balon 5 342 Opublikowano 25 maja 2020 Opublikowano 25 maja 2020 12 godzin temu, Pajda napisał: #tylkoxiaomi No właśnie po radach na priv innego zasłużonego forumowicza zakupiłem mop pro. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 Wyglada podobnie jak mój, muszę poczytac czym się dokładniej różni. Sam tez szukałem robota za ok 1500 zł i padło z pół roku temu na Xiaomi Roborock 2 S50 (w porównaniu do poprzednika ma mocniejsze ssanie i mopa). Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 Praktycznie każdy z nich sprawdza się super, ja mam pierwsza generację Xiaomi vacum https://www.morele.net/odkurzacz-automatyczny-xiaomi-mijia-mi-robot-vacuum-cleaner-4142874/?gclid=CjwKCAjw_LL2BRAkEiwAv2Y3SRhjej6maK0hdyibfPmgNI9sJZrQsAEI-WNKD6kvalRzOswj9bwnoRoCAP0QAvD_BwE @balon mam nadzieję, że ten zasłużony forumowicz to nie michaelis złodziej 1 1 Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 Mam xiaomi roborock 2 od okolo roku i chodzi piknie. Jedynie funkcja mopowania jest calkowicie zbedna, i mozna bylo wziac model 2-3 stówki tanszy bez niej. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 Taa, mój ledwie tę szmatkę ciągnie, ale chociaż tyle pożytku, że troszkę te kurze zmyje i minimalnie parkiet nawilży po uprzednio odkurzonej podłodze. A mopa parowego ktoś poleci? Waifu szukała jakiejś Viledy - nie pamiętam teraz modelu, ale może ktoś używa czegoś podobnego. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 2 godziny temu, _Red_ napisał: Taa, mój ledwie tę szmatkę ciągnie, ale chociaż tyle pożytku, że troszkę te kurze zmyje i minimalnie parkiet nawilży po uprzednio odkurzonej podłodze. A mopa parowego ktoś poleci? Waifu szukała jakiejś Viledy - nie pamiętam teraz modelu, ale może ktoś używa czegoś podobnego. Kupiłem tego z lidla i elegancki jest, a jak szyby myje 1 Cytuj
mcp 2 013 Opublikowano 31 maja 2020 Opublikowano 31 maja 2020 Klimatyzator przenośny do 1500 zł do mieszkania w bloku, ma ktoś jakieś doświadczenia, jakieś opinie? Z rurą odprowadzającą na zewnątrz, do tego można dokupić specjalną uszczelkę na okno żeby gorące powietrze nie wracało. Do sypialni około 12m2 chciałem wstawić, mieszkanie w wielkiej płycie. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 31 maja 2020 Opublikowano 31 maja 2020 No i Panowie mam od kilku dni tego Mi Mop Pro. C U D O Nie wiem jak można było żyć bez niego? W ogóle jakoś go polubiłem i traktuje po części jak żywą osobę Nawet te mopowanie daje radę. Może nie jako myci główne podłogi, ale fajnie odświeża po odkurzaniu. Jeszcze żeby sam umiał na piętro wjechać to już w ogóle sprzęt idealny. Cytuj
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Panowie woda w domu twarda, że ja pier... Mam w kuchni dzbanek z wymiennymi filtrami, które starczają na 1.5tygodnia. są to jakieś Dafi czy inne dziadostwo. Myślicie, że oryginalne Brita będą wydajniejsze? A wy co stosujecie? Dzbanek, filtry pod zlewem, w kranie czy najlepsza opcja zmiękczacz wody centralny w piwnicy? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Czy któryś z kąsolowców używa tutaj takiej myjki parowej? Co np. Klaudiusz reklamował w Mango? Takiej że wlewa się wody i parą czyści cały syf z kibla, czy okien, czy kuchni. Ktoś używa i poleci jakiś produkt? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Moja mama używa mopa parowego i bardzo sobie chwali. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Sam mop parowy chyba nie dla mnie, bo mam drewniany parkiet, a to się nie za bardzo lubuje z wodą. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Taki mop to raczej krótkotrwałe działanie pary, więc teoretycznie jest bezpieczne nawet dla takich powierzchni. Rodzice mają drewniane panele i nic się nie dzieje. Taki drewniany parkiet też pewnie myjesz mokrą szmatą lub mopem co jakiś czas, więc też jest działanie wody. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 4 godziny temu, nieobchodzimnieto napisał: Panowie woda w domu twarda, że ja pier... Mam w kuchni dzbanek z wymiennymi filtrami, które starczają na 1.5tygodnia. są to jakieś Dafi czy inne dziadostwo. Myślicie, że oryginalne Brita będą wydajniejsze? A wy co stosujecie? Dzbanek, filtry pod zlewem, w kranie czy najlepsza opcja zmiękczacz wody centralny w piwnicy? Ja mam Dafi i filtr wymieniam dopiero jak się pojawi drugi sygnał do wymiany dopiero. Z tym ,że ja nigdy nie leje pełnego dzbanka. Centralny najlepszy ale do tego pasuje mieć dom albo uwzględnić to na samym początku nowego mieszkania. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 6 godzin temu, nieobchodzimnieto napisał: Panowie woda w domu twarda, że ja pier... Mam w kuchni dzbanek z wymiennymi filtrami, które starczają na 1.5tygodnia. są to jakieś Dafi czy inne dziadostwo. Myślicie, że oryginalne Brita będą wydajniejsze? A wy co stosujecie? Dzbanek, filtry pod zlewem, w kranie czy najlepsza opcja zmiękczacz wody centralny w piwnicy? Filtr na głównym przyłączu , te dafi ,brity to ciota i (pipi). Elo Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Ma ktoś parownicę do ubrań i jest zadowolony? Jest to jakaś alternatywa dla żelazka? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 4 sierpnia 2020 Opublikowano 4 sierpnia 2020 (edytowane) Parownica dobrze się sprawdza przy odzieży damskiej np. delikatnych sukienek , koszulek i innych półprzezroczystych szmat. Do prasowania koszuli męskiej zupełnie się nie nadaje. Do odświeżenia może być, ale lepszy efekt da spryskawnie ubrania wodą z octem jabłkowym. Testowałem 2 parownice - ręczną "mobilną" i taki stojak z wieszakiem. Edytowane 4 sierpnia 2020 przez Pajda 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 panowie dwudrzwiowa lodówko zamrażarka samsunga mi świruje zaczelo sie 3 tyg temu, rozmroziłem ją troche, wlaczylem i było ok, po tygodniu znowu to samo, to dałem jej 24h na pełne odmrożenie, pochodziła 2 tygodnie i dziś znowu cyrk przerabiał ktoś coś w tym temacie? @_Red_ ratunku Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Nie. Moja lodówka działa od 5 lat nadal wiec nie znam się. Cytuj
mcp 2 013 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 musisz jej kupić coś ładnego to przestanie stroić fochy Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 hehe sprzęt samsunga się zepsuł? no ale przynajmniej był tani Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 hehe przyszedł szejdj i nie powiedział nic ciekawego? no ale przynajmniej był tani Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Ale co sie dokladnie dzieje z lodowka? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 31 minut temu, Pajda napisał: Ale co sie dokladnie dzieje z lodowka? Nie mrozi xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi