Wredny 9 450 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 W Bioshockach mieliśmy splicerów, czyli zwykłych mieszkańców, naszprycowanych Adamem, Little Sisters i Big Daddies - to wszystko miało jakieś fabularne uzasadnienie, a w Infinite mamy plejadę kolorowych potworków, żeby mieć do czego strzelać - nie kryła się za tym głębsza myśl, tylko chęć zróżnicowania bestiariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Chyba graliśmy w innego infinta Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Przecież w Infinite wszystko ma podstawy, podłoże fabularne, historię, jakie kolorowe stworki? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Jakich potworków? Też masz mieszkańców Columbii z różnych "frakcji" a gun patrioty czy handyman są jak kojarzę wyjaśnieni w LORE. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Handyman to ten cały z wielką kulką na klacie, w którą należy strzelać? No faktycznie, zwykły reskin brute'a. Podobnie jak te śmieszne pokurcze z trumną na plecach, albo te z trąbkami w uszach - przecież to istniało tylko dlatego, że komuś spodobał się projekt, a nie bo ma jakiś sens. Albo ten cały Songbird, tak hype'owany, okazał się tylko tłem w kilku przerywnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 A to jakich Ty byś chciał tutaj przeciwników? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Ugruntowanych w lore, jak w częściach poprzednich, a nie takich z dupy, byleby kolorowo i różnorodnie było. Tak jak pisałem - gdyby to się nie nazywało Bioshock to bym się nie czepiał - ot fajny shooterek z zakręconą, choć grubymi nićmi szytą intrygą. Ale widząc tę nazwę, po dwóch częściach spodziewałem się czegoś sensowniejszego i mniej korytarzowego, więc dla mnie Infinite to taki nie do końca udany eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 8 minut temu, Wredny napisał: Ugruntowanych w lore, jak w częściach poprzednich, a nie takich z dupy, byleby kolorowo i różnorodnie było. No ale tu jest wszystko ugruntowane w lore XD Vigory, Handyman, ptaszek, rewolucjoniści, Fireman, wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 No ale jest skąd się wzięli w Lore, a imo stylistycznie pasują do innej epoki, bo akcja Infinite to 50-60 lat wcześniej od 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Chuj, może już nie pamiętam zbyt dobrze, ale na premierę nawet recenzję spłodziłem, w której dokładnie to samo grze zarzucałem, więc chyba tak nie do końca z tym ok było. Muszę sobie sprawić tę kolekcję i ograć to jeszcze raz na PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Też sobie cenię bardzo Infinite'a i te wszystkie cytaty wypowiadane Elizabeth na pewno nadają się na osobny artykuł na czymś więcej niż PPE. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Booker, catch! Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Teraz, messer88 napisał: Booker, catch! Generalnie to taka gra, co gralem raz i pewnie gorsza jako "gra" od Bioshocka 1 i nawet 2, ale pamiętam z niej prawie wszystkie dialogi :). Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Aż nabrałem ochotę żeby znowu sobie przejść te sztosy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Pomijając, że w wersji konsolowej nie ma napisów PL, to angielskie napisy w BioShock Infinite to katastrofa. Niezbyt czytelna mała czcionka zlewająca się z otoczeniem. Trzeba grać ze słuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Kufir, to ty? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Ale trzeba przyznać że songbird straszne gówno. Myślałem, że to będzie postać która, gdy się pojawia, to grajacy zdejmuje majtki przez głowę a tu... Niewykorzystany potencjał. Ciekawe w jakim piekle developerskim jest czwórka skoro zapowiedź miała być już podobno dawno temu, a jednak plany się zmieniły i premiera dopiero za parę lat + obesrana metroidvania i znowu Rapture i Londyn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 No troche niewykorzystany potencjał. Ciekawe kiedy wyjdzie ta część na vite Przez roziego zainstalowałem sobie i pograłem chwile kurde dycha na karku a ten początek dalej jest piękny jak w dniu premiery, chyba wole ten opening nawet od tego już kultowego z jedynki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Will the circle, be unbroken... Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 691 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Ja się cieszyłem że Infinite będzie trochę inne bo szczerze to dwójka mi nie siadła. Niby wszystko tam jest na swoim miejscu, ale to pewnie przez to że jedynka była tak genialna. No a sam Infinite rozjebał mi czaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 +1, pamiętam jak skończyłem to siedziałem do 3 w nocy i czytałem wszystkie rozkminy, analizy Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 691 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Po tych waszych gadkach włączyłem Infinite. Ja wiem że początek jedynki, ujrzenie pierwszy raz Rapture to jest jedno z lepszych openingow ever. Wydaje mi się że z tego powodu ludzie niezbyt doceniają otwarcie w Infinite, które jest absolutnie genialne. Chyba pogram w weekend dłużej sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 również kupiłem po postach Roziego akurat jest promka na xboxie. nie wiem kiedy odpalę ale mam ochotę na jedynkę i boskie Infinite Cytuj Odnośnik do komentarza
KamilM 131 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Zrobiłem to samo, aż szkoda było nie brać. 3 gierki za śmieszny pieniądz. Jedynka to jedna z moich gierek życia. Ale wtedy to robiło robotę, ten klimat, muzyka, fabuła. Nie wiem kiedy będę miał czas odpalić ale liczę że będę się bawił tak samo genialnie jak za pierwszym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Będziesz. Rapture i LORE miasta, postacie to jest topka gierkowych settingów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi