mitra 1 787 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 (edytowane) A jest możliwość wymiana na lepszą/droższą z dopłatą? Edytowane 30 listopada 2023 przez mitra Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 Tak, nie ma z tym problemu żadnego. Mam im dać znać na jaki model się decyduje, oni robią rezerwacje w wybranym sklepie w sieci gdzie było kupione i bez problemu mogę dopłacić. 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 W dniu 21.11.2023 o 09:43, WisnieR napisał: Podobno nawet się nie powinno, bo podwójnie filtrowana woda "psuje" smak kawy. Tak twierdzą brodaci goście robiącą Ci kawę w czarnych rękawiczkach w cenie 30zł. W dniu 21.11.2023 o 08:42, ginn napisał: Powiedzcie mi proszę, jeżeli do ekspresu planuję wlewać wodę filtrowaną (dzbanek Dafi), to korzystanie z dodatkowego filtra w samym ekspresie jest bez sensu? Tak na logikę sobie to przyjąłem. Przegapiłem jakoś to pytanie, ale właśnie zawsze lałem wodę z filtra Dafi do ekspresu, w którym też mam filtr. Po roku dysza przestała mi spieniać mleko (lało się płynne niezależnie od ustawienia pokrętła). Ponoć było to właśnie efektem tego co napisałem, tu odpowiedź z serwisu (i faktycznie piana wróciła i więcej podwójnej filtracji już nie stosowałem): Kolejną przyczyną może być wytworzenie warstwy ochronnej na grzałce pary, która występuje na skutek podwójnej filtracji wody. Jeżeli korzysta Pan z filtra do wody, zalecamy stosowanie wody twardej wodociągowej, ponieważ podwójna filtracja nie jest wskazana. W tym przypadku zalecamy przygotowanie kilku kaw mlecznych (6-7) z użyciem wody twardej kranowej lub mineralnej niegazowanej, bez filtra w zbiorniku na wodę - w celu przywrócenia dawnych właściwości grzałki. Cytuj
WisnieR 2 725 Opublikowano 1 grudnia 2023 Autor Opublikowano 1 grudnia 2023 Ja leję wodę z brity ale nie mam filtru w ekspresie zamontowanego. Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 Tak też można. Wydaje mi się tylko, że wygodniej jest używać wyłącznie filtra w ekspresie i lać kranówę. Jest trochę szybciej, bo nie trzeba czekać, aż woda przesączy się przez dzbanek. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 Kurde, te problemy dzisiejszego świata. Wystarczy na bieżąco mieć wodę w dzbanku z filtrem, zresztą te filtry powinny być non stop zalane wodą. Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 Musiałbym mieć kilka dzbanków by ciągle mi starczało na wszystko xD Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 @D.B. Cooperjak tam twój expres do kawy, ciągle zadowolony? Bo nabyłem właśnie drogą kupna DeLonghi Eletta Explore 450.86, także czekam do piątku i też testuje 50 różnych kaw Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 W skrócie to bez zastanowienia wziąłbym drugi raz nie szukając nic innego Od sierpnia na liczniku już prawie 500 kaw i żadnych problemów. Z niecierpliwością wypatruję lata i nie dlatego żeby nie skrobać szyb w samochodzie, ale dlatego żeby znowu delektować się kozak Cold Brew a pianka w cappucino? Chuj tak nie stoi jak ta piana Znakomity wybór 1 Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Odkurzacz pionowy to tylko Dyson czy smialo szukac tanszych zamiennikow? Najlepiej jak by mial opcje mopa do twardych powierzchni. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Jak bez mopa to tylko dyson. Ja już sobie nie wyobrażam odkurzania bez niego. Czysta przyjemność. A te wszystkie pionowe odkurzacze z mopem to podobno straszne badziewie. Już lepiej sobie dokup Roborocka z funkcją mopowania. Ja mam Roborocka s8 i jest miodzio. Combo dyson + dobry robot i można jeść z podłogi nawet przy piesku Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 (edytowane) Dyson ostatnio wypuścił wersję z mopem - v15s Submarine, ale nie wiem ile to jest warte. Ja mam zwykłego v15 i jest świetny. Do tego jw. Roborock (u mnie akurat Q Revo) do codziennego/ogólnego sprzątania i jest miodzio Jak coś to tej końcówki mopującej nie można dokupić do zwykłego v15, więc pewnie warto sprawdzić na ile to jest dobre i czy uznasz za przydatne, bo jak już kupisz zwykłego to mopa nie dołożysz. W sumie może doprecyzuję - są końcówki mopujące do normalnych odkurzaczy Dysona, ale są to nieoficjalne akcesoria. Nie wiem czy są czegoś warte. Edytowane 14 grudnia 2023 przez Chmielinski Cytuj
ginn 789 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 (edytowane) W dniu 14.08.2023 o 12:38, ginn napisał: Ostatnio z uwagi na dwa owczary w mieszkaniu, pozbyłem się automatycznego odkurzacza i zdecydowałem się właśnie na coś solidnego i pionowego. Trochę poczytałem i wybór padł na Tefala: https://www.euro.com.pl/odkurzacze-pionowe/tefal-x-force-flex-15-60-animal-ty99f1.bhtml Duża moc, masa akcesoriów i łatwo można zgarnąć drugą baterię w promocji. W użytkowaniu jest bardzo wygodny, a z uwagi na łamaną rurę, bez problemu opierdzielisz podłogę pod kanapą. A no i z sierścią psów sprawdza się rewelacyjnie. Po miesiącu użytkowania mogę z czystym sercem polecić. Aha, i w tej promocji możesz sobie wybrać zamiast baterii, końcówkę mopującą. Mam Tefala. Moje odczucia się nie zmieniły i nadal polecam. Tylko ta rura łamana mogłaby być stabilniejsza. Edytowane 14 grudnia 2023 przez ginn Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 A ile bateria śmiga na pełnej mocy w takim Tefalu? Bo w specyfikacji jest 80 minut, ale to pewnie na lekkim ssaniu. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 Najlepiej sprawdza się tryb auto, który dopasowuje moc do podłoża i tak średnio wytrzymuje 35-40, min przy dwóch dużych dywanach. W samym trybie turbo do 5 min, ale wtedy to grzeje na całego. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 16 grudnia 2023 Opublikowano 16 grudnia 2023 Dobra nabylem model Dyson V15 Detect Absolute bo ten submarine to tak srednio jak widzialem recenzje. Ale bede musial sie przyjrzec tym nieoficjalnym dodatkom do mopowania. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia Jestem po dwóch miesiącach użytkowania ekspresu i przekonałem się o tym, że jednak korzystanie z filtra bezpośrednio w ekspresie zamiast dzbanka filtrującego jest znacznie wygodniejsze. Mieliście do czynienia z zamiennikami Spitze Ellipse? Znacznie tańsza alternatywa dla oryginałów i zastanawiam się, czy w to nie pójść. https://allegro.pl/oferta/odkamieniacz-do-ekspresow-delonghi-ecodecalk-500ml-8875323943?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=ZWViOGMzMmUtMjMxMS00MjdiLWJiZWYtNzQwYjNmODEyNWEwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=13109785-eddd-4f46-8ed4-d7d0295c29f7 Cytuj
WisnieR 2 725 Opublikowano 14 stycznia Autor Opublikowano 14 stycznia Kupowałem zamienniki i różnie było. Niektóre były tak kiepskie, że prawie wody nie puszczały i musiałem je wyrzucić. Dobre chyba były jakieś Dretter czy coś. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia 28 minut temu, ginn napisał: Jestem po dwóch miesiącach użytkowania ekspresu i przekonałem się o tym, że jednak korzystanie z filtra bezpośrednio w ekspresie zamiast dzbanka filtrującego jest znacznie wygodniejsze. To są dwa zupełnie inne filtry, no dobra może nie tak całkowicie, ale filtr w dzbanku to filtr weglowy który usuwa głównie chlor z wody. Redukcja twardości jest minimalna, a filtr w ekspresie ma główne zadanie aby wodę zmiękczyć. Potem trzeba rzadziej odkamieniac no i ma to wpływ na smak. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Spróbuję też tu: można jedynie nacisnąć ikonkę "hot water", przeleje trochę wody i to wszystko. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego (edytowane) Napiszę tu bo chyba nie ma gdzie indziej. Jakaś dobra poduszka żeby kark w końcu nie napierdalał? Macie coś sprawdzonego do polecenia? Czy to trzeba iść i stacjonarnie gdzieś do łba przyłożyć? Śpię na jakimś gównie z Lidla Edytowane 5 lutego przez D.B. Cooper Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Poduszki tempur podobno dobre, znajoma korzysta i zachwala https://pl.tempur.com/materace/wedlug-odczucia/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAq4KuBhA6EiwArMAw1M22otKPZz5_JCt4V2DGogQ5NqTPnGjAgajZYukMqybjDMGFOTyOBhoCQZ4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Cytuj
Rudiok 3 366 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego (edytowane) Godzinę temu, D.B. Cooper napisał: Napiszę tu bo chyba nie ma gdzie indziej. Jakaś dobra poduszka żeby kark w końcu nie napierdalał? Macie coś sprawdzonego do polecenia? Czy to trzeba iść i stacjonarnie gdzieś do łba przyłożyć? Śpię na jakimś gównie z Lidla Ja korzystam z Jyskowych i kark jest zadowolony https://jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/poduszka-z-pianka-termoelastyczna-40x60x11/9-wellpur-kyrkja Edytowane 5 lutego przez Rudiok Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego No może taką. Przecież nie będę tydzień czytał recenzji żeby wybrać poduszkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi