Rillas 96 Opublikowano 25 maja 2018 Opublikowano 25 maja 2018 1 godzinę temu, krupek napisał: A czemu nie? Niech Ci go włączą i zobaczysz. No nie wiem. W sklepie jest gwar, szum i halas dookola. Juz na samym starcie te decybele gdzies sie zleje z otoczeniem i moze sie wydawac cichy zeby potem w domu dac czadu Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 14 czerwca 2018 Opublikowano 14 czerwca 2018 W grudniu wybierałem AGD do domu. Wszystko Bosch oprócz okapu. Okap podłączony 25 stycznia, funkcja okapu używa mniej niż 5 razy. Od paru dni się psuje i jak się go dosuwa to nie zawsze dobrze działa czujnik i czasami nie gaśnie oświetlenie. No ku,rwa jego mać. Je,bać wszystkich koreańców. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 Pytanie do zatwardziałych Kogutów W nowo wynajętym mieszkaniu jest powieszony TV. Chciałbym je na chwilkę zdjąc, by kable od konsol puścić przez puszkę w ścianie, tak by nie wisiały brzydko. Tylko, że nie mogę ściągnąć tego TV z uchwytu ściennego, bo od spodu jakieś majstry wkręciły od spodu w uchwyt 2 śrubki zabezpieczające przed ściągnięciem. I teraz pytanie, jak to cholerstwo wykręcić? O ile dobrze patrzyłem, to niby to są zwykłe philipsy krzyże, tylko, że nie mam fizycznie jak tego odkręcić bo a) łapa nie wchodzi między tv a ścianę, a 2) jeśli nawet wejdzie, to nie mam tak długiego śrubokrętu, żeby mieć jakąkolwiek szansę na odkręcenie. Czy istnieją jakieś mega długie śrubokręty, tak z 25-30 cm, żeby to jakoś odkręcić, czy może jakoś inaczej sprawę załatwić? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 Jak ktoś to przykręcił, to i odkręcić się da. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 nic się nie da zrobić niestety Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 tak myślałem, dzięki panowie, trzeba będzie kuć ścianę [*] Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 Może jakąś fotę daj, bo jakoś ciężko sobie to wyobrazić. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 Poradziłem sobie. Kupiłem (pipi)itne 45cm śrubokręty w castoramie i poszło bez problemu Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 Radze nie omijać działów z narzędziami biegnąc do działu z amibo w markecie. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 Dobra. Czas na irobota - będzie roomba w domu. Z dodatkową gwarancją żeby max 3,5 k dać. Ktoś coś? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 (edytowane) kupuje kuchnie w ikei, brac u nich agd czy lepiej kupic osobno? tam jest dosc maly wybor, przeraza mnie teraz szukanie tygodniami informacji o kazdym elemencie po kolei ;/ potrzebne jest: - indukcja - piekarnik - okap - lodowka - zmywarka pralke mam nową. Edytowane 9 lipca 2018 przez Ölschmitz Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 Z jednej strony nie słyszałem niz złego o sprzęcie Ikei, z drugiej strony moje tabelki excelowskie nie brały ich pod uwagę nawet. Poczytaj co ludzie polecają. Z pewników zmywara Bosch-Siemens, lodówa gorenje, piekarnik tylko i jedynie dual COCK od Samsunga. Ponoc płyty amici dają radę, okap ch,uj wi, ponoc nawet te za grube tysiaki rurowe są mało wydajne, ja mam beko i już 7 lat jest super. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 przy aktualnym mieszkaniu bralem wsio z ikei bo przy zakupie kuchni byla promocja 4 sprzet gratis (2k oszczedzone na piekarniku). sprobuje popatrzec, ale jak nie wybiore w tydzien to ch.. Cytuj
mcp 2 020 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 (edytowane) zaprosisz nas na parapetówkę? obiecujemy nie przywozić Stachowiaka Zmywarkę Siemensa też mogę polecić, 2 lata i działa Edytowane 10 lipca 2018 przez mcp Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 Nikt tu nie miał styczności z iroboten? Ciekawe jak z sierścią kota sobie radzi. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 (edytowane) Ja mam Xiaomi mi robot z mapowaniem pomieszczeń sam tworzy mape z apką na tel, podejrzewam że irobot do 3,5k będzie miał random algorytm i będzie jeździł jak chciał. Do tego xiaomi dużo tańszy, od siebie polecam, najlepszy zakup w tamtym roku A z czym sobie radzi jedno i drugi znajdziesz na YT, xiaomi ma problem jedynie z dywanami z długim włosiem typu shaggy Edytowane 10 lipca 2018 przez Fanek Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 No odebrałem z media expert. Otworzę się, popatrzę jak to działa i napiszę. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 (edytowane) Robiłeś jakiś research czy po prostu kupiłeś? siła ssania Pa, bateria, algorytm sprzątania, na jaką wysokość wjezdza, czujniki, później może się okazać, że kończysz z poobijanymi meblami lub nie zbiera drobnych okruchów etc, blokuje się pomiędzy krzesłami Edytowane 12 lipca 2018 przez Fanek Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 Sam robiłem niedawno rozeznanie i ostatecznie wybór padł na Roborock S50, czyli w sumie Xiaomi drugiej generacji. Robot odkurza, mopuje, z kocią sierścią radzi sobie fantastycznie. Z plusów appka na telefon, z minusów to chyba głównie to, że wydaje mi się dosć głośny - ale nie mam porównania z innymi. Jestem mega zadowolony i nie żałuję, zapłaciłem w sumie 400€ i nie żałuję, że nie dopłaciłem drugiego tyle do roomy. 2 Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 Sprawdzal ktos jak takie roboty reaguja na listwy przypodlogowe, które nie są płaskie w pionie? Np. https://www.mardomdecor.com.pl/images/Produkty z przekrojami/MD001.jpg Obawiam się, czy będzie potrafił się skutecznie odbijać. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 Ten xiaomi nie odbija się prawie w ogóle, bo zwykle ogarnia gdzie jest ściana/przeszkoda, ale jeśli już tak to nie ma problemu z takimi listwami. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 (edytowane) Irobot Roomba 895 ogarnął po 3 h ładowania 64 m2. Płaciłem 3,1 k bo z gwarancją na 5 lat + gwarancja od nieszczęśliwych wypadków - 2 koty i raczkujący za chwilę dzieciak. Maszynka śliczna, masywna i z grubszego plastiku. Design zdecydowanie na plus. Łatwo otwieralna szufladka na śmieci, intuicyjnie demontowane części wymienne. Odkurzacz musiał sobie poradzić ze żwirkiem silikonowym w łazience oraz koltunami sierści kota długowłosego. Jestem pozytywnie zaskoczony chociaż z początku miałem obawy - robot poruszał się chaotycznie, kilka razy odbijał się mocno od mebli. W miarę kolejnych przejazdów było coraz lepiej i poruszał się zgrabnie. Fajna jest też wirtualna ściana, przydatny gadżet. Kolejne dni dadzą pełen obraz ale first look bardzo pozytywny. @_Red_ Myślę, że sobie poradzi z takimi listwami. Edytowane 12 lipca 2018 przez Krystyna JJanda 2 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 To będzie mój pierwszy zakup po wyprowadzce. Kręci mnie, to że wróce do domu i będzie wysprzątane. Roomba droga, bo pierwsza i marka, ale kusi xiaomi. Samsung podobno tez niezly. nie wiem, nie wiem. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 No spoko opcja, ale u mnie największej syfu zbiera się zazwyczaj przy krzesłach, nogach od stołu, w rogach, pod stolikami, przy kablach za szafką od tv, tam on nie wjedzie, więc i tak będzie trzeba odkurzać. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Ja mam Samsung SR8980 z 2013 i ciekaw jestem jak sobie radzi w porównaniu do tych waszych nowoczesnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi