Skocz do zawartości

AGD małe, duże i średnie

WisnieR

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ustawiłem pranie przed wyjściem z domu, wracam, a tu pralka zdechła, woda stoi z praniem w bębnie, wyświetlacz martwy, kontroli martwe, na nic nie reaguje. Pralka RIP? W sumie, ma już 6 lat. Sam chyba nic nie zdziałam, nie? Jakiegoś mietka z serwisu trzeba ściągnąć chyba.

Opublikowano (edytowane)

No to nie takie głupie, sprawdziłem od razu, podpiąłem też ją pod inne gniazdko i dalej dead.

Wieczorem jakiś fachura ma wpaść, zobaczymy, czy jest do odratowania, czy nową trzeba. Jak się teraz kupuje nową pralkę, to starą sklep zabiera do utylizacji?

Edytowane przez krupek
Opublikowano

Nie zawsze. Sa opcje przy zamawianiu online wniesienie wyniesienie itd. Ale nawet jesli to sa firmy ktore za free przyjada i elektrosmiecia zabiora. Tylko ze moze to pare dni potrwac no i musisz sie dodatkowo umawiac. Albo doplacic pare dych i za jedna dostawa zalatwic wszystko.

Opublikowano

Myslalem ze za 220 to typ sprowadzi nowy i go wmontuje ale faktycznie napisales, ze naprawa. Ciekawe czy typ zlutuje dwa kabelki i wezme za to 2 stowy bo jakos nie widzi mi sie aby mial sledzic nad tym przez weekend xD. Oby nie zje.balo sie po polrocznej gwarancji ale to pewnie dasz znac w temacie.

Opublikowano

Naprawa nie jest skompkikowana, typ po prostu wyjechał na weekend. Jakbym w środę się zdecydował na naprawę to w czwartek miałbym już naprawione, ale chciałem pomyśleć i przejrzeć, ile wyniosłaby mnie nowa pralka. Jak się zje.bie za pół roku to już luz, będę gotowy na zakup, a teraz mam inne wydatki, bo w poniedziałek auto idzie do serwisu, a jeszcze na rower się czaję.

Opublikowano

Czy naprawa jest skomplikowana, czy nie, to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Ważne jak naprawa jest kosztorysowana i tyle. Jeśli urządzenie jest drogie, to i prosta jego naprawa jest również dobrze liczona. I nie ważne czy spędzi ktoś na tym pół dnia czy godzinę i nieważne co będzie robił. Ty masz zapłacić, jeśli chcesz mieć naprawione i tyle. Jeśli nie chcesz, to naprawiasz sobie sam, żaden przecież problem.