milan 7 022 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) Kolega jak wynajmował to jakaś studentka nie płaciła, i jak mieli ją odwiedzic to mówiła przez telefon że jej nie ma. Kolega poszedl z żoną i podejrzewał że tam siedzi w środku, jak się wydało to nie otwierala bo "nie jest pewna czy to on, i się boi", zadzwoniłą nawet po policje xDDDD Edytowane 12 lutego 2018 przez milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 A nie można zawrzeć w umowie, że jak ktoś nie płaci ileś tam to można wyje.bać na zbity pysk? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Pewnie tacy szukają takich którzy nie kombinują zapisami w umowie. W końcu znajdą, bo ludzie jednak z natury to ufne istoty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 9 minut temu, krupek napisał: A nie można zawrzeć w umowie, że jak ktoś nie płaci ileś tam to można wyje.bać na zbity pysk? No przecież napisałem na poprzedniej stronie o tym, że można się zabezpieczyć poświadczeniem notariusza o alternatywnym miejscu zamieszkania. Z tego co wiem to umowy o wynajem są objęte prawem lokatorskim i nie można kogoś takiego wyje.bać z mieszkania w razie problemów z brakiem płatności bo prawo chroni lokatora a nie wynajmującego (no coś takiego mi się obiło o oczy, ale ekspertem nie jestem od prawa więc jeśli ktoś wie o tym więcej to proszę mnie poprawić ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 nie ma w polsce większego syfu w polskim ustawodawstwie niż prawa lokatorów. nikt nie wie do końca o co w tym chodzi. lokator jest świętą krową nie do ruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Ale to trzeba też mieć nerwy żeby tak siedzieć u kogoś i ch,uj, moje xD - no ale nie płacicie - płacimy - proszę mnie wpuścić - nie moze pani wjesć - proszę się wyprowadzić - nie Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 12 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) Zaebiste. To po co kupowac chate skoro mozna komus sie zamelinować. Wynajme sobie jutro kilka noclegow i nie wyjdę Nie mozna ich po prostu wyp.ierdolic mowiac, ze jacys obcy ludzie weszli mi do domu i nie chca wyjść? Edytowane 12 lutego 2018 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Wyrzuci Pani rodzinę z 4 dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 2 minuty temu, milan napisał: Ale to trzeba też mieć nerwy żeby tak siedzieć u kogoś i ch,uj, moje xD - no ale nie płacicie - płacimy - proszę mnie wpuścić - nie moze pani wjesć - proszę się wyprowadzić - nie No trzeba mieć mocną psyche do tego bo widziałem wideło jakieś jak tam z policją chcieli wjechać ale nie otwierali a nawet zamki zmienili xd ku,rwy 2 minuty temu, _Red_ napisał: Nie mozna ich po prostu wyp.ierdolic mowiac, ze jacys obcy ludzie weszli mi do domu i nie chca wyjść? A jak chcesz ich wy(pipi)ć jak mają umowe podpisaną i cześć Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 12 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) To w sumie zbyt abstrakcyjne xD gdybym komus tak zasiedzial chate to pewnie bym szybko wylapal wpjerdol. Edit Umowa moze byc czasowa dajmy na to. Albo w ogole moze jej nie byc, jak to czesto bywalo. Edytowane 12 lutego 2018 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Widze ze nie tylko w pi zdoujsciu takie cyrki z cenami. Tutaj srednio poltora kapcia za wynajem plus czynsz i to najczesciej z wypowiedzeniem na sezon tj czerwiec-wrzesien xddd ach te nadmorskie kurorty. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Nie no żeby doszło do tragedii to pewnie są potrzebne 2 czynniki, z 1 strony patologia, z 2 źle zabezpieczona umowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Godzinę temu, _Be_ napisał: tutaj za 1400 są ku,rwa meliny a nie mieszkania xD albo takie złoto łoooo w kurffe, jeden pokój na pół podzielić i z M3 masz M6 xD To już prawie hostel xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 2 minuty temu, gekon napisał: łoooo w kurffe, jeden pokój na pół podzielić i z M3 masz M6 xD To już prawie hostel xD O krwa jak w zoo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 4 minuty temu, alienator napisał: Widze ze nie tylko w pi zdoujsciu takie cyrki z cenami. Tutaj srednio poltora kapcia za wynajem plus czynsz i to najczesciej z wypowiedzeniem na sezon tj czerwiec-wrzesien xddd ach te nadmorskie kurorty. haha bezkitu, kolezanka szukała w sopocie mieszkania i to samo kur,estwo xd Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Ehh, ciekawe jak teraz posen, ja wynajmowałem 2 pokojowe na starołęce za 800 zł. 8-9 lat temu. Te kosmiczne ceny to pewnie macie bo szukacie w centrum co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Hahahah, 800 zł xDD. Za tyle to pokój jeden znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Najgorzej jak się trafi samotna matka z dzieckiem, która nie płaci. Albo patusy to też problem i to spory. Podobno można zrobić takie chamstwo jak zmiana okien i przez tydzień np. zimą, bez okien nikt nie wysiedzi. Tylko pierw trza się dostać do mieszkania. A tak najbardziej opłacalną opcją "na starość", jest kupno kawalerki. I wynajęcie jakiejś jednej osobie, która przyjechała tu do pracy, albo studiować. Tylko nie wiem, czy mi by się chciało jako dziadkowi, doglądać mieszkania, pilnować czy rachunki opłacane no i co w razie niepłacenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 Chociaż nie powiem, da się w miarę sensownej cenie coś w Poznaniu znaleźć. Wiem, że na Piątkowie ktośtam z mojej dalszej rodziny wynajmuje za jakieś 1,4k zł jeśli dobrze pamiętam, mieszkanie 2 pokojowe właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 nie jest zle kruku http://dom.gratka.pl/tresc/401-75534086-wielkopolskie-poznan-gorczyn-glogowska.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 12 minut temu, milan napisał: Te kosmiczne ceny to pewnie macie bo szukacie w centrum co nie? No jak ktoś chce jechać do pracy koło godziny to raczej znajdzie w miarę ok mieszkanie za 1300-1500zł wydaje mi się, w ogóle druga strona wisły to tam taniej, ale ja szanuje swoje życie i zdrowie więc nawet tam nie zaglądam. Ja nie mieszkam w centrum (mam do centralnego 15 min autobusem) więc też wcale jakoś szalu nie ma z lokalizacją (ale nie jest źle, bo łazienki mam obok i niedaleko do metra). Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) Jak ja się cieszę, że dostałem mieszkanie w spadku po dziadkach i łączne opłaty miesięczne to koło 600 zł za wszystko, bo jak czytam i rozmawiam ze znajomymi a propos cen mieszkań/wynajmu, to serio aż się w człowieku krew gotuje. Edytowane 12 lutego 2018 przez Metoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 12 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 54 minuty temu, raven_raven napisał: Chociaż nie powiem, da się w miarę sensownej cenie coś w Poznaniu znaleźć. Wiem, że na Piątkowie ktośtam z mojej dalszej rodziny wynajmuje za jakieś 1,4k zł jeśli dobrze pamiętam, mieszkanie 2 pokojowe właśnie. Kiedys pewnie podobne odziedzicze po rodzicach (tez Piątkowo, 2 pokoje), ale znajac ciągle podwyzki wieczystego to rocznie bedzie juz ze 2000 zl do gminy. Lepiej sprzedac i kupic coś małego w Krakowie dla studenta. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 037 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 1 godzinę temu, _Be_ napisał: No przecież napisałem na poprzedniej stronie o tym, że można się zabezpieczyć poświadczeniem notariusza o alternatywnym miejscu zamieszkania. Z tego co wiem to umowy o wynajem są objęte prawem lokatorskim i nie można kogoś takiego wyje.bać z mieszkania w razie problemów z brakiem płatności bo prawo chroni lokatora a nie wynajmującego (no coś takiego mi się obiło o oczy, ale ekspertem nie jestem od prawa więc jeśli ktoś wie o tym więcej to proszę mnie poprawić ) Potwierdzam. Moja matka w zeszłym roku wynajmowała mieszkanie, więc musiałem poświadczyć na piśmie, że w razie czego przyjmę ją pod swoje strzechy. Sam będę tak to rozwiązywał 8) A jak będzie problem, to po prostu wpadnie kilku dużych kolegów pomieszkać sobie z rodzinką. Tak po prostu. Bez przemocy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 12 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2018 na wypoku ktoś tak kiedyś zrobił - wprowadził do mieszkania dwóch kafarów, którzy sobie po prostu siedzieli, nikogo nie bili. Niepłacący menele szybko się wynieśli Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi