szejdj 2 804 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Zdecydowałem się na ten: https://www.dentystapoleca.pl/product-pol-88-Philips-Sonicare-HX6511-Easy-Clean-Gift-Pack-szczoteczka-soniczna-do-mycia-zebow-GRATIS-kosmetyczka-i-2-koncowki-wymienne-zestaw-HX6511-33-uniw.googleshoppingpl.html?gclid=Cj0KCQjw_o7NBRDgARIsAKvAgt0pLZ9GbEMT9-ynrKLSYpu5SQbFRa_DxMdwRJjj-6SejfS3fxNSdYwaAq47EALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) No to kupiłem dzisiaj ten odkamieniacz jak instrukcja kazała i mnie naszło, że sprawdzę jeszcze odpływ przed uruchomieniem tego wszystkiego czy drożny jest, żeby nie było przypału. Zacząłem lać tam wodę i nic nie schodziło. Odkręcam i to wygląda tak: Nie powiem, trochę się zdziwiłem, bo to wygląda jak zaślepka, chyba, że o czymś nie wiem. Rozumiem sens istnienia czegoś takiego, ale po co to na końcu wygląda jak normalny odpływ? Prawie się pomyliłem. Rozumiem, że muszę kupić coś nowego? Tutaj zdjęcie poglądowe dziury w syfonie jeszcze jakby ktoś był zainteresowany Edytowane 28 sierpnia 2017 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) Ja piernicze, nie wiem czy dobrze widzę, ale nie odciąłeś tego plastikowe czubka, do odpowiedniego obwodu swojej rury... Ja pier,dole, nie wierze. Nie widac że jest zaczopowane jak nowy keczup ze sklepu, albo klej ? Nie wierze, to musi być coś innego.... edit: plastik jest ścięty chyba, chodzi ci o tą pianę, to jest jakieś sitko? A zaślepka moze byc by odór się nie wydostawał z nieuzywanego otworu. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez milan 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Ale uspokoisz się? Jak pytasz o rady w gierkach/telefonach/komputerach to też mam odpowiadać "ja pier,dolę jaki ku,rwa debil, jak mogłeś nie wiedzieć, że wystarczy w cmd odpalić chkdisk z parametrem -f"? Możesz sobie darować jak masz zamiar być taki zgorzkniały moderator elektroda.pl i od razu tam w sumie spier,dalać. To czarne jest gumowe jak to dotykałem i dość twarde, nie sądziłbym, że się to przecina albo rozrywa. Nie znam się na tym ani nikt mnie nie nauczył jeśli jeszcze nie zauważyłeś i jak mam coś rozp,ierdolić to zapytam się dwa razy, nawet jeśli będzie to dla pana złotej rączki milana najbardziej oczywiste pytanie na świecie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Raven nie przejmuj się tym żałosnym debilem i nie zwracaj uwagi na jego foruming. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Tej, ale moje zdziwienie było bo myslalem ze plastik biały jest zaczopowany, tak wyglada. Gumowe to uszczelka by zapewnić szczelność, nie ma przelotu przez to kolanko? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Tej, łżesz jak pies! Raven nie słuchaj go bo ten chytry Poznaniak sprawi, że zalejesz całą chatę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Zamknij ryło szmato, ja od początku chcę pomóc, a że przy okazji zmylił mnie dziwny kat zdjecia to inny ch,uj. Za mało zdjeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Tak, to jest zaczopowane kompletnie, woda nie przejdzie ani z jednej ani z drugiej strony przez kolanko. Podejrzewam, że gdybym chciał to mógłbym nożem/nożyczkami zrobić w tym dziurę i wyciąć to gdybym się postarał, ale jest to dość grube i twarde. Jeśli chodzi o odpływ po zdjęciu kolanka to jest to zwykła dziura (na zdjęciu tak może nie wyglądać, zgadzam się). A zaślepka moze byc by odór się nie wydostawał z nieuzywanego otworu. Tak, masz rację, na pewno taka dziura nieużywana nie powinna być otwarta i posiadanie takiej zaślepki miało sens dopóki mnie ta dziura nie interesowała ( :) ). No, ale teraz chciałbym to mieć drożne i się zastanawiam, czy jakoś ten element mogę udrożnić czy po prostu kupić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) To z 1 zdjęcia jest zaczopowane? Ucinaj, zaczopowane jest ponieważ każdy docina do odpowiedniego obwodu rury, te wyżłobienia są po to by naciągnięty wąż trzymał się mocno i nie zeslizgiwał się, dziąła to podobnie jak prezerwatywai męski żołądź. Ale utnij tak by obwód plastiku był dużo mniejszy od rurki, rurka musi się szczelnie wcisnąc na plastik. Więcej nie pisze, bo nie jestem złota rączka. Szkoda że głupi wujjek zamiast polowac na posty milana sam by nie pomógl, no ale podejrzewam ze rozgniecenie puszki tatry na swojej głowie to jest max co mozna sie spodziewac. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Ja ci mówię Kruku uważaj na to fałszywe bydle. Sam nie pomogę bo nie mam o tym pojęcia, wolę z Robsa cisnąć jak się piekli. Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Tak, to z pierwszego zdjęcia. Pierwsze dwa zdjęcia przedstawiają ten sam obiekt: kolanko. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Wujjek Kiepski poczekaj na coppera i lucka jak nie jesteś pewien. Na poczekaniu można wcisnąc do środka wazelinę i powsadzać palucha tu masz tą końcówkę, już uciętą tu masz tą końcówkę, już uciętą Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) lol, to gumowe można było np. nożem podważyć i wyjąć, ale tak jak mówiłem, wolę nie ruszać by czegoś nie spier,dolić dopóki nie wiem o co chodzi Odpływ już przykręcony i podłączony, pralka ruszyła pusta z Calgonem jak w instrukcji napisane :D. Woda do bębna napływa, bęben się kręci, brudna woda odpływa. Pod pralką i zlewem jeszcze kałuży nie ma, więc chyba wszystko jest w porządku. Dzięki Lucek, Copper, milan, pierwsze pranie zadedykuję Wam. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Pytanie jest czemu w wynajmowanym mieszkaniu pralkę kupujesz? (Prawda) Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Może dogada siez włascicielem i mu sprzeda na koniec. No bo na posag to lepiej eco bubla. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Bo nie było żadnej w mieszkaniu? Nic ogólnie nie było. Nie chce mi się dygać do pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Pamiętaj o wyjmowaniu chusteczek ze spodenek i segregowaniu kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 pal licho chusteczki, bejmy trzeba koniecznie wyjmować dopóki plastikowych nie wprowadzą Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Teraz są takie chusteczki do prania, wrzucasz do bębna z praniem i jak coś ma zafarbiwać to pójdzie w chusteczkę. Dobra rzecz dla facetów robiących pranie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Pytanie jest czemu w wynajmowanym mieszkaniu pralkę kupujesz? (Prawda) To takie dziwne? Ja kupiłem pralkę i lodówkę, nie licząc paru mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) Teraz są takie chusteczki do prania, wrzucasz do bębna z praniem i jak coś ma zafarbiwać to pójdzie w chusteczkę. Dobra rzecz dla facetów robiących pranie. Tak, tego już mnie nauczono, ale dziękuję za radę @Mustang lodówkę też kupiłem. W Niemczech wynajmuje się całkowicie puste mieszkania, czasami poprzedni najemca oferuje sprzedaż swoich klunkrów, ale nie w moim przypadku. Jeszcze o zmywarce myślę, ale to za parę wypłat, trzeba mieć jeszcze na jedzenie i gierki. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Dobra trochę się tym Thermomixem pobawiłem i dla kogoś jak ja czyli kompletnie lewej osoby w kuchni jest to idealne rozwiązanie. Bardzo dobrze robi się w tym wszelkie ciasta na pieczywo. Idea urządzenia jest prosta. Wybierasz gotowy przepis a on krok po kroku mówi ci co masz dodać w jakiej ilości. To wszystko czego użyłem do makaronu a la carbonara. Krótkie instrukcje. Jak jedzonko się np. gotuje to podpowiada do robić w międzyczasie. Efekt końcowy Pyszny chleb ziołowy na grilla i pasta piwna. A to wyciągnięty 10 minut temu z piekarnika chleb śródziemnomorski. Jak ktoś może sobie pozwolić to polecam. Dodatkowo jak kobita wcześniej nie paliła się do gotowania tak teraz siedzi w kuchni codziennie i robi ciągle coś nowego. A jak się jej znudzi to sam sobie dam radę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 błąd matriksa, 3 raz widze chlebek xD Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 No do makaronu to zbędna rzecz, bo to żadna filozofia, ale do takiego pieczywa to gruba sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi