milan 7 022 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2016 W(pipi)ia mnie już ten format. Problem polega na tym iż zrobiłem pdfy w programie cadowskim, widzę to co powinno na nich być na komórce, i na dwóch komputerach, ale ktoś inny komu je wysłałem nie widzi podkładu mapowego na tych pdfach. Ma nowy komputer, z windows 10, nie żadne sta,re (pipi). O co w tym chodzi, przyzwyczaiłem się ze przegladarka pdf potrzenuje czcionki uzyte w pdfie by je wyswietlac, wiem ze są mozliwe warstwy w pdfie, ale że pewne elementy znikają to już nie na moje nerwy. Zna się ktoś na tej biomacrokwazifazitechnologii? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2016 Adobe Acrobat reader zainstalowany ubdrugiej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2016 chyba nawet, u mnie foxreader i xchange viewer Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2016 (edytowane) Dowiedz się konkretnie jakiego programu używa ten gość. Może przegląda wielowarstwowego pdf-a na jakimś chujowym no name readerze i stąd te problemy.Jak tylko jedna konkretna warstwa się nie wyświetla (a u ciebie w foxicie jest widoczna) to dziwna sprawa i raczej na bank wina leży tu po stronie softu tego gościa.Inna opcja - przy eksporcie z twojego CAD-owskiego softu do formatu pdf powinieneś mieć też jakieś opcje związane z dodawaniem informacji o warstwach. Większość takich programów robi to raczej z automatu, ale może u siebie masz coś odznaczone i po konwersji wychodzą jakieś cyrki. Edytowane 16 sierpnia 2016 przez columbo Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2016 Przed wysyłką sprawdzić lokalnie czy Foxit i Adobe Reader wyświetlają to poprawnie. Jeśli wszystko jest ok, to nie przejmować się, że Zygmuntowi nie działa na jego Adobe Acrobat 6.0. Tego się już nie przeskoczy, to jest stan umysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2016 ok, sprawdziłem, u mnie działa, wysłałem kontrahentowi, i napisałem ze jak nadal nie widzi mapy to niech się peir,doli, i nie chcę juz jego pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2016 Sprobuj zmienic z 600 dpi na 300 dpi przy tworzeniu pliku PDF. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2016 (edytowane) PDF Architecta niech spróbuje, sam miałem taki problem ostatnio i pomogło (tylko, że w drugą strone bo u mnie nie czytało, ale nie zawracałem nikomu dupy co 5 minut, że nie działa mimo, że powinno działać). Niech sie (pipi)i. a jak nie to skonwertuj mu do jpeg. Nawet Ci linka podam do PDF Architecta. http://www.pdfforge.org/pdfarchitect Edytowane 17 sierpnia 2016 przez Plamek Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2016 Foxit czy Adobe jak jakieś zwierzęta... http://www.sumatrapdfreader.org/free-pdf-reader.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2016 sprawa się rozwiazała, ale szkoda gadać, chu,uj wie co on narozrabiał, ale pdfy na dropboxie mu pokazywały braki, a jak mu wysłałem pocztą to niby ok. To takie głupie że nie wnikam. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 Moduł podglądu pdf z Dropboxa jest uproszczony i ma ograniczenia w stosunku do zewnętrznego readera i dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 ale on nie używał chyba wbudowanego readera, bo jak go pytałem jaką ma przegladarke to odpowiedzial ze acrobata. Chyba ze uzywał a moje pytanie nie połączył z domyslnym pytaniem - czym otwierałes pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 Nie każdy jest omnibusem Tyle lat w zawodzie jesteś, a jeszcze do różnorodności ludzi nie przywykłeś? Ostatnio tłumaczyliśmy gościowi chyba z dwa tygodnie, że jak mu odchudzimy bardziej projekt to mu sie hala zawali. Są ludzie i taborety. Albo chcesz kase od inwestora albo nie. Prosta kalkulacja Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 Foxit czy Adobe jak jakieś zwierzęta... http://www.sumatrapdfreader.org/free-pdf-reader.html Dobry, lajtowy program. Kasuję Foxita, który co chwilę robi updejty w zasobniku. Mam nadzieję, że tu tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 Nie każdy jest omnibusem Tyle lat w zawodzie jesteś, a jeszcze do różnorodności ludzi nie przywykłeś? ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 Moduł podglądu pdf z Dropboxa jest uproszczony i ma ograniczenia w stosunku do zewnętrznego readera i dlatego. To samo w Google Drive. Ile razy musialem tlumaczyc, zeby sciagnac. W koncu sie poddalem i uzywam we-transfer. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 jak pisałem bizonowi na ircu, podgląd na dropboxie również wyświetla ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 Nie każdy jest omnibusem Tyle lat w zawodzie jesteś, a jeszcze do różnorodności ludzi nie przywykłeś? ? Chodzi mi o to, że niektórzy są (pipi)nięci i trzeba z nimi jak z małymi dziećmi postępować. Tak w skrócie. Powinieneś sie cieszyć, że maila umiał odebrać Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2016 jak pisałem bizonowi na ircu, podgląd na dropboxie również wyświetla ok. Czyli znowu zawiódł człowiek na samym końcu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi