Czoperrr 5 118 Opublikowano 17 października 2023 Opublikowano 17 października 2023 U mnie problem z lodówką Beko, wyświetla kod błędu E-2. Niby usterka sensoru defrost. Działa normalnie póki co, ciekawe ile za naprawę. Przez 4 lata zepsuły mi się już nowe piekarnik, płyta indukcyjna, telewizor Philips i Xbox. Wszystkie oprócz lodówki były naprawiane na gwarancji Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 Ja Beko już nigdy nic nie kupię. Zmywarka topowy model kupiony 5 lat temu najpierw zaczął wywalać korki a potem padł całkowicie 2 miechy po gwarancji. Autoryzowany serwis nie był w stanie znaleść przyczyny wywalania korków na gwarancji a potem to już po gwarze jakiś błąd też e coś tam i serwis wycenił naprawę w kwocie równej nowej zmywarce. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 16 listopada 2023 Opublikowano 16 listopada 2023 Możecie polecić płyń do czyszczenia ekspresu? Ten ma niby pozytywne opinie - ZESTAW DO CZYSZCZENIA EKSPRESU CA670410 + CA670010 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl ale może jest coś lepszego. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 16 listopada 2023 Opublikowano 16 listopada 2023 On 10/18/2023 at 8:22 AM, mozi said: Ja Beko już nigdy nic nie kupię. Zmywarka topowy model kupiony 5 lat temu najpierw zaczął wywalać korki a potem padł całkowicie 2 miechy po gwarancji. Autoryzowany serwis nie był w stanie znaleść przyczyny wywalania korków na gwarancji a potem to już po gwarze jakiś błąd też e coś tam i serwis wycenił naprawę w kwocie równej nowej zmywarce. Moja lodówka Beko działa bezproblemowo od 6 lat. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 listopada 2023 Opublikowano 16 listopada 2023 42 minuty temu, Bartolinsky napisał: Możecie polecić płyń do czyszczenia ekspresu? Ten ma niby pozytywne opinie - ZESTAW DO CZYSZCZENIA EKSPRESU CA670410 + CA670010 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl ale może jest coś lepszego. Ja zawsze używam najtańszego i kupuję w większych butlach w Media Markt, albo innym sklepie z RTV i AGD. Odkamieniacze się czymś różnią prócz niewielką różnicą w ilości substancji czynnej? 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 20 listopada 2023 Opublikowano 20 listopada 2023 Mega promka na solidny ekspres do kawy ze spieniaczem, może komuś uda się wyrwać w sklepie. W Poznaniu odwiedziłem dzisiaj z rana 6 placówek i w tej ostatniej właśnie wyrwałem jedną sztukę https://www.lidl.pl/p/de-longhi-automatyczny-ekspres-do-kawy-z-systemem-spieniania-mleka/p10009121 1 Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 20 listopada 2023 Opublikowano 20 listopada 2023 W dniu 16.11.2023 o 10:09, Bartolinsky napisał: Możecie polecić płyń do czyszczenia ekspresu? Ten ma niby pozytywne opinie - ZESTAW DO CZYSZCZENIA EKSPRESU CA670410 + CA670010 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl ale może jest coś lepszego. Soda z octem, albo sam ocet. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 20 listopada 2023 Opublikowano 20 listopada 2023 (edytowane) Delete Edytowane 21 listopada 2023 przez ginn Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 20 listopada 2023 Opublikowano 20 listopada 2023 Cytat Soda z octem Soda z octem nie ma sensu do czegokolwiek bo jedno z drugiem się neutralizuje, chyba że do produkcji wody gazowanej i słabej soli Ocet rozcieńczony w wodzie za to jak najbardziej odkamienia, szczególnie syf w szklanym czajniku. Nie wiem jednak jaki ma długoterminowy wpływ na przewody w ekspresie no i smród octu w kawie. @krupek co tam kupujesz konkretnie? Pewnie przepłacam za Delonghi, ale zużywam butelkę w ponad pół roku to aż tak nie boli Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 listopada 2023 Opublikowano 20 listopada 2023 Jakieś no name ze sklepu RTV, albo z niemieckimi produktami. Akurat w zeszłym tygodniu robiłem serwis ekspresu i elegancko odkamieniło. Do tego jeszcze do mojego Saeco polecany jest specjalny smar do prowadnic w bloku zaparzającym, który trzeba odświeżać a ja jadę zwykłą wazeliną techniczną i ekspres działa bez zarzutu od ponad 11 lat. Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 21 listopada 2023 Autor Opublikowano 21 listopada 2023 Kwasek cytrynowy to zabójca kamienia. Polecam taki roztwór sobie zrobić. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 Powiedzcie mi proszę, jeżeli do ekspresu planuję wlewać wodę filtrowaną (dzbanek Dafi), to korzystanie z dodatkowego filtra w samym ekspresie jest bez sensu? Tak na logikę sobie to przyjąłem. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 Ja wlewam z dzbanka i filtra w expresie już nie używam. Odkamieniam tym co wrzucił Red ale ostatnio chyba kupiłem jakąś podróbkę na Allegro. 1 Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 21 listopada 2023 Autor Opublikowano 21 listopada 2023 Godzinę temu, ginn napisał: Powiedzcie mi proszę, jeżeli do ekspresu planuję wlewać wodę filtrowaną (dzbanek Dafi), to korzystanie z dodatkowego filtra w samym ekspresie jest bez sensu? Tak na logikę sobie to przyjąłem. Podobno nawet się nie powinno, bo podwójnie filtrowana woda "psuje" smak kawy. Tak twierdzą brodaci goście robiącą Ci kawę w czarnych rękawiczkach w cenie 30zł. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 Ma ktoś sodastream? Zastanawiam się nad zakupem, żeby nie nosić gazowanej wody ze sklepu. Teoretycznie po jakimś czasie się zwróci. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 Kolega ma, właśnie w tym celu i mówi, że cenowo mniej więcej po równo wychodzi, ale bardziej eko, mniej plastiku. 1 Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 21 listopada 2023 Autor Opublikowano 21 listopada 2023 Ja mam tylko po to, żeby mieć zawszę pod ręką cole do rudej. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 Ja też mam i sobie chwalę. Nagazujesz sobie tak jak lubisz i nie trzeba nosić żadnej wody i napoi z Biedronki. 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 3 godziny temu, Shen napisał: Ma ktoś sodastream? Zastanawiam się nad zakupem, żeby nie nosić gazowanej wody ze sklepu. Teoretycznie po jakimś czasie się zwróci. Mam i to zajebista sprawa. Trzy naboje gazu zużywam w ponad 3 miesiące, potem idę do punktu naładować każdy po 15 zł i mam spokój. I tak piję wyłącznie wodę filtrowaną z kranu, więc żadnego plastiku nie trzeba nosić ze sklepu. Co do ceny - nabój starcza nam na ok 37 litrów wody gazowanej przy 4 psiknięciach na butelkę - 15 zł, czyli 0,40 zł/litr. 1000 litrów zimnej wody z kranu - 12 zł, czyli 0,012 zł/litr. filtr Dafi ok 11 zł, starczy na max dwa miesiące, przepuści 150 litrów wody, czyli 0,07 zł/litr. Nie licząc robocizny, kosztów alternatywnych (zamiast np. robić samemu wodę, czy jeździć po wymianę gazu można np. w tym samym czasie zrobić jakieś zlecenie za milion złotych...) wychodzi: 0,48 zł/l czyli za typowe półtora litra wychodzi tyle samo co jakaś najtańsza Oaza czy inna źródlanka z dyskontu Zalety? Masz świeżą wodę zawsze mocno gazowaną, a nie zwietrzałą flachę, z której CO2 wyleciało. Zawsze jest zimne pićku na zawołanie bez użycia lodówki, no chyba że macie tylko ciepłą wodę w kranie xd Nie generujesz tony plastiku do żółtych kontenerów, nie taszczysz sześciopaków z marketu. Minusy? Mineralna pewnie nie jest, zależy ile syfu macie w rurach, w Krakowie to pewnie można uznać za uzdrowiskową z dużą ilością wapnia 3 Cytuj
mcp 2 010 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 O, właśnie też chciałem to kupić dla ojca, dzięki za opinie. Sam gazowanych nie piję, próbowałem już tych dzbankow z filtrami, ale u mnie woda z kranu zwyczajnie śmierdzi na drugi dzień więc pozostaje mi dalej tachanie na trzecie piętro sześciopaków. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 Ja właśnie planuję rodzicom na święta kupić, bo lubią wodę gazowaną. Dla mnie to bezużyteczne, bo wolę wodę mineralizowaną, albo wysoko mineralizowaną, kranówa dla mnie jako uzupełnienie. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Troszkę ponad miesiąc po gwarancji zepsuła mi się płyta indukcyjna Amici. Miałem wykupioną przedłużoną gwarancję w Euro, mogę dać zatem znać jak się sprawa potoczyła i czy te gwarancje działają Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Ja ostatnio kupowałem blender Tefal w Euro i też wziąłem przedłużoną gwarancję do 5 lat, bo porzedni Boscha zepsuł się właśnie zaraz po gwarancji. Przez 5 lat na banka się zepsuje ten Tefala, więc myślę, że warto było wziąć. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Ja w euro brałem przedłużoną na zmywarkę. Przyjechał gość z serwisu po kilku dniach zrobił i nara. Tylko, że u mnie była to jakaś pierdoła. Gorzej mogło być jakby coś bardziej skomplikowanego trzasnęło bo ergo Hestia chyba ma w Łodzi podpisaną umowę z jednym serwisem i do tego ze Zgierza gdzie opinie ma takie se, więc miałem obawy. Na Sonke też wziąłem na awarię sprzętu do 2027. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 Zakończyło się tym, że serwisant nawet nie przyjedzie, tylko wymiana płyty na nową do kwoty, jaką zapłaciłem za płytę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi