szejdj 2 804 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 W sensie pytasz czy kurier Ci wniesie do domu, od razu zamontuje i podłączy w łazience suszarkę do urań? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Zamów z elektromarketu, masz tam opcję dostawy z wniesieniem, rozpakowaniem i podłączeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 22 minuty temu, szejdj napisał: W sensie pytasz czy kurier Ci wniesie do domu, od razu zamontuje i podłączy w łazience suszarkę do urań? Nie, pytam jaki pakiet wykupić w elktromarkecie, żeby nie zostać na lodzie i 100kilową suszarką pod blokiem a żeby mili panowie przyjechali, wnieśli mi ją nawet na drugie piętro w mieszkaniu, postawili na pralce i ładnie podłączyli. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Przy zamówienie masz różne opcje dostawy. Jak kupowałem tv w rtv euro agd to wziąłem z wniesieniem i wypakowaniem w domu, bo jak 55 cali wnieść samemu i rozpakować to średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 w lato wnosili mi dwudrzwiową lodówę milion kilogramów we trzech w 35 stopniach stówka na trzech za taką robotę na pół godziny (z podłączaniem) to średnia kasa, ja bym protestował pod media expert Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 21 minut temu, gekon napisał: Nie, pytam jaki pakiet wykupić w elktromarkecie, żeby nie zostać na lodzie i 100kilową suszarką pod blokiem no taki pakiet który zapewnia wniesienie i podłączenie Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 No właśnie, to więc chyba muszę po prostu dopytać co jaka opcja obejmuje. Bo wiem, że transport nie równa się wniesienie, a rozpakowanie to też nie montaż i zamówię sobie usługę za 200 zeta, która będzie polegała na tym, że panowie mi to wwiozą windą, wykują z kartonu i nara xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Kupowalem pralko suszarko niecaly miesiac temu z opcja wniesienia (3 pietro wielka plya). Ogarnal to jeden gosc a wszystko za sprawa (elektrycznego albo hydraulicznego, wydawal dziwne dzwieki) wozka ktory mial ze soba. 21 wiek is here Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 847 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Bosz.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Zastanawiam się nad zakupem grzejnika olejowego, macie jakieś porady odnośnie wyboru, czy raczej poza mocą i dostępnymi trybami nie ma większych różnic? Zasadniczo chyba zdecyduję się coś o małej mocy, bo chociaż salon jest spory, zależy mi tylko na źródle ciepła w okolicy kanapy, na zimowe wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 13 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Ej, a takie coś - robot sprzątający co najpierw odkurza mi dół, a potem zanoszę go na piętro i od razu tam odkurza. Ma to sens, czy lepiej 2 kupić na każde piętro? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Takie np. roborocki od Xiaomi mają mapę poszczególnych pięter z tego co kojarzę, więc na jednym cyklu sprzątnie dół, przełożysz go wyżej i będzie tam kontynuował. A jak masz hajs na zbyciu i chcesz zrownoleglic robotę, oszczędzic czas i nie przenosić go jak psa, to bierzesz dwa - ostatnio to samo właśnie kumpel rozkminial i finalnie wziął jeden na start. Kwestia preferencji, jak chcesz miec laptopa w salonie i sypialni na piętrze to bierzesz dwa, albo przenosisz z miejsca na miejsce xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Temat suszarka. Co koniecznie musi mieć to urządzenie? Akurat sprawa pilna, bo musze kupić do końca tygodnia, a jestem zielony mam na to jakoś +2000, wiem, że ma być kondensacyjna, ale jakieś szczególne programy się przydają? Tak czytam poradniki i szukam po necie, ale wszystko to się różni jak dla mnie tylko ceną xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Jak masz bachory to tryb antyalergiczny jest spoko, a tak to bierzesz kondensacyjna i wybierz czy chcesz taką do której potrzebujesz podłączyć się do odpływu żeby woda sama spływała jak z pralki, czy szufladka na wole. Ja kupiłem elextroluxa z seri 8 i od pół roku jestem super zadowolony, cenowo było jakoś 2200. Korzystam może z dwóch trybów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Kurła, a no właśnie. Mam pralkę Boscha i z niej jestem mega zadowolony, chciałem suszarkę też Boscha, ale cenowo jest to zawsze o 400 zeta drożej niż podobne parametry na przykład z Elextrolux? Ten electrolux z serii 8 faktycznie fajny i widzę, że nawet milion trybów i programów więcej od upatrzonego Boscha z serii 4 a cena ta sama 2200. Czy ktoś obalił ten mit o niemieckiej niezawodoności? Czy w suszarkach też przekłada się ten przelicznik jakości jak Audi do Pegouta? Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Wszyscy tylko bosch i bosch ;). Ja przeanalizowałem ceny, możliwości i opinie i kupiłem do domu większość z electrolux (z takiej powiedzmy średnio wyższej półki): pralkę, suszarkę, zmywarkę, płytę i jestem bardzo zadowolony. Za podobny sprzęt bosch wychodziła cena z dupy - przy założeniu ze też celuje w podobną półkę sprzętową każdy sprzęt droższy o kilkaset złotych i się zebrała ładna suma. Ok używam tego od kwietnia więc cieżko powiedzieć co będzie za kilka lat, ale narazie zero problemów. Dodatkowo electrolux daje 10 lat gwarancji na silnik czyli w sumie spoko Edytowane 26 Listopada 2020 przez kislawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Imo ciężko w tych czasach osądzić, które sprzęty i jakich marek są niezawodne. W ostatnim roku wymieniliśmy 3 sprzęty agd. Jak w zegarku najpierw po ~8 latach padła zmywarka Bosh (moduł sterowania) oczywiście naprawa nieopłacalna i wymieniliśmy na zmywarkę Neff, czyli nie jakiś tam "bieda" indesit i raz po paru miesiącach wypluła jakiś błąd, ale pomógł reset poprzez odłączenie od zasilania i póki co chodzi. Później padł okap... od Neff to też wymiana, ale tym razem to już jakiś "no name" (czasem motor "popierdzi" xD) . 3 sprzęt to pralko-suszarka. No i tu akurat też był Bosh, około 1,5 roku temu padł moduł suszarki i obeszło się bez wymiany, bo wystarczyło go tylko odłączyć (tak wiem pralko suszarki to nieporozumienie), ale nie dalej jak 2 tyg temu chyba "zegar jej się przekręcił" i zastrajkowała. 2 dni z nią walczyłem i już bez ryzykowania czy wymiana pompy pomoże wymieniliśmy na EkoBubel od szajsunga, no cuda wianki, melodyjki i pewnie pierwszego dooma też odpali, ale najważniejsze żeby po prostu prała i nie pluła błędami. Krótko mówiąc, imo teraz nie ma chyba większego znaczenia, trzeba liczyć na to że sprzęt pochodzi jak najdłużej to możliwe po wygaśnięciu gwarancji, i jak naprawa nie opłacalna to polowanie na promki średnio-półkowców. Fajne te wszystkie AEG, Neff i Boshe ale po 5 latach to już "zegar tyka" tak było u mnie, po koleji jedno za drugim. Pozdrowionka, i co tam kupisz niech Ci służy jak najdłużej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Dobra, to jednak wpada ten Bosz. I tak pewnie w polskich zakładach podmienią bebechy na jakąś kambodżańską technologię i po 5 lat wymiana, no ale chociaż będzie mi do pralki pasował Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Ja mam bosza serii 6 i jestem megazadowolony, oczywiście made nie germany Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 i tak samo u mnie. Rewelacyjny sprzęt. Dzisiaj 3 prania i wszystko ładnie po zawodach. Wcześniej taka przyjemność trwała tydzień + mnóstwo yebania. No nie mógłbym już teraz żyć bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Po wielu latach przyszedł czas na wymianę lodówki. Doradźcie które firmy brać pod uwagę, a których unikać? Budżet to gdzieś tak do 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 602 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Ja mam LG GBB71PZDZN i mogę polecić - od 3 miesięcy korzystam i zero problemów. Jest ładna, wysoka, pojemna, stosunkowo cicha, wąska, otwiera się idealnie z kątem prostym, co ma znaczenie, jeśli stoi tuż przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 No siema koguciki, jako ze jestem kompletnym boomerem jesli chodzi o ekspresy do kawy to pytam was. O chu.j chodzi z tymi ekspresami w cenie alfa mondeo? Zakladam ze chodzi o te wszystkie bajery, robienie frapuczino itd mam racje? A jakbym chcial jakis budzetowy ale dobry ekspres tylko i wylacznie do zwyklego espresso to co byscie polecili? Takiego hyundaia wsrod ekspresow Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ja kupilem rodzicom na święta Philipsa 1200 i nie widzę różnicy względem ekspressu za kilka tysięcy który mamy w pracy. Oczywiscie mówię tutaj o smaku bo wiadomo ,że ten droższy ma więcej funkcji. Ten Philips ma ceramiczny młynek, niżej nie ma co schodzić. Do tego często są promki 20% które można połączyć z kuponem na dodatkowe 20% (np apka ING) które działają tylko w oficjalnym sklepie Philipsa. Więc idzie wyrwać go za lekko ponad 9 stów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Tylko i wyłącznie wygoda. Jadę za moment właśnie z teściową po ekspres i też chcę taki automatyczny. Kawa z każdego będzie smakowała prawie tak samo. Jedyną różnicą jest to, że w automatycznym podstawiasz kubek (ewentualnie mleko wyciągasz) i robisz kawę. W domu mam kolbowy i o ile zrobienie kawy dla siebie to nie problem to jak mam przygotować cztery dla gości to siedzę 10 minut w kuchni. Za każdym razem trzeba wymienić kawę w kolbie, robić osobno mleko itp. w automacie po prostu nacisnął bym cztery razy kawa i podstawiał kubki. Jak masz robić tylko sobie to kup jakiś kolbowy DeLonghi + młynek ceramiczny i się razem w 800zł zamkniesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi