Skocz do zawartości

Bioshock: The Collection Remastered

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No na pewno bardziej niż takiemu dead space'owi. Niektóre miejscówki są już na dzisiejsze standardy trochę pustawe, strzelanko też się zestarzało. No ale zdecydowanie wole nową część, a jak ta będzie gównem to wtedy z braku laku mogą zrobić rimejk jedyneczki

Opublikowano

No strzelanka słaba ale dużo się nie strzela to można przymknąć oko. W dwójce za to pamiętam lubiłem strzelać z rivet guna, zresztą pewnie jakbym włączył 2 teraz to też bym wsiąknął. Najbardziej razi skala niektórych obiektów w pomieszczeniach, widać że gierka ma swoje lata. 

Opublikowano

Nie widzę żadnej potrzeby odświeżania Bioshocka. Przynajmniej w wersji na PC remaster wygląda świetnie, no serio ta gra jest tak stylowa, że nic więcej nie trzeba.

• Plusik 3
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 8.04.2022 o 00:04, Rozi napisał:

Dobra, jebać, nie będę sobie psuł wrażeń z gry tym Survivorem. Nie wiedziałem, że tutaj przeciwnicy robią się takimi gąbkami na pociski, Big Daddies mają na strzała, czasami trzy :kekw: Doszedłem do ataku Splicerów przy łodzi podwodnej, zero apteczek i zero EVE hypo, jebią mnie jak psa :kekw:

@Pupcio san, zawiodłem. Wracam na farmę Stardew :pechowiec:

Nie jestem pizdą w życiu, więc wróciłem do wyzwania - kolejny raz przypominam sobie Serię Życia. Po przebrnięciu przez Medical Pavillion i Neptune's Bounty (najtrudniejsze lokacje w przejściu na Survivor), dalej idzie w miarę łatwo; już jestem w Apollo Square. Sama gra oczywiście 10/10.

Opublikowano

Wystarczy po prostu sobie dobrze taką potyczkę zaplanować, wybrać odpowiednie miejsce, naznosić tych butli z gazem, zastawić pułapki, zwabić i dopiero zaczepiać.
W grze, w której można robić save co sekundę, trudność tak naprawdę nie istnieje.

• Lubię! 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

I jest platynka, jestem z siebie zadowolony, ale w późniejszych etapach faktycznie szło się jak przecinak.

Opublikowano

W dwójce mi też został trofek za najwyższy poziom, ale chyba zrobię chwilkę przerwy.

Opublikowano

Może i gameplay płytszy, ale ten design, lore, fabułka :obama: Ależ mnie to rozdupcyło w 2013. I Cyndi Lauper.

Opublikowano
2 godziny temu, XM. napisał:

Infinite jest cudowne tylko trzeba zapomnieć jak ta gra miała wyglądać.

Niestety, mogli poczekać do nowej generacji. Swoją drogą, ja myślałem, że ta gra wyszła w 2011, a tu 2013 :O Ale uwielbiam ją z całego serca, ciareczki za każdym razem.

Dobra, przypierdzielę dwójkę na Hardzie, chyba jest łatwiej, niż w Survivor w jedynce?

Opublikowano

Ja nigdy nie lubiłem Infinite, bo to było bardziej liniowe Call of Duty niż prawilny Bioshock, oferujący swobodę działania.
No i tak jak części z Rapture miały fajne lore, tak tutaj jest to wszystko z dupy - projekty przeciwników nie mają sensu fabularnego, podobnie jak te "plazmidy" - ot taki kolorowy shooterek.
Bardzo fajna gra sama w sobie, ale jak coś w tytule ma Bioshock to jednak liczyłem na coś innego.

Opublikowano
13 minut temu, Wredny napisał:

No i tak jak części z Rapture miały fajne lore, tak tutaj jest to wszystko z dupy - projekty przeciwników nie mają sensu fabularnego, podobnie jak te "plazmidy" - ot taki kolorowy shooterek.

Polecam zagrać jeszcze raz, albo poczytać, bo nieźle daje ignoranctwem z tego posta

Opublikowano

infinit kozacki po prostu jego poprzednicy zbyt wysoko zawiesili poprzeczke+ gra nie była finalnie tym czym miała być. Ja i tak uwielbiam a te dodatki w rapture :banderas: