiec przy takim sequelu pewnie bym sie obsral Cytuj
selene 3 368 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 Poszłam do kina spodziewając się crapa a jestem bardzo zadowolona. Klimat, miejscówki, jump scary, smaczki dla fanów, Claire i Chris, no aż się chciało więcej. Zakładam, że więcej się nie dało ze względu na mały budżet i brak wiary, że będzie okazja zrobić drugą część. Mam też wrażenie, że zabrakło odwagi, żeby wejść z buta w stylistykę kina klasy B, chociaż było widać takie zaciągi i wyglądało to fajnie. Leon i Jill do kitu (przynajmniej nie ma czarnych elfów hue hue), mogliby się bardziej przyłożyć do charakteryzacji zombie i stylizacji bohaterów, a pod koniec filmu był już trochę cringowy freestyle, ale to i tak najlepsza ekranizacja RE. W dniu 4.12.2021 o 22:39, Bzduras napisał: Claire jako najtwardszy madafaka w filmie? Nie było innej opcji skoro zatrudnili Effy 4 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 @selene Pisz więcej recenzji na forumke bo dobrze się cb czyta. 1 Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 Ale gówno ten Resident Szanuję za masę smaczków i nawiązań do dwóch pierwszych gier, ale całą resztę można zakopać na pustyni. Beznadziejni Jill i Wesker. Leon który wygląda jak Carlos, a do tego zrobili z niego pizdę którą każdy pomiata . No pierwsza połowa była nawet znośna, ale im dalej, tym czułem się jakbym oglądał teledysk z chaotycznie wrzuconymi momentami z gier żeby wyszła z tego jakaś historia. 3/10 Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 17 stycznia 2022 Opublikowano 17 stycznia 2022 Obejrzałem wczoraj i co tu mówić - duży zawód. Plus za dużą ilość smaczków dla fanów jak posterunek czy rezydencja, ale co z tego skoro film w ogóle nie trzyma w napięciu i nudzi. Pamiętacie jak dobrze w napięciu trzymały klasyczne filmy z cyklu Obcy, gdy bohaterowie przemierzali jakieś opuszczone korytarze? Czegoś takiego bym oczekiwał właśnie podczas eksploracji rezydencji, a tu nic. Bardziej to przypomina komedię. Pierwszym film z Millą jovovich o wiele lepiej to robił, bo już scena w windzie trzymała za gardło. Czegoś takiego próżno tu szukać. Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 Też obejrzałem no i dla osób które nie grały w gry to jest max 3/10 a dla fanów serii którzy chcą zobaczyć parodię gier to 5/10. Słaby casting, pomieszane i poplątane wątki przez co żaden bohater nie miał wystarczająco dużo czasu, widać że zabrakło budżetu, niektóre sceny CGI wyglądały dla mnie gorzej niż w RE2 i 3 Remake. Na plus klimat paru lokacji i smaczki dla fanów. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Nadrobiłem no i miałem nadzieję jednak na coś lepszego. W ogóle co oni odjebali z Leonem? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 11 minut temu, Square napisał: W ogóle co oni odjebali z Leonem? Castingowcy zrobili sobie pranka, a scenarzysta umierał w RE2 zanim doszedł na posterunek i postanowił się zemścić. Cytuj
Josh 4 831 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Nawet się cieszę, że gość z wyglądu w ogóle nie przypomina Leona z gier, bo gdyby dobrze dobrali aktora to wtedy jeszcze bardziej bolałoby patrzenie jak go wszyscy w tym filmie gnoją. Btw, mam nadzieję że sequel nigdy nie powstanie. Spieprzyli postacie, minęli się z fabułą gier, rozwalili miasto, więc o Nemesisie można zapomnieć, a reżyser widać że nie ma pojęcia jak kręcić adaptacje gier i wątpię, żeby się tego kiedykolwiek nauczył. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 6 czerwca 2022 Opublikowano 6 czerwca 2022 Ale będzie anulowane <3 1 Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 6 czerwca 2022 Opublikowano 6 czerwca 2022 Nie wiem co myśleć. Z jednej strony zapowiada się tandeta ale chyba wreszcie będzie cały bestiariusz z residenta. Robal i pająki Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 6 czerwca 2022 Opublikowano 6 czerwca 2022 Się obejrzy żeby się pośmiać. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 6 czerwca 2022 Opublikowano 6 czerwca 2022 Gorzej niż w ostatnim filmie chyba nie będzie. Prawda? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 Będzie ciężko, bo ostatni film to luźno najlepsza filmowa adaptacja gierek z serii. Ale może zapukają od spodu w filmy Andersona z tym serialem. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 17 listopada 2022 Opublikowano 17 listopada 2022 Obejrzałem 3 odcinki netlfixowego serialu. Myśle że to jedno z najgorszych gówien jakie widziałem w życiu przy którym adaptacje Andersona to kino typu WYBITNEGO. Nie wiem czy ten serial powstał totalnie dla beki gdzie ktoś w netflixie pomyślał że skoro i tak wszyscy się z nich śmieją że robią woke seriale dla dzieci to teraz zrobią swoje opus magnum spierdoliny. Jedyne czego mi szkoda to Pana Lance'a Reddicka. Tak świetny aktor najpierw skrzywdzony tym że został obsadzony w roli weskera (no co się mogło nie udać kurwa?) a później okazuje się że jego rola polega na tym żeby być zwykłą szmatą do bicia dla swojej córki i szefowej <3 To co odpierdala się w samym serialu w sumie zostawie bez komentarza bo nie mam słów na to coś Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 17 listopada 2022 Opublikowano 17 listopada 2022 Kurwa, seria filmów RE to jebane lekarstwo, które powinno zostać obowiązkowo obejrzane, po takim gównie netflixowym lol. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 17 listopada 2022 Opublikowano 17 listopada 2022 Pupcio ale wlaczyles ten serial z marszu? Nic o nim wczesniej nie wiedziales, zero recenzji? Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 18 listopada 2022 Opublikowano 18 listopada 2022 Wiedziałem tylko że jest bardzo źle ale w sumie nie myślałem że aż tak xD myślałem że to będzie typowy poziom kinowych residentów Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 21 listopada 2022 Opublikowano 21 listopada 2022 Nie dotrwałem do konca tego serialu i nie mam zamiaru dalej sie meczyc. Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 To pierwszy występ Jill w animacji więc skoro o niej pamiętają to może w końcu pojawi się też w nowej numerowanej części. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 No mogłaby, szczególnie że jej wcielenie z rimejku trójki to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi