Skocz do zawartości

AGD małe, duże i średnie

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 230,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dla lepszego komfortu rozważałbym surround:  

• Dobra, ekspres wylądował.  Chciałem przeznaczyć 2.5k poczym stwierdziłem, że te 5 stówek jeszcze dołożę.    Finalnie skończyłem z kombajnem za 4300 zł  z kodem rabatowym na 3900  na rat

• Ale to wpierdalałeś słonecznik a łupiny wywalałeś na podłogę zamiast do jakiejś miseczki czy coś? W lesie mieszkasz? Ja bym cię z domu wyjebał a nie kazał sprzątać po sobie 

Opublikowano

Nawet nie wygląda to najgorzej. Z Waszego doświadczenia, jak często powinno się czyścić dolny filtr skraplacza? W instrukcji jest napisane, że co 6 miesięcy lub 30 cykli. O górnym to wiem, że najlepiej jak najczęściej. Z dolnym mam o tyle problem, że suszarkę będę musiał trochę podnosić (przez tą listwę zabezpieczającą), więc najchętniej robiłbym to jak najrzadziej :reggie:

IMG20220617194631.jpg

Opublikowano

jak to się obsługuje te przyciski na samej górze suszarki? Zawsze mnie to zastanawiało

nie wiem, jestem karakanem 170

ja mam jedno obok drugiego

Opublikowano

Na luzaku, zdjęcie tak tylko straszy. Mając 170 cm ze spokojem odpalasz sobie pożądany tryb.

Opublikowano

A czemu akurat ten model? i tym bardziej czemu BEKO ?

Opublikowano

Pewnie kwestia rozmiaru. Też przez chwilę na warunki mieszkaniowe rozważaliśmy Beko (dla 45 cm głębokości).

Opublikowano

Tak jak @Red_ zasugerował - kwestia rozmiarów. Poczytałem trochę opinii, sprawdziłem jakie ma technologie, wizualnie okej, więc decyzja w zasadzie podjęta w ciągu 3h. Była też fajna promka z 2999 na 2399, więc cebule się zaświeciły. Dodatkowo wzięte na raty 0%, co by żonie trochę scoring zbudować :yano:

Opublikowano

Czy ktoś z tu zebranych może podsumować ostatnie strony na temat suszarki? Chciałbym podnieść sobie życiowy level zanabywając takie urządzenie, ale totalnie nie chce mi się doktoryzować w temacie tych urządzeń. 

Opublikowano

Otóż to. Wyciągasz suche, pachnące i miękkie ubranka, od których michałek dryga przy zakładaniu, a z suszarki drucianej masz sztywne zmięte wyschnięte na wiór szmaty.

Life changer. A kwestia co wybrać to już poczytaj preferencje xd 

edit:

o ty gnoju, czyli wojna :[ Życzę miłego czyszczenia kratki wentylacyjnej Z TYŁU XD 

Opublikowano
  • Autor

Kolego tę kratkę czyści się ODKURZACZEM raz na pól roku z KURZU, podczas gdy ty czyścisz co miesiąć jakieś badziewie z przodu z KŁAKÓW. W tym czasie LG myje skraplacz POD CIŚNIENIEM, a nie wylewa od niechcenia na niegoo jak ta leniwa menda Boschowska szklankę wody, i nie ma potrzeby żadnego czyszczenia. 

Edytowane przez WisnieR

Opublikowano

Ale ja nie mam wątpliwości że to jest mi potrzebne, tylko którą wybrać żeby się na ostracyzm nie narazić.

Opublikowano

Bierz Beko, przynajmniej będzie rozejm.

Nom jedyne co czyszczę to raz na miesiąc kłaki ze zbiornika a nie co suszenie filtr w bębnie xd To o czym mówisz co ma LG pod cisnieniem to chyba inna część, czyszczenie skraplacza czy cos? Do tego nawet nie dotarłem jeszcze czy to się chałupniczo w ogóle czyści w Boschu czy to kwestia serwisowa.

Jak dobrze że nie muszę wyciągać z SZAFY POD ZABUDOWA co pół roku by czyścić kratkę :obama:

Opublikowano

A tu dalej ciągnie się walka Bosch vs LG? Dzięki bogu nie potrwa to długo, LG nie wytrzyma do jesieni 

Opublikowano

Myśle, ze to zasługuje na osobny temat AGD Wars, w której można jechać po koreańskiej inżynierii.

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, _Red_ napisał:

Bierz Beko, przynajmniej będzie rozejm.

Nom jedyne co czyszczę to raz na miesiąc kłaki ze zbiornika a nie co suszenie filtr w bębnie xd To o czym mówisz co ma LG pod cisnieniem to chyba inna część, czyszczenie skraplacza czy cos? Do tego nawet nie dotarłem jeszcze czy to się chałupniczo w ogóle czyści w Boschu czy to kwestia serwisowa.

Jak dobrze że nie muszę wyciągać z SZAFY POD ZABUDOWA co pół roku by czyścić kratkę :obama:

No czyszczenie właśnie skraplacza jest naważniejsze. I nic nie muszę wyciągać bo w projekcie szafo-pralki zrobiłem w ściance dostęp do tej kratki. I CO TERAZ?

A teraz tak na CHŁOPSKI ROZUM. Uważasz, że lepszym rozwiązaniem jest czyszczenie SKRAPLACZA z tych kłaków raz w miesiącu, czy czyszczenie tych kłaków z filtra wstępnego po każdym suszeniu, a do tego skraplacz jest czyszczony pod ciśnieniem podczas suszenia. Jak myślisz która metoda jest skuteczniejsza?

Edytowane przez WisnieR

Opublikowano

No to w takim razie gratuluję pomyślunku jak masz dojście, nie było to oczywiste ze zdjęcia. Oby się i tak nie przegrzała w takiej klitce.

image.png.48f0cbd13f9e8d7b526a503ed1979086.png

Co to metod czyszczenia skraplaczy i innych pierdół, które dzieją się w środku z automatu bez ingerencji użytkownika to może po prostu poczekajmy kto pierwszy napisze, że mu się sprzęt zjebał i tyle. Przy wyborze lodówki/okapu/pralki/piekarnika/indukcji nie miałem tyle srania się o technikalia co z tobą w tym temacie o j e b a n ą suszarkę xd Jak będę wybierał samochód to też będę kierował się wyłącznie tym, czy jakaś tam część silnika ma śrubkę typu A czy B.

Opublikowano

Dobra kurwa, do ok 3k jaką kupić? 

Czy taki szajz będzie ok? 

image.png.0fb1e34c1caef402b2f7be9c33a9e499.png

Edytowane przez Kogut

Opublikowano

Widze ze po przebojach z Oledami mało wam.

Opublikowano

Nieee, bo zaraz LGbt+ z tematu TV tu przyleco :(