Skocz do zawartości

AGD małe, duże i średnie

WisnieR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak lodówka nie mrozi, a chłodziarka chłodzi to można założyć, że agregat działa bo oba segmenty napędza ten sam ( chyba, że wziąłeś model z dwoma) Czasami no frost wariuje i wtedy zamrażarka nie ma na tyle wydajności, żeby zejść z temperaturą ( no frost to tak naprawdę grzałka, która nagrzewa się i szybko rozpuszcza nagromadzony lód).

Tak czy siak lepiej wziąć serwisanta, jeśli nie czujesz się na siłach, żeby trochę pogrzebać w czujnikach i kablach.

Edytowane przez Pajda
Opublikowano

Potrzebuję kupić dobre noże do kuchni, najlepiej taki zestaw w bloku z kilkoma nożami w zestawie.

Macie jakieś sprawdzone, swoje typy których używacie, używają wasze kobiety w kuchni i zachwalają? 

Myślę o czymś z Gerlacha może Fiskarsa, ktoś coś? 

Opublikowano

Fiskars jest ok, ale ja akurat często muszę je ostrzyć. Mocno polecam niemieckie noże masarskie Dick Ergogrip, biją fiskarsa jakościowo, niestety chyba nie ma w zestawie i trzeba pojedynczo kupować.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 10.08.2020 o 09:20, maciucha napisał:

Lodowka ok, zamrażarka tylko 0 do 5 stopni. 

Godzinę temu, maciucha napisał:

Panowie, jakie firmy lodówko-zamrażerek polecacie?

Ten samsung o którym pisałem do wyje.bania po 8 latach :sapek: 

gdzie Ty teraz masło trzymasz?

ja mam Whirlpool i działa 8 lat...

Z Samsungiem to loteria.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam jakiegoś electoluxa z seri 8. Spełnia twoje warunki tj szufladka na wodę (chociaż dla mnie to akurat wada). Polecam opór, ubrania suche mięciutkie i bez psiej sierści. Na co warto zwrócić uwagę napewno na to aby miała pompę ciepła bo podobno dużo tańsza eksploatacja. Używam od 5 miesięcy i nie zauważyłem zwiększonych rachunków za prąd. 

Opublikowano

Mam, polecam, wspaniały to sprzęt.  Jak raz spróbujesz to nie wrócisz do elektrycznej.

Mam Sonicare Philipsa. To jak porównać OLED do LCD. 

Rozumiesz?!?!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.09.2020 o 12:21, nieobchodzimnieto napisał:

zgłębiłem bardziej temat i potrzebuję funkcji antyalergia. Niestety bosche z tą funkcją startują od 3k.

Kupiłeś coś? Jakoś pod koniec listopada musze kupić całe AGD do mieszkania i zbieram powoli opinie. O suszarkach jeszcze nic nie czytalem wiec jak masz cos do polecenia to poproszę.

Opublikowano

Szukam jakiegoś blendera. Pojechałem wczoraj do MM to rozstrzał jednak spory, Tefale, Philipsy za 300 zł, a Bosche za 500 - 900 zł. Używany byłby głównie to zup, hummusów i tego typu rzeczy. Miałem już kilka takich zwykłych i się grzały, albo spaliły, więc teraz chciałbym coś lepszego, ale no 900 zł raczej nie chciałbym wydać.

Opublikowano
W dniu 17.10.2020 o 19:48, nieobchodzimnieto napisał:

Jeszcze nie mam. Żona raz chce a potem nie:rayos:

Co rok to samo xD

-Kupmy suszarkę

-Dobra, ale to na zimę

-Kupujemy? 

-No nie wiem, w sumie po co? Przecież zaraz lato

Opublikowano

Zna ktoś jakiś dobry poradnik online jak chodzi o wybór dużego AGD? Serio musze kupić wszystko. W obecnym mieszkaniu mam sprzęt który ma conajmniej 6 lat ("najnowsza" jest pralka która ma własnie tyle). Przeglądam oferty i ciężko mi coś konkretnego wybrać. Nie chciałbym też nadziać się na jakiś sponsorowany artykuł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ej, a jak to jest z dowozem i montażem na przykład takiej pralki czy suszarki? Bo w końcu chcę kupić suszarkę, ale jak zamówię z netu to mi kurier ją wypakuje pod klatkę schodową i tyle w temacie. Tutaj jeszcze pół biedy, bo zaciągnę do windy, ale problem polega na tym, że mam 2 poziomowe mieszkanie i suszarkę chcę umieścić na pralce w pokoju gospodarczym, które akurat jest na piętrze.

Musiałbym zamawiać jakiś specjalny pakiet z dostawą, wniesieniem i montażem?