WisnieR 2 767 Opublikowano 15 grudnia 2022 Autor Opublikowano 15 grudnia 2022 ... I co to już koniec? Co teraz będziemy robić? Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 No jakoś tak kurde pustka teraz. Wiem, mój czajnik Silvercrest jest lepszy! Za to mój LG C2 ma więcej pionowych pasów! Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 Ja w końcu kupiłem pralkę LG, więc mogę pospamować Co prawda dopiero do mnie jedzie, pewno ci sami goście wiozą co Redowi telewizor Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 Wpadnij z nią do mnie to ułożymy wieżyczkę. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 16 grudnia 2022 Opublikowano 16 grudnia 2022 hej pytanie o czyszczenie ekspresów, uzywacie dedykowanych produktów do marki, czy mozna jakieś uniwersalne stosować? Ekspres prosi od wczoraj o "odkamienianie" Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 16 grudnia 2022 Opublikowano 16 grudnia 2022 Do DeLonghi kupuje oryginalny płyn za ok 30 zł i starcza na bodajże 5 czyszczeń. Nie wiem czy to po prostu jakiś klasyczny roztwór kwasu mlekowego, czy ma dodatkowo tajemny składnik od firmy, ale pewnie zamienniki też by się nadały. Z drugiej strony jak patrzę na różnice w działaniu markowych tabsow do zmywarki, to nigdy bym nie wrócił do jakichś marketowych no name. No ale może ktoś się wypowie bo stosuje konkretny zamiennik. 1 Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 16 grudnia 2022 Opublikowano 16 grudnia 2022 18 minut temu, Banny napisał: hej pytanie o czyszczenie ekspresów, uzywacie dedykowanych produktów do marki, czy mozna jakieś uniwersalne stosować? Ekspres prosi od wczoraj o "odkamienianie" Tabletki do czyszczenia, to nie są tabletki do odkamieniania. To dwie różne czynności w przypadku Nivony. Tu bymbrał oryginal, bo masz pewność, że wypłucze się jak trzeba i nic się nie ujebie. Co do odkamieniania to wszystko jedno, bo to zawsze ten sam roztwór w teorii musi być. 1 Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 16 grudnia 2022 Autor Opublikowano 16 grudnia 2022 Kupuje normalną buteleczkę odkamieniacza w sklepie. Każdy to jest to samo - odkamieniacz to nie jest jakaś super chemia. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 16 grudnia 2022 Opublikowano 16 grudnia 2022 21 godzin temu, Rudiok napisał: Ja w końcu kupiłem pralkę LG, więc mogę pospamować Co prawda dopiero do mnie jedzie, pewno ci sami goście wiozą co Redowi telewizor A jaki model? Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 16 grudnia 2022 Opublikowano 16 grudnia 2022 4 godziny temu, Fanek napisał: A jaki model? V500, konkretnie F4WV508S2E bo jest teraz dobre promo na ten model. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 17 grudnia 2022 Opublikowano 17 grudnia 2022 20 godzin temu, Rudiok napisał: V500, konkretnie F4WV508S2E bo jest teraz dobre promo na ten model. A mógłbyś napisać co to za promo i jaki sklep link? Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 17 grudnia 2022 Opublikowano 17 grudnia 2022 11 minut temu, Fanek napisał: A mógłbyś napisać co to za promo i jaki sklep link? Kupowałem w EURO bo już ze trzy razy mieli ją na przecenie, najtaniej za 2099. Teraz widzę wróciła do 2499, ale warto polować, bo przed świętami pewno jeszcze sypną się promocje. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 17 grudnia 2022 Opublikowano 17 grudnia 2022 4 godziny temu, Rudiok napisał: Kupowałem w EURO bo już ze trzy razy mieli ją na przecenie, najtaniej za 2099. Teraz widzę wróciła do 2499, ale warto polować, bo przed świętami pewno jeszcze sypną się promocje. A czemu wybór padł akurat na ten model? robiłeś grubszy research czy cel pal? ja mam suszarke LG i jak będę zmieniał pralke - jak przestanie działać to pewnie na LG Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 18 grudnia 2022 Opublikowano 18 grudnia 2022 7 godzin temu, Fanek napisał: A czemu wybór padł akurat na ten model? robiłeś grubszy research czy cel pal? ja mam suszarke LG i jak będę zmieniał pralke - jak przestanie działać to pewnie na LG Polecajki tu od chłopaków, ale też i research. Są serie 300, 500 i 700, w nazwie modelu to piąty znak, 7 trochę droga jak na to co daje więcej więc padło na 5. Do tego mam miejsce to wziąłem pełny wymiar (drugi znak 4, 2 jest dla slim), no i pojemność 8 aż nadto okej (siódmy znak). I klasa energetyczna B też robi swoje. 1 Cytuj
Badus 281 Opublikowano 18 grudnia 2022 Opublikowano 18 grudnia 2022 Koledzy, jakaś polecajka żelazkowa? Od razu zaznaczam, że żelazko, a nie stacja parowa. Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 19 grudnia 2022 Opublikowano 19 grudnia 2022 W dniu 16.12.2022 o 08:58, Banny napisał: hej pytanie o czyszczenie ekspresów, uzywacie dedykowanych produktów do marki, czy mozna jakieś uniwersalne stosować? Ekspres prosi od wczoraj o "odkamienianie" Ja mam expres Nivona i używam środków od Nivony. Odkamienianie ważne rzecz, warto pilnować. 1 1 Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Ma ktoś jakieś doświadczenie z internetowymi sklepami meblowymi typu Lectus24, Newood, Planetadesign? Szukam mebli bardziej kraftowych, z litego drewna, mniej konwencjonalnych niż w Ikei, Agata, czy BRD, a takie są głównie w sklepach wysyłkowych. Większość sklepów ma dosyć rozbieżne opinie. Często pojawia się opinia, że realizacja zamówienia miała być w ciągu 1-2 tygodni, a znacznie się przeciągała., albo ciężko było z reklamacją. Może ktoś poleci jakiś sklep z tego typu meblami? Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 W przypadku awarii sprzętów AGD jak zmywarki, suszarki, pralki i kuchenki z jakich portali korzystacie szukając fachowców? czy głównie z polecenia? Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Ja z polecenia miałem gościa, popytalem na osiedlowej grupce. No i dobrze się stało, pan stasio zrobił zmywarke, pralkę i za parę stówek jeszcze sprzęt pożyje może kilka lat 1 Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 Pytam, bo ogłosiłem się na OLX, ale całkowita cisza. Dużo zleceń jest na stronie Fixly (grupa OLX), ale duże opłaty imo. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 7 godzin temu, PRQc napisał: Pytam, bo ogłosiłem się na OLX, ale całkowita cisza. Dużo zleceń jest na stronie Fixly (grupa OLX), ale duże opłaty imo. A to nie ma opcji darmowej już? Ja korzystałem z fixly i jestem zadowolony, szybko, sprawnie i bili się o możliwość naprawienia sprzętu czy też przycinania drzew w ogrodzie. 1 Cytuj
malyksg86 60 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 Powoli przymierzam się do wymiany robota sprzątającego na nowszy i mam nadzieję lepszy model. Mój dwuletni viomi V3 coraz częściej ma problem z wypuszczaniem wody przy mopowaniu. Mam do Was parę pytań.Czy ktoś posiada Roborock S7 maxv? Czy faktycznie jest taki dobry jak się o nim czyta a może nie warto tyle przepłacać względem s6 maxv?Czy w ogólnie nowszych robotach przy mopowaniu można liczyć na coś więcej niż standardowe odświeżenie podłogi? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 10 godzin temu, malyksg86 napisał: Powoli przymierzam się do wymiany robota sprzątającego na nowszy i mam nadzieję lepszy model. Mój dwuletni viomi V3 coraz częściej ma problem z wypuszczaniem wody przy mopowaniu. Mam do Was parę pytań. Czy ktoś posiada Roborock S7 maxv? Czy faktycznie jest taki dobry jak się o nim czyta a może nie warto tyle przepłacać względem s6 maxv? Czy w ogólnie nowszych robotach przy mopowaniu można liczyć na coś więcej niż standardowe odświeżenie podłogi? Ja mam S7 z sonicznym mopem i moge śmiało powiedzieć, że przy intensywnym mopowaniu + intensywne dozowanie wody potrafi zmyć po 2 przejazdach (w kratke) tygodniowe zaschnięte plamy z gresu. Na panele daje minimalne dawkowanie wody i tam jest to raczej odświeżenie, troche się obawiam dawać więcej wody. Na płytkach robi robote. Czy warto dopłacać do MaxV tysiaka? to zależy czy ma się dużo małych przeszkód w domu, bo on różnie się tylko kamerą, której S7 nie ma i siłą ssania na dywany, która w S7 jest i tak bardzo dobra. Miałem wcześniej 5 lat xiaomi vacuum v1 i S7 sprząta dużo dokładniej S7vmax uważany jest obecnie za najlepszego robota sprzątającego na świecie. Do mopowania jest jeszcze Dreame W10 lub Ultra różnią się stacją i te mają obrotowe mopy, lepiej pewnie myją płytki ale też więcej trzeba dbać przy tym robocie, mi chodzi o minimalną ingerencję ^_^ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi