Gość _Be_ Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Hendrix nie wiesz, że z _M_ się nie dyskutuje? Job ostatnia szara komórka. Film, który jest zlepkiem dow(nene)ów z brodą. Zaśmiałem się ze 2 razy lekko pod nosem podczas seansu. Gunwo obesrane najniższej kategorii. Jaki to był szrot jprdl. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Wstyd mi niezmiernie że postanowiłem parę lat temu zasilić konto pana Wajdy i wybrałem się na Wałęsę z własnej nieprzymuszonej woli. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Coś M chyba zniknął po poście Hendrixa, jestes dumny co? kolega pewnie się powiesił. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 (edytowane) "Poranek kojota" teraz na tvn. Będzie oglądane. Edytowane 17 września 2016 przez McDrive Cytuj
michal 558 Opublikowano 5 listopada 2016 Autor Opublikowano 5 listopada 2016 wymieniamy polskie filmy,seriale które są tak uwłaczające zwykłej ludzkiej przyzwoitości, że można się zawstydzić wspominając je podczas rozmowy z ludzmi. 1.Poranek Kojota - humor na poziomie nie wytarzanych w żadnym cycu małolacie, którego największym osiągnięciem jest dobre zaliczenie matury. 2. Kariera Nikosia Dyzmy - sama główna postać czyli Czaruś Pazura to obraza dla całego narodu Polskiego. Sztuczny, prymitywny i max drazniacy. 3. 13 posterunek - patrzac z perspektywy lat najwieksze dziadostwo pod jakim mógł firmować C+. Żaden z aktorów nie wyszedł ponad poziom tego czegoś często pielegnujac swoje wspomnienia tym, że za czasów Posterunku było lepiej. Nie wiem czy to chamsko skopiowali jak Na Dobre i Na złe z E.R :facepalmz: bo wyglada mi to na pusty humor sytuacyjny, którego by się wstydził dobrze rozwinięty emocjonalnie nastolatek ery internetu. Nie wiem, ale komedie z Polski z lat 70tych zgrabnie opisywały realia PRLu tak tu nie mamy nic co mogło by ten żenujący serialik obronić. Do tego zestawu dodaje świat wg kiepskich trędowata wersja oryginału. Humor rodem z targowicy gdzie pieszczotliwie określają współmałżonka Stary/stara a bawi z reguły tych co już nie mają nic do wygrania w życiu. Spodziewam, że wraz z upływem lat to będzie niechlubny relikt polskiej rzeczywistości przełomu wieków. Patologiczna wersja ludzi którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić w życiu. 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Oczywiście, że nie masz racji. 13 Posterunek i Świat według Kiepskich, dwa oryginalne polskie sitcomy, nie są to jakieś kopie na licencji z USA. To, że ktoś nie rozumie/nie lubi to nie znaczy, że serial jest słaby. To co Ślesicki z ekipą wymyślali na planie było bez precedensu i pewnie z żadną inną ekipą aktorską by to nie wypadło tak dobrze. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Nie no Świat Według Kiepski to jest strasznie nieśmieszne gó.wno. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Jak byłem mały, to się śmiałem. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Świat wg Kiepskich momentami bardzo spoko i nawet śmieszył, 13 posterunek za to bezbek, zgadzam się Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Oczywiście, że nie masz racji. 13 Posterunek i Świat według Kiepskich, dwa oryginalne polskie sitcomy, nie są to jakieś kopie na licencji z USA. To, że ktoś nie rozumie/nie lubi to nie znaczy, że serial jest słaby. To co Ślesicki z ekipą wymyślali na planie było bez precedensu i pewnie z żadną inną ekipą aktorską by to nie wypadło tak dobrze. Serial o rodzinie 2+2 gdzie ojciec to przegryw a z dzieci nie ma pozytku nazwany Swiat wg Kiepskich, moim zdaniem, jednak kopiuje serial z USA o rodzinie 2+2, gdzie ojciec to przegryw a z dzieci nie ma pozytku i ma tytul Swiat wg Bundych. Oczywiscie nie na licencji. Roznica tylko taka, ze Bundy bylo goty 12/10 a Kiepscy to chyba tylko nizsza klase smieszyli, ktora nie ogarniala nawet ze smieje sie sama z siebie. 13 posterunek, przynajmniej pierwszy sezon, 11/10. 3 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Zgadzam się z Mejmem po całości. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Oczywiście, że nie masz racji. 13 Posterunek i Świat według Kiepskich, dwa oryginalne polskie sitcomy, nie są to jakieś kopie na licencji z USA. To, że ktoś nie rozumie/nie lubi to nie znaczy, że serial jest słaby. To co Ślesicki z ekipą wymyślali na planie było bez precedensu i pewnie z żadną inną ekipą aktorską by to nie wypadło tak dobrze. Serial o rodzinie 2+2 gdzie ojciec to przegryw a z dzieci nie ma pozytku nazwany Swiat wg Kiepskich, moim zdaniem, jednak kopiuje serial z USA o rodzinie 2+2, gdzie ojciec to przegryw a z dzieci nie ma pozytku i ma tytul Swiat wg Bundych. Oczywiscie nie na licencji. Roznica tylko taka, ze Bundy bylo goty 12/10 a Kiepscy to chyba tylko nizsza klase smieszyli, ktora nie ogarniala nawet ze smieje sie sama z siebie. 13 posterunek, przynajmniej pierwszy sezon, 11/10. No o to chodzi w ŚwK, że pokazują nasze społeczeństwo, tylko mocno przerysowane, w naszych polskich realiach. Najbardziej mnie śmieszy fakt, że jak ludzie, którzy narzekają na Kiepskich mówią, że Bundy był śmieszy i GOTY serial Wtedy mam bekę nieziemską. Jeden z najlepszych odcinków Kiepskich: http://www.ipla.tv/Swiat-wedlug-kiepskich-odcinek-184/vod-24024 To znaczy ja was nie przekonuję, że to jest super serial i powinniście oglądać. Po prostu ja jestem fanem. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 No jak dla mnie to w Kiepskich polskie spoleczenstwo nie bylo w ogole przerysowane tylko pokazane 1:1. A mnie filmy przyrodnicze jakos nie smiesza, acz doceniam walor edukacyjny. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 (edytowane) bo tylko w bundych był oficer Dan. Edytowane 5 listopada 2016 przez milan Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 No ale zaznaczmy, że w pewnym momencie ten serial strasznie stracił na jakości, trochę po odejściu Okiła. Stał się wulgarny, zaczeli rozśmieszać ludzi wulgaryzmami, zupełnie jakby chcieli trafić do gimnazjalistów. Tu oczywiście przyznaję rację. Oczywiście mowa o Kiepskich, bo milan się wtrącił Jednak takie odcinki jak 'nauka picia wódki' czy 'co robić na bezrobociu' są majstersztykiem. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 No własnie chciałem pisać, ze Ferdek mimo ze czasami smieszny, to serial epatował ordynarnością. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Albo udawanie terminatora. Kiedyś było w miarę, dzisiaj nie ujdzie, jedynie nogi Kasi zawsze będą nogami Kasi. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Mnie odrzucala cala filozofia "produktu wlasnego" Polsatu. Jak tvn mial Big Brother to polsat musial wypalic z Dwoma Swiatami, jak pojawili sie Milionerzy to zaraz mielismy awanture o kase (czy co tam Krzysiu prowadzil). Jak byli Bundy to musieli byc Kiepscy (mimo, ze sami to nadawali). I wszystko to w wykonaniu polsatu zalatywalo tandeta i tryhardem. Moze moglbym sie bardziej wypowiedziec o tym zacnym serialu ale poniewaz nie zasmialem sie ani razu na pierwszym epizodzie a z drugiego zapamietalem tylko tyle ze modlili sie do grzyba na scianie i nazywali go matka boska kiepska, to odpuscilem sobie te produkcje chowajac do niej jedynie pogarde. 13 posterunek mial Cezarego "killera" Cezarego, ktory w tamtym okresie byl killerem. Niestety od Chlopaki nie placza lot koszacy w dol. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 (edytowane) lol, zmazałem złego posta. kiepscy byli sprosni a niektorzy nawet nazywali swoje konta od imion bohaterów Edytowane 5 listopada 2016 przez milan Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Dobreeee. Ta corka kiepskich chodzila do 2 LO we wro. Kolega mowil, ze strasznie zadzierala nosa. Ciekawe czy zadzierala kiecke Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 No z Pazurą się zgodzę, skończył się na Chłopakach. Moim zdaniem to nie jego wina a kondycji polskiej kinematografii. Świetnie odnalazłby się w rolach poważnych, zagrał epizodyczną rolę w serialu Oficer, gdzie moim zdaniem wypadł świetnie. Świetnie się sprawdził w poważnej roli. Słyszałem, że Pazura ostatnio dostał ofertę zagrania w międzynarodowej produkcji jako Hitler, ponoć na castingu był w kostiumie i wszyscy z produkcji mieli ciary, ponoć był bezkonkurencyjny, ale niestety projekt upadł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi