Skocz do zawartości

AGD małe, duże i średnie

WisnieR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra przestań bo WisnieR zajebie jeszcze komuś w domu z nerwów, ze mu pralkę szkalują.

LG jest fajne, ruchalbym w bęben i pewnie kupił, gdyby znajomi żony nie mieli w większości Bosza i to jej zabawka głównie i niech się cieszy. Najwyżej wymienimy za parę lat.

Opublikowano (edytowane)

Pa jaka piękna jebaniutka. Bęben kręci, jak zaklęty. Jak włączam to dzieci się uspokajają, sąsiada pies nie szczeka, a na działce pomidory dojrzewają. To jest sprzęt. Life's good!

20220513_171355.jpg

Edytowane przez WisnieR
  • Lubię! 1
Opublikowano
5 godzin temu, _Red_ napisał:

IMG_20220513_115647.thumb.jpg.e187a41335764fdbc59afa7b7c6b981b.jpg

ja tylko pogratuluję jeszcze odkurzacza Pana Thomasa, nie do za je ba nia

i tak trzeba żyć, niemiecka technologia, a nie jakieś lg

Opublikowano

O Thomasa tez żona męczyła długo, bo jakiś super do parkietów na mokro, a finalnie użyty może był z 10 razy w dwa lata odkąd mamy roborocka xD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na razie działa bardzo dobrze i cicho. Ubranka gotowe do schowania do szafy (włącznie z koszulami wyjściowymi w trybie braku zagnieceń), nic się nie kurczy, farfocle pięknie spadają do półeczki i nawet nie śmierdzi jak zbieram raz na 10 suszeń.

Daj znać jak LG dostanie perma bluescreena czy coś :kekw:

Opublikowano

Koszula bez prasowania? Nie próbowałem jeszcze koszuli suszyć, bo i tak musiałbym ja wyprasować. No dla mnie te ciuchy po suszeniu nadają się jednak do prasowania ale mam to gdzieś i nosze je prosto z suszarki. Ważne żeby wyjść i złożyć od razu po suszeniu, czego w sumie prawie nigdy nie robimy ...

Opublikowano
Godzinę temu, _Red_ napisał:

Na razie działa bardzo dobrze i cicho. Ubranka gotowe do schowania do szafy (włącznie z koszulami wyjściowymi w trybie braku zagnieceń), nic się nie kurczy, farfocle pięknie spadają do półeczki i nawet nie śmierdzi jak zbieram raz na 10 suszeń.

Daj znać jak LG dostanie perma bluescreena czy coś :kekw:

W takiej zabudowie to dlugo magiczny LG nie pociągnie:touche: 

Opublikowano

Też mam tą suszarkę LG RC90 co Wisnier, szukałem - on podał model - poczytałem - topka - zakup.
POLECAM świetny sprzęt!

I tutaj jest self cleaning kondensatora pod ciśnieniem, a w Bosch z tego co czytałem po prostu woda opłukuje i koniec końców trzeba czyścić ręcznie co jakiś czas.

Opublikowano

Wisnier chyba pisał, ze ubrania się nieco kurczą w LG, a w Boschu mam wrażenie, ze koszulki są być może luźniejsze xD Także jak ktoś woli opięte bicki to LG, jak ktoś lubi jeść i nie zmieniać ubrań to Boscha.

Anyway różnica między ubraniami wiszącymi na drutach na balkonie czy nawet w mieszkaniu, a wyjętymi z suszary to niebo i ziemia. Koszulki pachną, są gładkie i bezpośrednio do założenia jak spod żelazka.

Jak u babci wczoraj wypralismy po podróży ciuchy w pralce (LG xD) i trafiły na druciak na balkon to dziś są sztywne, wymiętolone, aż smutno zakładać xd

Także ogólnie sprzęt tego typu to jest upgrade jakości życia porównywalny ze zmywarką czy rumbotem sprzątającym.

• Plusik 1
Opublikowano

No, tak lubi ze ma trzecią LG w ciągu 7 lat z reklamacji, prawdziwy miłośnik marki <3 No ale ja tam nie wnikam, po prostu staram się zamykać oczy jak wchodzę do jej łazienki :kekw:

• Haha 1
Opublikowano

Najwidoczniej nie szanuje marki to się psują! Ale tak poważnie to zapytaj jej kontrolnie ile kg wsadu jest na każdym programie. Moja żona np. myślała, że te 7kg co jest na naklejce to jest na każdym i tak przez 4 lata ładowała 7kg na programie do 1.5kg uśmiercając powoli bęben xD

Opublikowano

Ubrania się nie kurczą bo to pompa ciepła suszy w niższej temp, te starsze grzałkowe mogły kurczyć bo tam byłą wyższa temp.

Jak coś się kurczy to źle dobrany program :dunno:

Pro-tip na jeansy od koleżanki z pracy - wyjąć je na etapie suszenia do szafy, nie dosuszać do końca!  bo jeans tego nie lubi i może kurczyć.

Red a pisałeś o koszulach z suszarki że nie trzeba prasować? jakie koszule takie do garnituru gładkie czy flanele? XD

bo te drugie to owszem. i jaki program?

------------

Robot do koszenia trawy ktoś coś??

Opublikowano

Ostatnio zrzucałem do prania i od razu suszenia bawełnianą gładką koszulę Vistula od garniaka.

Program to chyba bawełna (nie pamiętam, żona ustawiała) + jakieś dodatki typu Iron Assist i inne chuje muje antygniotki. Po wyciągnięciu tylko otrzepałem (mówię o koszuli...) i moglbym od razu iść na kolejną komunię czy wesele xD Wygodna sprawa.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, _Red_ napisał:

Ostatnio zrzucałem do prania i od razu suszenia bawełnianą gładką koszulę Vistula od garniaka.

Program to chyba bawełna (nie pamiętam, żona ustawiała) + jakieś dodatki typu Iron Assist i inne chuje muje antygniotki. Po wyciągnięciu tylko otrzepałem (mówię o koszuli...) i moglbym od razu iść na kolejną komunię czy wesele xD Wygodna sprawa.

Bawełna nie sprawdzałem musze przyznać, w LG z apki można dograć dodatkowe programów z 20 do wyboru oprócz tych co są na stałe. Tam był dedykowane do koszul, ale za dużo wysusza i trzeba prasować. Mam dużo koszul bo do pracy.
Możesz żone dopytać co i jak? XD  dzięki! :P

Opublikowano
3 godziny temu, WisnieR napisał:

Jeansów to się w ogóle nie powinno suszyć w suszarce.

Dałem protipa jak można je suszyć bezpiecznie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ej,

prawda to, że w suszarkach ubrania kurczą się, tracą kolor i ogólnie szybciej niszczą? Żona po roku walki, w końcu przekonała mnie do zakupu suszarki. No i wjechała do nas Beko DF7424RTDCX Slim. Póki co stoi już 5 dzień w korytarzu i czekamy, aż stolarz wpadnie zamontować nam szafkę (3,5m3 łazienki robi swoje) i będzie testowanko. Mam nadzieję, że nie pożałuje opuszczenia gardy za namową żonki.