Skocz do zawartości

problem z pdf'ami

milan

Rekomendowane odpowiedzi

W(pipi)ia mnie już ten format.

Problem polega na tym iż zrobiłem pdfy  w programie cadowskim, widzę to co powinno na nich być na komórce, i  na dwóch komputerach,  ale ktoś inny komu je wysłałem nie widzi podkładu mapowego na tych pdfach.

Ma nowy komputer, z windows 10, nie żadne sta,re (pipi).

O co  w tym chodzi, przyzwyczaiłem się ze przegladarka pdf potrzenuje czcionki uzyte w pdfie by je wyswietlac,  wiem ze są mozliwe warstwy  w pdfie, ale że pewne elementy znikają to już nie na moje nerwy.

Zna się ktoś na tej biomacrokwazifazitechnologii?

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Dowiedz się konkretnie jakiego programu używa ten gość. Może przegląda wielowarstwowego pdf-a na jakimś chujowym no name readerze i stąd te problemy.
Jak tylko jedna konkretna warstwa się nie wyświetla (a u ciebie w foxicie jest widoczna) to dziwna sprawa i raczej na bank wina leży tu po stronie softu tego gościa.
Inna opcja - przy eksporcie z twojego CAD-owskiego softu do formatu pdf powinieneś mieć też jakieś opcje związane z dodawaniem informacji o warstwach. Większość takich programów robi to raczej z automatu, ale może u siebie masz coś odznaczone i po konwersji wychodzą jakieś cyrki.

Edytowane przez columbo

PDF Architecta niech spróbuje, sam miałem taki problem ostatnio i pomogło (tylko, że w drugą strone bo u mnie nie czytało, ale nie zawracałem nikomu dupy co 5 minut, że nie działa mimo, że powinno działać). Niech sie (pipi)i.

a jak nie to skonwertuj mu do jpeg.

Nawet Ci linka podam do PDF Architecta.

http://www.pdfforge.org/pdfarchitect

Edytowane przez Plamek