Skocz do zawartości

New nintendo 3ds czy 3ds xl?

Elzachiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Zdecydowałem się na zakup nowej konsoli, będzie to mój pierwszy sprzęt nintendo. Potrzebuję kilku informacji o konsoli.

Jaki język jest w konsolach sprzedawanych w kraju?

Czy mogę go zmienić?

Czy stacja dokująca ze starszych 3dsów pasuje do nowych?

Gdzie w internecie mogę kupić starsze/uzywane gry?

Top 5 jrpg?

Opublikowano

1.Jaki język jest w konsolach sprzedawanych w kraju?

2.Czy mogę go zmienić?

3.Czy stacja dokująca ze starszych 3dsów pasuje do nowych?

4.Gdzie w internecie mogę kupić starsze/uzywane gry?

1.  jest angielski, polskiego raczej nie ma

2.  tak

3.  nie, new 3ds jest troche wiekszy (ekrany) i ma inny ksztalt

4.  allegro, olx (i jeszcze play asia, ale pamietaj o blokadzie regionowej) (pierwsze 'sklepy' ktore przyszly na mysl)

3ds'a jeszcze nie mam jak cos :P

Opublikowano

XL jest lepsza pod każdym względem, bateria też trzyma dłużej. Jedyną przewagę jaką mają zwykłe 3DSy to wymienne plejty. Ja bym brał którąś ładniejszą XLkę jak majora mask albo animal crossing, gdybym już nie miał zwykłej niebieskiej  :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Nie do końca, dla mnie obraz w XL to nieporozumienie bo alliasing bije po gałach równo (wina kiepskiej rozdziałki konsoli). New 3DS ma 4" ekran i śmiało wystarcza do każdej gry a ergonomia to pojęcie względne bo musisz sobie sam odpowiedzieć czy masz duże czy małe dłonie.

Wytrzymałość baterii w obu egzemplarzach wychodzi w zasadzie tak samo i tylko zależy od tego jak mocno świecą ekrany czy korzystasz z ekranu dotykowego i efektu 3D itp. więc tym się nawet nie sugeruj.

Jeżeli szukasz nowych gier w dobrych cenach to zaglądaj na poniższe strony:

konsoleigry.pl (najczęściej najniższe ceny, najbardziej opłacalne są pre-ordery, które biją na głowę ceny z allegro i u konkurencji). 

lovegame.pl

ultima.pl (tutaj bardziej w sytuacjach gdy są specjalne promocję) 

Top 5 jrpg'ów to również pojęcie względne bo każdy ma własny gust ale śmiało poniższa lista to czołówka:

- Tales of the Abyss

- Bravely Default

- Bravely Second

- seria Etrian Odyssey 

- Legend of Legacy

- nadchodzący Dragon Quest VII

- seria Fire Emblem

- Kingdom Hearts 3D

- Xenoblade Chronicles 3D

- masa wstecznie kompatybilnych gier z DS'a

Edytowane przez chrno-x
  • Minusik 2
Opublikowano

Top 5 jrpg'ów to również pojęcie względne bo każdy ma własny gust ale śmiało poniższa lista to czołówka:

- Tales of the Abyss

- Bravely Default

- Bravely Second

- seria Etrian Odyssey 

- Legend of Legacy

- nadchodzący Dragon Quest VII

- seria Fire Emblem

- masa wstecznie kompatybilnych gier z DS'a

Erpegi 3ds ma marne:

- Tales of the Abyss - port z PS2

- Bravely Default - czibi (pipi)

- Bravely Second - czibi (pipi) częśc 2

- seria Etrian Odyssey to samo tylko po raz 7

- Legend of Legacy - czibi (pipi) bez fabuły i z biednym systemem

- Kingdom Hearts 3D - strasznie słabe i niewygodne sterownie jak na a.rpg

- Xenoblade Chronicles 3D - port z wii

• Minusik 1
Opublikowano

Wytrzymałość baterii w obu egzemplarzach wychodzi w zasadzie tak samo i tylko zależy od tego jak mocno świecą ekrany czy korzystasz z ekranu dotykowego i efektu 3D itp. więc tym się nawet nie sugeruj.

• New 3DS XL – 5 hours 45 minutes
  • New 3DS – 5 hours 23 minutes
  • 3DS XL – 5 hours 01 minutes
  • 2DS – 4 hours 36 minutes
  • 3DS – 4 hours 05 minutes
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Miałem na myśli wersje New 3DS i i New 3DS XL co mam rację bo nawet Twój powyższy czas nie wiadomo skąd wzięty to różnica raptem 22 minut, naprawdę wielka różnica, która definitywnie mówi żeby brać XL dla tych 20 minut ;-] 

Opublikowano (edytowane)

A przepraszam te 20 minut względem małego New 3DS'a a XL to ma jakieś znaczenie? Oczywistym jest że podstawowe starsze egzemplarze różnią zauważalne godziny a nie paręnaście minut. Ja odniosłem się do Twojej wypowiedzi gdzie twierdzisz że XL jest w każdym aspekcie lepszy od zwykłego New 3DS'a co jest nieprawdą zwłaszcza jeśli chodzi o żywotność baterii, którą śmiało można wyrównać ustawieniami konsolki (wyświetlacze, Wi-Fi itp.) poza tym dalej nie odpowiedziałeś mi skąd masz te magiczne liczby, bo zapominasz że praktycznie każda gra w mniejszym lub większym stopniu zużywa baterię i tego wyniku nie powtórzysz w grze X gdy grałeś w grę Y(tym bardziej że pierwszego 3DS'a można było rozładować w 3h). 

P.S. I jakbyś przeczytał uważnie to napisałem iż baterie w New 3DS i New 3DS XL są w zasadzie takie same a nie że nie ma żadnej różnicy. Ona zawsze będzie bo tak jak podałem to zależy od tego jak mocnego podświetlenia używasz, czy korzystasz z ekranu dotykowego i całej reszty, która ma znaczenie indywidualne. Pozdrawiam i polecam czytać bardziej ze zrozumieniem i nie brać wszystkiego tak dosadnie tylko dlatego bo ktoś zaprzeczył Twojej opinii. 

Edytowane przez chrno-x
Opublikowano

Panowie, panowie spokojnie.

Po przeczytaniu waszych postów dochodzę do wniosku że wygodniejszy będzie dla mnie new xl.

Jakie gry poza rpg są warte uwagi? Marianow jest tak dużo że ciężko się połapać które gry są nowe, tak samo z zeldami. :P

Opublikowano

Spokojnie forumowy przyjacielu, wszystko jest ok :-] 

Cóż całkowicie nowe Zeldy to A Link between Worlds oraz TriForce Heroes. Ocarina of Time 3D i Majora's Masks 3D to remake'i (czyli stare gry stworzone na nowym silniku z dodatkowymi bajerami). Zdecydowanie warto mieć w posiadaniu wszystkie odsłony (no może poza TriForce Heroes bo jeżeli nie masz dwóch kumpli, którzy z Tobą to ograją czy offline czy online to samemu gra wiele traci).

Jeśli chodzi o Mario to w zasadzie wszystkie tytuły były stworzone z myślą o 3DS'ie więc nie ma żadnych portów czy remake'ów. 

W ogólnym rozrachunku 3DS ma naprawdę sporą liczbę świetnych tytułów z poza gatunku RPG. Ja Ci polecam sprawdzić stronkę:

http://www.gamerankings.com/browse.html?site=3ds gdzie masz listę w sumie najlepszych pozycji na tą platformę i będziesz wiedział co jest na topie a co nie a kto wie może znajdziesz coś ciekawego dla siebie z niższej półki. 

• 1 miesiąc temu...