Rtooj 1 620 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Dostałem info sprawie rowenty airforce - poszedł silnik i elektronika, naprawa 1000 zł, kosztował chyba 1299. Facet powiedział - żadnych Dysonów, dobre amerykańskie, w PL kiepskie i brak części. Powiedział że najlepiej kupić za 600-700 Boscha. Dobrze że chociaż go spłaciłem miesiąc temu. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 22 minuty temu, Rtooj napisał: Powiedział że najlepiej kupić za 600-700 Boscha Widać, że fachowiec Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Dzień dobry, ekspres do kawy - co macie? Rodzicom wybrałem taki: https://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/delonghi-ecam23-260.bhtml?fbclid=IwAR3uxVjVgGeYgHd9_n242RaWQhYFVNH9DiZzY0DIhko35H4ps06lo0hDm6s Dla nas myślałem nad czymś też od DeLonghi moze model wyżej, albo Nivona? Żonie zależy, by był jasny front, a nie "czarny kloc" ; ) tak 2k-2.5k maks. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Moi rodzice od jakiegoś czasu używają Siemensa EQ6, ale nie wiem, który dokładnie model. W pełni automatyczny, wszystkie kawy są dobre. Ja zawsze oceniam ekspres po kawie espresso i tutaj wychodzi bardzo dobre, gęste i aromatyczne. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Ja mam 23.120.B delonghi i jestem bardzo zadowolony, dziewczyna kupiła trochę wyższy model z pojemnikiem na spienianie mleka, ale szczerze mówiąc nie jest to dla mnie coś, co uzasadniałoby wydanie kilku stów więcej. Podejrzewam, że każdy model delonghi w tej kwocie będzie robił super robotę, pytanie jaką kawę pijecie. Ja w sumie robię najczęściej podwójne espresso, od czapy cappucino zrobię albo zwykłą czarną, więc dla mnie ekspres który robi 15 rodzajów kaw jest zbyteczny. Cytuj
Boomcio 4 055 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Ja już pisałem w tym temacie, ale ku lekkiej przestrodze powtórzę: Siemensy mam dwa bodajże z serii EQ z czego jeden mocno wypasiony. Zarówno ten w domu, jak i ten w biurze tuż po końcu gwarancji zdechły. Ten domowy dało się ponownie za grubą kasę reanimować, ten drugi się nie opłacał i kupiłem inny (też qrwa Siemens), ale póki co odpukać. Tak więc odradzał bym, mimo że kawkę to on robi wspaniałą, no i są chyba wszystkie możliwe opcje kawowe znane w Europie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Ehh, ja chyba sobie jebnę kolejną przebudowę kuchni w tym roku i wjebię ekspres w zabudowie fajne opcja, że nie musisz wymieniać wody itp Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 A jak wtedy go serwisować i czyścić? Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Dzięki. Póki co jestem zdecydowany na Nivona 779. 2 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 4 minuty temu, krupek napisał: A jak wtedy go serwisować i czyścić? Czyści się sam. Chyba nie trzeba serwisować sprzętu za taką kasę, prawda? Prawda? nie no, normalnie jak zmywarkę się serwisuje, dzwonisz, przyjeżdżaj pan i serwisuje Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 No nie, nawet ekspres za 3-4k sam regularnie serwisujesz i czyścisz, odwapnianie i czyszczenie oraz smarowania bloku zaparzającego. Siemens ma jeszcze tabsy do rozpuszczania i robienia roztworu do czyszczenia ekspresu, co jest już naciąganiem, bo można kupić odkamieniacz o wiele tańszy xd Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 47 minut temu, krupek napisał: No nie, nawet ekspres za 3-4k sam regularnie serwisujesz i czyścisz, odwapnianie i czyszczenie oraz smarowania bloku zaparzającego. Siemens ma jeszcze tabsy do rozpuszczania i robienia roztworu do czyszczenia ekspresu, co jest już naciąganiem, bo można kupić odkamieniacz o wiele tańszy xd a to nie zrozumiałem co miałeś na myśli przez "serwis". Dla mnie to prostu czyszczenie ;] 1 Cytuj
Boomcio 4 055 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Czyszczenie zayebanego kawą zaparzacza, to chyba serwis. Nie wiem, raz na kwartał. Actectabsy Siemensa faktycznie cena zabija i wlewam zwykły w płynie 50 ml na 0,5 litra wody. Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 (edytowane) Del Edytowane 22 sierpnia 2022 przez Wilk_Zly Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Jakie to jest dobre i fajnie skonstruowane prawie wszystko mieści się pod korpusem, w tej przezroczystej obudowie. Tylko dwie przedłużyki i duży poerdolnik osobno a wszystkie końcówki w ten pojemnik wchodzą. Czyści jak marzenie i nawet człowiek nie zdaje sobie sprawy, że czysta podłoga nie jest czysta. Podłogi poszły raz - dwa, kabina prysznicowa również, szafki w kuchni to już w ogóle szybciutko. Teraz aby była optymalna pogoda i biorę się za okna. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 a jak ten skurwysyn myje okna? Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 W dniu 22.08.2022 o 12:05, Banny napisał: Dzięki. Póki co jestem zdecydowany na Nivona 779. Wczoraj przyszła paczka, spontaniczne testowanie zakonczyło sie z oceną bardzo dobrą W sumie to mogę polecić jesli chodzi o design, wszystko jest na swoim miejscu, ekran czytelny, opcje łatwe do odnalezienia. Front bardzo estetyczny oraz jakość wykonania wysoka. Zobaczymy za rok czy parę lat 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Mi niedawno przyszedł odkurzacz i już użyłem kilka razy. Ostatecznie wziąłem Dysona V8 Absolute+. Bardziej skusiła mnie ciekawość, czy ten sprzęt jest wart takich pieniędzy, czy to produkt w stylu Thermomixa z zawyżoną ceną przez hype. Po kilku sprzątaniach jestem zadowolony z mocy ssania i ilości końcówek - szczególnie szczotka obrotowa i wąska podświetlana, bo dzięki niej widać ile brudu się w zakamarkach zbiera. Bateria ok, nie trzeba jakoś często ładować, choć na mocy turbo nie pociągnie długo. Dostałem też gratis zestaw szczotek do auta, ale jeszcze nie testowałem. Jest dość poręczny i łatwo się nim manewruje, wejdzie praktycznie wszędzie, jeśli nie jest to jakaś głęboka szczelina. Na minus, sprzęt nie wydaje się być jakoś solidnie wykonany, plastiki raczej marne i myślę, że warto dbać, żeby nie połamać. Przydałaby się też jeszcze jedna rura, żeby odkurzać w głębszych zakamarkach. Czy warty był wydania prawie 2k, okaże się za jakiś czas, na razie nie żałuję zakupu. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 W sklepie mówili że wszystkie prawie na Booście pociągną max 6 min, jedynie jakieś Samsungi mają chyba większe baterie. Dla mnie to było trochę kiepskie, bo jednak tryb zwykły w Tefalu był słaby, i musiałem robić speedruna po domu, z wyłączaniem boosta gdy odsuwałem szafki. Teraz mam na kablu Boscha i dzięki chwytowi producenta "na piorący" ma moc jak stare odkurzacze i nie myślę o baterii, no ale kabel. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 No na turbo działa chyba 8 minut, ale z tego co widzę, to w zwykłym trybie sobie radzi, póki co. Niby to rozwijanie kabla w zwykłym odkurzaczu to żaden wysiłek, ale ta bezprzewodowość to fajny bajer. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Tata mi pokazywał że mieli takiego ponoć w ogóle się nie psuł. A worek miał ponoć z materiału, wiec nawet kupować nie trzeba było. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Moja babcia taki miała, pamiętam go jeszcze. On miał funkcję dmuchania zamiast ssania i można było np. na momencie nadmuchać materac po wyjęciu tego worka. Ciężki w opór był. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 8 hours ago, krupek said: No na turbo działa chyba 8 minut, ale z tego co widzę, to w zwykłym trybie sobie radzi, póki co. Niby to rozwijanie kabla w zwykłym odkurzaczu to żaden wysiłek, ale ta bezprzewodowość to fajny bajer. Mój poprzedni kablowy wydawał mi się upierdliwy, bo musiałem przełączać gniazdka. Mimo wszystko kupiłem kolejny przewodowy, bardziej premium i wówczas dopiero ogarnąłem, jak w pierwszym przycebulili na długości kabla. Teraz tylko rozwijam cały kabel, wpinam w centrum mieszkania i mogę odkurzyć całość bez kombinowania. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Ja przewodowym też odkurzałem z jednego gniazdka, ale bezprzewodowym jakoś tak przyjemniej się odkurza. Oglądałem też coś lepszego z przewodowych, ale stwierdziłem, że czegoś nowego chcę spróbować. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 W dniu 24.08.2022 o 20:40, gekon napisał: a jak ten skurwysyn myje okna? Jest końcówka z gumowym piórem do zbierania wody (coś takiego jak na zdjeciul. Jeszcze nie próbowałem ale jeśli dał radę z kabiną prysznicową to okna będą dla niego pestką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi