Skocz do zawartości

AGD małe, duże i średnie

WisnieR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Pajda napisał:

#tylkoxiaomi

No właśnie po radach na priv innego zasłużonego forumowicza zakupiłem  mop pro. 

Opublikowano

Wyglada podobnie jak mój, muszę poczytac czym się dokładniej różni. 

Sam tez szukałem robota za ok 1500 zł i padło z pół roku temu na Xiaomi Roborock 2 S50 (w porównaniu do poprzednika ma mocniejsze ssanie i mopa). 

Opublikowano

Taa, mój ledwie tę szmatkę ciągnie, ale chociaż tyle pożytku, że troszkę te kurze zmyje i minimalnie parkiet nawilży po uprzednio odkurzonej podłodze.

A mopa parowego ktoś poleci? Waifu szukała jakiejś Viledy - nie pamiętam teraz modelu, ale może ktoś używa czegoś podobnego.

Opublikowano
2 godziny temu, _Red_ napisał:

Taa, mój ledwie tę szmatkę ciągnie, ale chociaż tyle pożytku, że troszkę te kurze zmyje i minimalnie parkiet nawilży po uprzednio odkurzonej podłodze.

A mopa parowego ktoś poleci? Waifu szukała jakiejś Viledy - nie pamiętam teraz modelu, ale może ktoś używa czegoś podobnego.

Kupiłem tego z lidla i elegancki jest, a jak szyby myje :obama:

• Dzięki 1
Opublikowano

Klimatyzator przenośny do 1500 zł do mieszkania w bloku, ma ktoś jakieś doświadczenia, jakieś opinie? Z rurą odprowadzającą na zewnątrz, do tego można dokupić specjalną uszczelkę na okno żeby gorące powietrze nie wracało. Do sypialni około 12m2 chciałem wstawić, mieszkanie w wielkiej płycie.

Opublikowano

No i Panowie mam od kilku dni tego Mi Mop Pro. 
C

U

D

O

Nie wiem jak można było żyć bez niego? W ogóle jakoś go polubiłem i traktuje po części  jak żywą osobę :wujaszek:

Nawet te mopowanie daje radę. Może nie jako myci główne podłogi, ale fajnie odświeża po odkurzaniu.

Jeszcze żeby sam umiał na piętro wjechać :dafuq:to już w ogóle sprzęt idealny.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie woda w domu twarda, że ja pier...

Mam w kuchni dzbanek z wymiennymi filtrami, które starczają na 1.5tygodnia. są to jakieś Dafi czy inne dziadostwo. Myślicie, że oryginalne Brita będą wydajniejsze?

A wy co stosujecie? Dzbanek, filtry pod zlewem, w kranie czy najlepsza opcja zmiękczacz wody centralny w piwnicy?

Opublikowano

Czy któryś z kąsolowców używa tutaj takiej myjki parowej? Co np. Klaudiusz reklamował w Mango? Takiej że wlewa się wody i parą czyści cały syf z kibla, czy okien, czy kuchni. Ktoś używa i poleci jakiś produkt?

Opublikowano

Taki mop to raczej krótkotrwałe działanie pary, więc teoretycznie jest bezpieczne nawet dla takich powierzchni. Rodzice mają drewniane panele i nic się nie dzieje. Taki drewniany parkiet też pewnie myjesz mokrą szmatą lub mopem co jakiś czas, więc też jest działanie wody.

Opublikowano
4 godziny temu, nieobchodzimnieto napisał:

Mam w kuchni dzbanek z wymiennymi filtrami, które starczają na 1.5tygodnia. są to jakieś Dafi czy inne dziadostwo. Myślicie, że oryginalne Brita będą wydajniejsze?

A wy co stosujecie? Dzbanek, filtry pod zlewem, w kranie czy najlepsza opcja zmiękczacz wody centralny w piwnicy?

Ja mam Dafi i filtr wymieniam dopiero jak się pojawi drugi sygnał do wymiany dopiero. Z tym ,że ja nigdy nie leje pełnego dzbanka. Centralny najlepszy ale do tego pasuje mieć dom albo uwzględnić to na samym początku nowego mieszkania. 

Opublikowano
6 godzin temu, nieobchodzimnieto napisał:

Filtr na głównym przyłączu , te dafi ,brity to ciota i (pipi).

Elo

Opublikowano (edytowane)

Parownica dobrze się sprawdza przy odzieży damskiej np. delikatnych sukienek , koszulek i innych półprzezroczystych szmat. Do prasowania koszuli męskiej zupełnie się nie nadaje. Do odświeżenia może być, ale lepszy efekt da spryskawnie ubrania wodą z octem jabłkowym.

Testowałem 2 parownice - ręczną "mobilną" i taki stojak z wieszakiem.

Edytowane przez Pajda
  • Dzięki 1
Opublikowano

panowie dwudrzwiowa lodówko zamrażarka samsunga mi świruje :/

zaczelo sie 3 tyg temu, rozmroziłem ją troche, wlaczylem i było ok, po tygodniu znowu to samo, to dałem jej 24h na pełne odmrożenie, pochodziła 2 tygodnie i dziś znowu cyrk

przerabiał ktoś coś w tym temacie? :sapek: 

@_Red_ ratunku :(