teddy 6 856 Opublikowano 6 września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 września 2016 Powiem wam, wiele premier filmowych w swoim życiu widziałem, ale to co się stało wczoraj na premierze kultowego obrazu pana Antoniego Krauze pt. Smoleńsk przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Cieszyłem się ze swojego zdobytego zaproszenia (chociaż pan minister uprzedzał mnie że jakby ktoś pytał to jestem sierotą smoleńską) i nie mogłem się doczekać zobaczenia tego dzieła. Trochę się spóźniłem i wpadłem do sali zaraz przed rozpoczęciem seansu. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że zajmuję miejsce obok Leni Riefenstahl, słynnej niemieckiej reżyserki filmowej która ożywiła niemieckie przedwojenne kino. Gdy film rozpoczął się, pani Leni tylko wierciła się co chwilę i coś chrząkała zaniepokojona. Kątem oka widziałem jak obgryza paznokcie i co chwilę ociera łzy swoją haftowaną chustką. Jednak w połowie filmu, przy scenie gdy prezydent Kaczyński wraz z pozostałymi ocalonymi z katastrofy wojownikami wznosi się na skrzydłach Walkirii ponad warszawski krajobraz wprost do Asgardu, pani Riefenstahl zerwała się nagle, odwróciła się w stronę reżysera i powiedziała: Chapeau bas, herr Krauze! Po czym wyciągnęła pistolet Luger należący do standardowego uzbrojenia oficerów Wehrmachtu i palnęła sobie w łeb, obryzgując krwią moje nowiutkie białe adidasy kupione specjalnie na tę premierę. Reżyser tylko uśmiechnął się nieznacznie, objął ramieniem pana wicepremiera i wrócił do szamania popcornu, bo wiedział że zaraz nastąpi kulminacyjna scena rozstrzeliwania zdrajców narodu na Placu Zbawiciela do piosenki 'Satisfaction' zespołu Rolling Stones. Ogółem dobry film, a już po śmierci Barei myślałem że nikt nie podejmie w polskim kinie tematu satyry społeczno-politycznej, 10/4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 6 września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 września 2016 Smoleńsk? Obejrzę za jednym zamachem. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/film-smolensk-przyczyna-katastrofy-byl-zamach/q8ekv3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreyes 103 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Oglądał ktoś już? Jakiś szczęśliwy happy-end na koniec jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Nie, nieszczęśliwy happykoniec na koniec jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 ... czyli jednak zamach Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 856 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) Oglądał ktoś już? Jakiś szczęśliwy happy-end na koniec jest? No przeciez wrzucalem pare postow wyzej, leszek leci do asgardu i biesiaduje z odynem Edytowane 7 września 2016 przez teddy Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 469 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 happy end = zamach sad end = wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) Spytałem ludzi i w sumie to film raczej robi to, co ogólnie ten nurt mówi, czyli "no może był zamach, może nie, grunt że TVN i Tusk kłamią z Putinem spiskują". Ogólnie wygląda na to, że nic specjalnie ciekawego w filmie nie ma, poza może osławionym od kilku już lat zakończeniem w lesie. Edytowane 7 września 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Ja wiem kto ginie na końcu, ale bez spoilerow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 7 września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 :pawel: Xdd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) ... czyli jednak zamach No, a gdyby jednak tak się okazało prawdą to co?No właśnie co byście pomyśleli ?No ale tak szczerze prywatnie . Edytowane 7 września 2016 przez Mecenas Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 7 września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Że wojna z Rosją u boku USA, a co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Wojna! Szable w dłoń! Polecam tekst: https://www.facebook.com/beata.czuma/posts/1234464893239022 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) A gdyby się okazało, że Papież został zabity na zlecenie Coca-Coli? Co byście zrobili? Edytowane 7 września 2016 przez ogqozo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 piłbym pepsi, które jest gorsze niestety, bo kochałem go. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 338 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Ja wole pepsi Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Milan to prawda że jesteś fanem Marii Peszek? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 tak Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 O smolensku kiedys myslalem, ze zrobia dobra propagande ala nicolas cage w world trade center ale tu w Polandii A.D. 2016 nawet ciężko o dobrą scenografię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Że wojna z Rosją u boku USA, a co innego? No i własnie dlatego to nie moze okazac sie prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 wy naprawde myslicie, ze ktos odwazylby sie puscic pare czolgow na matke Rosje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) a Nie daj boże ubrać w kamasze . Niech już nas robią na grube milony w Warszawce na kamienicach. Edytowane 7 września 2016 przez Mecenas Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 weszli na Ukraine w 2014 unia pogroziła paluszkiem a ruskie dalej robia co chca. Troszke sie boje tego psychopaty Putina ale likwidacja poliaków jesli juz to odbedzie sie w mniej spektakularny sposob niz w smolensku. Da przeciez niektorym przezyc, prawda? Nie będzie taki... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi