Lipert 102 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Polecicie jakies zestawy dobrych, nie tępiących się co chwile, nozy kuchennych? Coś w rozsądnych pieniądzach, nie muszą być ręcznie robione przez jakiegoś Hatori Hanzo. Ewentualnie na co patrzec. Żona zbyt czesto męczy mnie o ostrzenie naszego badziewia. 1 Cytuj
Pupcio 18 415 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Życie ucieka mi przez palce bo o to jestem 29 letni zagrajmer w kogutach domowych zamiast w dynamicznych tematach o grach wideo Chłopaki ma ktoś mopa parowego? Bo chce sobie kupić ale nie jestem jeszcze tak stary jak wy i się nie znam na nudnych sprzętach do domu. Kusi ta B E S T I A https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/mopy-parowe/mop-parowy-vileda-steam-plus-xxl?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsJO4BhDoARIsADDv4vCclTDIkAF32EQ2DytaGKxoJy9w32z2q2QPFNSgGbkxbr5ryTz_uMAaAqCDEALw_wcB 2 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Młody, jak pójdziesz po chipsy i energola do Lidla to zajrzyj do koszy z ofertami, bo tam ostatnio jakieś były na dużej promce i wiem, że baby się nimi jarały. Cytuj
Badus 272 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Miej tylko z tyłu głowy, że takim mopem możesz posłać do grobu co bardziej gorszej jakości panele (generalnie myciem na mokro). 1 Cytuj
Pupcio 18 415 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października To mam nadzieje że moje są najwyższej jakości Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Kupujesz sprzet jak warszawska zona, a takim mopem to mozesz postaszyc co najwyzej deske barlinecka. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października 22 godziny temu, Pupcio napisał(a): Życie ucieka mi przez palce bo o to jestem 29 letni zagrajmer w kogutach domowych zamiast w dynamicznych tematach o grach wideo Chłopaki ma ktoś mopa parowego? Bo chce sobie kupić ale nie jestem jeszcze tak stary jak wy i się nie znam na nudnych sprzętach do domu. Kusi ta B E S T I A https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/mopy-parowe/mop-parowy-vileda-steam-plus-xxl?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsJO4BhDoARIsADDv4vCclTDIkAF32EQ2DytaGKxoJy9w32z2q2QPFNSgGbkxbr5ryTz_uMAaAqCDEALw_wcB Mam taki tylko z trójkątna szczotą. Mogę polecić. Podłoga wydaje się czysta, a po użyciu szmata od mopa jest czarna, więc dobrze zbiera. Ma 3 poziomy mocy i może na tym najsłabszym nada się i do paneli. Chociaż ja do paneli używam tego https://www.mediaexpert.pl/dom/utrzymanie-czystosci/szczotki-mopy-scierki-wiadra/mop-vileda-1-2-spray-max-box?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsJO4BhDoARIsADDv4vBnWmJN8Jn3M3nPa-5w7CvAL_ltSinexfqqU8nJDxx9jOti9gyy3bsaAhzKEALw_wcB 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Sam posiadam ten od Viledy i sprawdza się znakomicie, ładnie ściąga brud i nie zostawa smug. Używam tego od dłuższego czasu na panelu winylowym i schodach jesionowych. Nic złego się nie dzieje 1 Cytuj
Pupcio 18 415 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Kurier już jedzie, ale będzie CZYŚCIUTKO Cytuj
Badus 272 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Panowie, a te jeżdżące roboty w wersji z myjką w ogóle mają rację bytu czy lepiej combo zwykły plus mop osobno? Cytuj
BRY@N 1 468 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Widziałem kilka wpisów o odkurzacz pionowych a sam teraz chcę kupić ale szczerze nie mam pojęcia co wziąć. Niby wybrałem sobie dwa modele ale jak to w każdej rzeczy jest trochę negatywnych opinii i ciężko się zdecydować. Ktoś może korzysta z któregoś z poniższych odkurzaczy i może coś podpowiedzieć. https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/odkurzacz-dyson-v15-detect-1 https://www.euro.com.pl/odkurzacze-pionowe/tefal-x-force-flex-15-60-ty99g1.bhtml Cytuj
Badus 272 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Olałbym tego Tefala z łamaną rurą - wyrobi się w ciągu roku i będzie latać. Dyson - this is the way. 3 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Ile m2? Bo jak nie jest to jakieś ogromne mieszkanie/dom to ja bym brał Dysona v12. Lżejszy i nie trzeba trzymać przycisku podczas odkurzania. Ja już sobie nie wyobrażam życia bez tego odkurzacza xD 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Ja też z miesiąc temu kupiłem Dysona i jestem zadowolony, bardzo fajny sprzęt. Tefala to se opiekacz kup a nie odkurzacz. 1 Cytuj
BRY@N 1 468 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 8 minut temu, sprite napisał(a): Ile m2? Bo jak nie jest to jakieś ogromne mieszkanie/dom to ja bym brał Dysona v12. Lżejszy i nie trzeba trzymać przycisku podczas odkurzania. Ja już sobie nie wyobrażam życia bez tego odkurzacza xD 46 m2 także nie ma tego jakoś dużo do ogarnięcia. Ten V12 ma taką samą moc ? Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Mniejszą, ale na 46 m2 wystarczy z palcem w pompce. Ja mam mieszkanie 62 m2 + psiak i NIGDY mi się bateria nie rozładowała przy pełnej rundce odkurzania. 1 Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Ja mam v10 i 120m ogarnia codziennie Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Koledzy a po takim mopowaniu mopem parowym to jak podłoga pachnie? Pianka to pianka jednak. Cytuj
Pupcio 18 415 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Nie pachnie w końcu myje się samą wodą Ja po tygodniu jestem zadowolony, chociaż nie spodziewałem się że na tym trybie turbo do kafli tak szybko ucieka paliwo. Żeby oyebać cały dom to musze 2 pełne zbiorniczki opróżnić 1 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Nie chciałem brzydko pisać, czy nie jebie? Bo jak robot automatyczny przeleci trochę mopem żeby zebrać kurz to jest taki dziwny zapach. Tu jest neutralny po prostu? Cytuj
Pupcio 18 415 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Nie, totalny neutral narazie ale jutro jak będę mył to aż podkręce węch na maxa bo może nie zwróciłem uwagi xD Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Jakby co teraz Media Markt ma mnóstwo promek na AGD z okazji urodzin sklepu. Konkretny okap Amica ktory chcialem kupic, bo pasuje wymiarami do zabudowy zamiast obecnego zjechal o 30%, najniższa cena na całym Ceneo. Inne sprzety też mają dobre rabaty. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października W dniu 16.10.2024 o 11:37, BRY@N napisał(a): Widziałem kilka wpisów o odkurzacz pionowych a sam teraz chcę kupić ale szczerze nie mam pojęcia co wziąć. Niby wybrałem sobie dwa modele ale jak to w każdej rzeczy jest trochę negatywnych opinii i ciężko się zdecydować. Ktoś może korzysta z któregoś z poniższych odkurzaczy i może coś podpowiedzieć. https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/odkurzacz-dyson-v15-detect-1 https://www.euro.com.pl/odkurzacze-pionowe/tefal-x-force-flex-15-60-ty99g1.bhtml Ja mam Tefala od 5 lat i jest zajebisty. Łamanie rury się nie wyrobiło do tej pory. Mam jednak niższy model niż ten z linka, kosztował ok 1,5k. Te Tefale na pewno ustepują jakości silnika ale odkurzacz pionowy to nie 1200W zwykły więc nie poczujesz pewnie i tak różnicy. Natomiast Tefal ma jeszcze jedną przewagę nad Dysonem (i nie wiem czemu te łby tego jeszcze zrobiły) a mianowicie jak odkurzam to często chce przejść na krótką ssawkę żeby listwe odkurzyć czy coś gdzie rurą bez sensu się wciskać. W tefalu klikiem odpinasz rurę i masz krótką ssawkę ze szczotką. W Dysonie żeby korzystać z krótkiej musisz wypiąć długą i wpiąć krótką. W chuj bez sensu. Tak samo jak wisi odkurzacz w bazie z długą rurą a potrzebujsz podręcznego żeby kanape zrobić to za każdym razem wypinasz, przepinasz i znowu wypinasz i przepinasz. 2 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Z innej beczki. Czy Wy serwisujecie sprzed AGD? Pralka zaczęła głośno chodzić i delikatnie telepać. Wiadomo czyszczę filtry, odpalam tryb czyszczenia bębna itd., ale czy np. wzywa się jakiegoś serwisanta, by coś w środku powymienial dla dłuższej eksploatacji? Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Jak zaczyna telepać, to być może amortyzatory bębna są do wymiany. U mnie gość jakiś rok temu za to wziął ok 500 zł. Wiem, że ludzie sami się bawią i rozbierają, raczej to nie jest super skomplikowane. Części na pewno można kupić. Inna sprawa, że gość był u mnie 2h i wszystko zrobione (do tego jeszcze szczotki silnika), ja bym pewnie przy tym spędził 2 weekendy, a w tym czasie bym prał w strumieniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi