Opublikowano 2 sierpnia 20177 l Nazywać to sobie można. Chodzi głównie o to, że gwarancja jest dobrowolnym i bezpłatnym oświadczeniem woli sprzedawcy/producenta. Ludzie chcieli być cwani i w razie poważnej usterki, domagali się biegu terminu tej płatnej gwarancji od nowa (bo tak stanowią przepisy KC o gwarancji) ale orzecznictwo ich wyjaśniło - gwarancja jest bezpłatna, a wszelkie płatne gwarancje w sklepach są niczym innym, jak dodatkowym ubezpieczeniem, nie podlegającym przepisom KC o gwarancj. Edytowane 2 sierpnia 20177 l przez ragus
Opublikowano 2 sierpnia 20177 l A to akurat pamietam, ostro się w(pipi)iłem jak kupiłem drogiego discmana SONY kiedyś, i padły mi słuchawki, jak serwis mi dał nowe, to gwara na słuchawki nie zesetowała się. Wiem ze to nie oddzielny produkti blablabla, ale w(pipi)iło mnie ze sony daje nowe słuchawki i jak (pipi)na nawet po 5 dniach a gwary nie bedzie na cały sprzet to ch,uj, takie zycie.
Opublikowano 2 sierpnia 20177 l Autor Zaciekawiłeś mnie Milan tym dnem w zmywarce. Jaka jest różnica pomiędzy tymi plastikowymi a aluminiowymi?
Opublikowano 2 sierpnia 20177 l No to mozi wspomnial, ja jak szukałem doczytałem zeby koniecznie brac aluminiowe, wiec na to patrzałem. Wiem ze blizniaczy siemens wtedy mial plastiki. A o co chodzi? może o trwałość, albo trzymanie temepratury.
Opublikowano 2 sierpnia 20177 l Czy jest na tym forum wątek "Jaką pralkę wybrać?" czy ten temat pełni jego funkcję?
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Autor Jutro zostanę "nieszczęśliwym" posiadaczem Thermomixa TM5. Kobita sobie wbiła do głowy, że chce mieć i koniec. 5000zł w plecy. Aczkolwiek ciasto robi znakomite.
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Autor Zrobiłem obiad w 20 minut. Był pyszny, a ostatnio nawet parówki źle ugotowałem, więc chyba będę z tego częściej niż kobieta korzystał.
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Potwierdzone tez forumkowo ze byle debil sobie poradzi z obsluga Robercik wlasna firma, dzieci napłodził a na vitamixa nie stać a na thermomixa już w ogóle. Tutaj drodzy forumowicze widzicie pęknięty anus Milana w pełnej krasie. Dziękuję za uwagę!
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Autor Mnie też nie stać. Oczywiście 36x0%. Kobiecie nie wytłumaczysz.
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Autor Ogólnie to połączenie blendera ale takiego porządnego z garnkiem. Tzn że wymiksujesz i ugotujesz w nim wszystko. Niestety np. przy przygotowaniu spaghetti i tak musisz mięso na patelni podsmażyć ale cała resztę robisz w tym jednym garze. Do tego gotowanie na parze i wbudowana waga. Bajer bardzo fajny gdyby nie ta cena. Wart około 2000zl a nie 5200zl jak wersja która bierzemy. Do tego moduł Wi-Fi i ponad 1000 przepisów na stronie. No urządzenie dla debili dosłownie. Wybierasz co chcesz zrobić, dostajesz listę składników i naciskasz dalej dalej dalej dalej dalej. Jak wykonujesz dobrze polecenia to nie ma opcji żeby nie wyszło. Te ich gotowe przepisy są bardzo dobre. Wczoraj jedliśmy chleb z linka poniżej. REWELACJA. https://www.przepisownia.pl/chleby-bulki-przepisy/chlebek-ziolowy/vv5qftdk-fb625-564872-cfcd2-sfb5tkwf
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Milan nie kupi bo magister i ja takie mam więc pytał tylko dla zasady ale opis dobry. :D
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l U mnie głównie jemy pieczone i smażone rzeczy, a przynajmniej na jednym z etapów, wiec cieżko byłoby wszystko zamknąc to w jednym pudełku pt: gotowanie. Jak chcemy ugotować na parze to mamy parowar, więc za tą cenę nawet nie będe na to patrzał, ogólnie cena jest kosmiczna, kiedyś kupiłem super zestaw mikser z końcówkami za chyba 1000 i nie widze opcji montować kolejne urządzenie. Ale daj foty jak zrobisz coś jeszcze, bo ciekawe to to.
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Autor No mnie to najbardziej zabolało bo za te kwotę oczekuje że zrobi faktycznie wszystko. Sam wyznaje zasadę ze mięso powinno się jeść tylko smażone a nie jakieś gotowane na parze. Będę wrzucał zdjęcia od jutra potraw z opisem i zobaczymy czy warto było to (pipi) kupić :D
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Jak chcemy ugotować na parze to mamy parowar, więc za tą cenę nawet nie będe na to patrzał :(
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l No mnie to najbardziej zabolało bo za te kwotę oczekuje że zrobi faktycznie wszystko. Sam wyznaje zasadę ze mięso powinno się jeść tylko smażone a nie jakieś gotowane na parze. Będę wrzucał zdjęcia od jutra potraw z opisem i zobaczymy czy warto było to (pipi) kupić :D No w sumie tekst maszynki która umie wszystko " wsadż podsmazoną cebulkę" chyba by mnie rozyebał xD A zupy to robi? Czy pojemność za mała?
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Pytanie. Milan zamów sobie darmowy pokaz thermomixa do domu i będziesz miał czarno na białym, że to bardzo fajne urządzenie. Edytowane 15 sierpnia 20177 l przez wuJJek
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Autor 2.2 litra pojemności. Zupa też była całkiem smaczna. Dla 2 osób taki jeden thermomix wystarczy. Obiadu dla rodziny w tym nie zrobisz.