Paolo de Vesir 9 057 Opublikowano 22 września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 września 2016 Jakie macie doświadczenia z życia w Gdańsku? Czy zarobki w korporacjach sięgają tych 3000zł na rękę? Widzę, że mieszkania w fajnych lokalizacjach są o wiele niższe, niż w Warszawie, jak i samo życie jest tańsze. Co Wam szczególnie nie podoba się w Trójmieście? Bluber, Ty chyba jesteś z tych okolic, będę wdzięczny za kilka (gorzkich) słów. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2016 Sięgają? Chyba zaczynają ;f Na jakim stanowisku i jaka branża? Może nie w Gdańsku, ale kumpel zaczął w Krakowie robić w jednym korpo (outsourcing usług księgowych) jako asystent asystenta zastępcy pomocnika drugiego sortu i pod 3k netto wyciąga w pierwszej pracy. Nie spodziewałbym się w gdańskich korpo gorszych zarobków na start.No ale to zależy co się ma na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 057 Opublikowano 22 września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 września 2016 (edytowane) Obecnie zajmuję się windykacją klientów biznesowych dla TNT pod wodzą Accenture Poland. Zarobki lekko ponad 3k na rękę, ale życie w Warszawie jest koszmarnie drogie. Głównym atutem w moim przypadku jest biegła znajomość włoskiego. Edytowane 22 września 2016 przez Wezyriusz Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2016 Jak na korpo w Warszawie to chyba bez szaleństwa, tym bardziej, że tematyka wydaje się poważna. Ale nie znam tej branży więc widełki są mi nieznane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 057 Opublikowano 22 września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 września 2016 Nie mam porównania. Z moich najbliższych znajomych jako jedyny pracuję w korporacji i nie mam żadnego namacalnego dowodu na niebotycznie wysokie zarobki w innych warszawskich molochach. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 juz za sama znajomość włoskiego powniened dostać więcej. 3k na lapie w wawie to jak 1800 w Białymstoku. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 a ja pracuje w korpo w opolui za 1550 netto ide wlasnie na przedluzke i chce wyciagnac te 200 zl nett owiecej Moim głownym atutem jest ukończenie trylogii Mass Effect i dobra seria bitew w World of tanks 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 wet willy za moderkę ma więcej Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 wet willy to przypadkiem nie Ukyo Tohybana? Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 wet willy to przypadkiem nie Ukyo Toczybanana? tak Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 Ykyo brzydkamordana Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 ja nie wiem co sie dzieje z tymi ludzmi. Zamiast dać nick zenek opijmorda to przywłaszczają sobie nazwy z mitologii skandynawskiej. Oni mają jakieś problemy w życiu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 (edytowane) Jakie macie doświadczenia z życia w Gdańsku? Czy zarobki w korporacjach sięgają tych 3000zł na rękę? Widzę, że mieszkania w fajnych lokalizacjach są o wiele niższe, niż w Warszawie, jak i samo życie jest tańsze. Co Wam szczególnie nie podoba się w Trójmieście? Bluber, Ty chyba jesteś z tych okolic, będę wdzięczny za kilka (gorzkich) słów.da rade, zalezy od firmy. U mnie na najnizszym mozliwy stanowisku jest 2000 na reke na start. ogolnie jak szukasz roboty w 3city to teraz duzo ludzi potrzebuje pwc i state street, mozesz tam probowac. Edytowane 23 września 2016 przez Shen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 057 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 Dzięki za info, wyślę im CVkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 dwoje znajomych poszlo do state street, pierwsza rozmowe mieli przez tel z jakims hindusem, ledwo kumali typa przez akcent. w obu firmach duzy nacisk na jezyk Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 (edytowane) Pytanie nieco z du.py ale czy osoba z trzema dychami na karku niemająca doświadczenia w pracy w typowym korpo ma w ogóle po co startować do tego typu firm? W takiej Łodzi prym wiodą głównie firmy zajmujące się księgowością - nie miałem z nią w życiu do czynienia i jestem ciekaw czy dla świeżych osób takie firmy robią jakiś "okres przejściowy" ze szkoleniami dla laików w konkretnej dziedzinie czy od razu rzucają na głęboką wodę i jak się nie dany delikwent nie sprawdzi to nara. Jaki poziom znajomości angielskiego/niemieckiego wypadałoby mieć, żeby w ogóle coś powalczyć w tym temacie? B2/B1 styknie? Edytowane 23 września 2016 przez columbo Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 3 dychy, to nadał młody człowiek, nie powinieneś myśleć o jakichkolwiek blokadach. btw: babcia zony zrobiła prawko w wieku 82 lat, a laptopa się nauczyła w wieku 91, wiec troche infantylnie, ale nigdy nie jest za późno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 Jedno korpo drugiemu nie równe. Myślę, że można startować, bo w korpo jest się małym trybikiem, więc firma nie legnie, jeżeli będziesz na początku niedysponowany. B1 spokojnie wystarczy do większości firm. Jest to strasznie powszechne, że osoby na stanowiskach kierowniczych/managerskich nie ogarniają dobrze angielskiego, nie mówiąc o innych językach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 Pytanie nieco z du.py ale czy osoba z trzema dychami na karku niemająca doświadczenia w pracy w typowym korpo ma w ogóle po co startować do tego typu firm? W takiej Łodzi prym wiodą głównie firmy zajmujące się księgowością - nie miałem z nią w życiu do czynienia i jestem ciekaw czy dla świeżych osób takie firmy robią jakiś "okres przejściowy" ze szkoleniami dla laików w konkretnej dziedzinie czy od razu rzucają na głęboką wodę i jak się nie dany delikwent nie sprawdzi to nara. Jaki poziom znajomości angielskiego/niemieckiego wypadałoby mieć, żeby w ogóle coś powalczyć w tym temacie? B2/B1 styknie? Nie trzeba miec "doswiadczenia w pracy w korpo", co to mialby w ogole znaczyc? Jesli stanowisko jest ukirunkowane na jezyk to mozesz byc ameba, oni ci wszystko pokaza co i jak, gdzie kliknac, jak wyslac maila i o jakiej tresci itd. Stad czesto na takich stanowiskach ludzie po filologiach. Mysle tez, ze z uwagi na staz pracy (mimo, ze niezwiazany z rachunkowoscia) dostaniesz pare stowek wiecej (albo dyszek bo to w sumie Lodz i wszystkiego mozna sie spodziewac). Zapytaj Tokara on chyba robi w jakims lodzkim korpo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 057 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 (edytowane) @shen: W Accenture informatyką zajmują się głównie Hindusi, więc no problemo. Edytowane 23 września 2016 przez Wezyriusz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 (edytowane) Wezyr myślę, że będziesz zadowolony z 3miasta. W sumie najlepiej do Gdyni się wprowadzić tylko nie wiem jak z cenami z wynajem w centrum bo w Gdansku jak mieszkalem to płaciłem 1200-1300zł za kawalerke w fajniej dzielnicy, 3 przystanki od kampusu UG więc mi jak najbardziej odpowiadało. Kolega pracuje w State Street moge go spytać ile mniej więcej możesz wyciągnąc na podobnym stanowisku. a ja pracuje w korpo w opolui za 1550 netto ide wlasnie na przedluzke i chce wyciagnac te 200 zl nett owiecej Moim głownym atutem jest ukończenie trylogii Mass Effect i dobra seria bitew w World of tanks jesteś zwyciescom Tokar pracuje w Orange, no czyli korpo w sumie xD Edytowane 23 września 2016 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 w banku Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 (edytowane) Wezyr myślę, że będziesz zadowolony z 3miasta. W sumie najlepiej do Gdyni się wprowadzić tylko nie wiem jak z cenami z wynajem w centrum bo w Gdansku jak mieszkalem to płaciłem 1200-1300zł za kawalerke w fajniej dzielnicy, 3 przystanki od kampusu UG więc mi jak najbardziej odpowiadało. Kolega pracuje w State Street moge go spytać ile mniej więcej możesz wyciągnąc na podobnym stanowisku.Podobne ceny. Kumpel ma teraz 3 pokojowe mieszkanie do wynajecia w dosc atrakcyjnej cenie gdybys sie juz wezyr chcial przeprowadzac xd jedyne co mnie w(pipi)ia w 3city, to jest to ze tu sie nic nie dzieje, na jakies koncerty to musze jechac do wroclawa, warszawy czy innego krakowa. Edytowane 23 września 2016 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 No dla mnie to też jest główny zarzut, bardzo mało się dzieje w sferze niszowych koncertów a tylko nieliczne trasy metaluchów zahaczają o najlepszy klub w Polsce - B90 no ale z tego co kojarze trafiają w gusta Wezyra idealnie. Dla mnie pod względem kulturalnym totalnie 3miasto jest martwe, mało jest fajnych miejsc czy to kawiarni, knajp, kin niezależnych dlatego stąd się wyniosłem i nie narzekam, ale generalnie mieszka się tam przyzwoicie oprócz masy dresiarstwa i starych ludzi w Gdansku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 23 września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 września 2016 Tak jak mowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi