Opublikowano 27 sierpnia 20177 l OK, to zabrałem się za rozpakowywanie pralki XD. Znalazłem odpływ przy zlewie do którego pasuje rura odpływowa, znalazłem dziurę z której leci woda jak odkręcę zawór i pasuje tam nawet ta rurka doprowadzająca co w bębnie pralki była. Gniazdko też znalazłem. Teraz muszę zdjąć blat z pralki, żeby się zmieściła pod mój blat kuchenny. No i dwa pytania: 1. O ile rura dopływowa jest podłączana jakąś zakrętką z uszczelką i nie martwię się za bardzo, że coś wycieknie, tak ta rura odpływowa jest tylko nakładana na te "stożki" odpływu no i tutaj już pewny niczego nie jestem. To się jakoś zabezpiecza, o czymś nie wiem? 2. Jak zdejmę ten blat to coś czuję, że będę widział wnętrze pralki. I taką "otwartą" mam wciskać pod ten mój blat? Czy też o czymś nie wiem. O, pytanie bonusowe jeszcze: jak już wsadzę pralkę pod taki dopasowany blat to jak ją potem wyjąć? Kiedyś będzie trzeba, bo wyprowadzać też się kiedyś będę.
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l 1. potrzebujesz nakładasz na wąż, wsuwasz na stożek i zakręcasz2. jak ściągniesz górę z pralki to będzie tylko blacha i wata wyciszająca, także spokojnie, odkręć i wsuń, nic nie popsujesz :P bonus: na dole powinieneś móc wsunąć rękę, trochę pod spodem, trochę za wnętrze i powinieneś móc wysunąć na tyle, żeby dało się ją wyciągnąć
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Oj widzę przenoszenie CW poza CW. Edytowane 27 sierpnia 20177 l przez milan
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Faktycznie, mogę wsunąć dłonie pod spód. Rozumiem, że to powinno mi wystarczyć by w przyszłości wysunąć pralkę. Jeszcze jedno, bo jak się okazuje blat jest przymocowany jakimiś magicznymi śrubami i nie mam takich śrubokrętów w domu :/. Takie śruby mają jakąś swoją nazwę/oznaczenie żebym mógł sobie poszukać śrubokrętu do nich?
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Sąsiad miał, obyło się bez zamawiania :D. Dzięki Lucek Wsadziłem! (pipi)a lepsze uczucie niż platynka w gierce wideo. Zaraz tylko przeczytam co trzeba zrobić przy pierwszym uruchomieniu i będzie test run. łe instrukcja coś mówi o użyciu odkamieniacza na pierwszy raz, wtf a że nie mam czegoś takiego i mieszkam w kraju, gdzie handel w niedzielę jest niedozwolony, to dzisiaj nie sprawdzę czy działa :/
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Autor Żeby torxa nie poznać? Co te informatyczki to ja nie wiem. Ciężko się tak wysuwa pralkę łapiąc tylko od dołu. Ostatnio mało się nie zesrałem z wysiłku...
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Daj mu się nacieszyć, że włożył :D Ps Mam identyczny tluczek do kotleciorow
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Ale serio nawet jakieś duże markety? nic, naprawde nic?Przede wszystkim duże :). Wszystkie Reale, Lidle, Media Markty itd. zamknięte.BTW i tak musiałem wysunąć i wsadzić z powrotem bo miałem schizę, że źle dopływ przykręciłem Faktycznie ciężko, ale da się. Edytowane 27 sierpnia 20177 l przez raven_raven
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Pamiętaj odkrec zabezpieczenie bębna. Z tymi torxami to nie kumam jak facet koło 20 może tego nie widzieć. Edytowane 27 sierpnia 20177 l przez mozi
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Z tymi torxami to nie kumam jak facet koło 20 może tego nie widzieć. Ty ale zostaw Kruka w spokoju. Nie znać torxów? Phi. Znam gości, co mają po 40 lat i w życiu wiertarki ani szlifierki kątowej nie mieli w rękach, że o wkrętarce nie wspomnę. Do braku znajomości torxa bym się nie czepiał ale fakt nie znania imbusów mógłby mnie zbulwersować.
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Ty, ale zamknij morde. Bardziej mnie zadziwia ze kruk wolał robic zdjecie i psiac zapytanie o srubke, niz wygooglowac ich rodzaje.
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l na forumek można liczyć, że prawdę powie, to teraz znam przynajmniej dokładną nazwę tego rodzaju śrubek, człowiek codziennie czegoś się uczy a kształt i rozmiar dopasowałem sobie i tak z miliona końcówek jakie są w zestawie do śrubokrętu, nazwy do tego nie potrzebowałem ostatecznie zdjęcia robiłem żeby wysłać Luckowi i się spytać czy ma takie końcówki, a skoro już miałem zdjęcia to zdyfersyfikowałem poszukiwania i od razu wrzuciłem na forumka
Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Ustaw na najkrótszy program w pralce i zrób na "sucho" pranie, czyli bez ubrań. Po to aby sprawdzić czy Ci woda nie leci przy pobieraniu lub wypompowaniu wody.
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Poleca ktoś jakieś szczoteczki do zębów soniczne/elektryczne do 200-250PLN? Coś się kupi fajnego w tej cenie? Czy brać po prostu pierwszą lepszą?
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Ja mam zwykły model Oral B już ze 3 lata i jestem zadowolony, końcówki tanie i łatwo dostępne.
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Poleca ktoś jakieś szczoteczki do zębów soniczne/elektryczne do 200-250PLN? Coś się kupi fajnego w tej cenie? Czy brać po prostu pierwszą lepszą? Oral B i żeby pokazywał jeśli za mocno naciskasz.