grzybiarz 10 291 Opublikowano 9 października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 października 2019 A co, zadzwoniłeś do szpitala i powiedziałeś ze jesteś z tvnu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 października 2019 Z tvp. Ordynator mnie przepraszał ze 3 minuty. XD Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 674 Opublikowano 14 października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 października 2019 Na to nie wpadłem. Ale tutaj jest klimat, że wszyscy wszystkich znają, na stówę mój głos poznają, a jak jeszcze skojarzą, że ten temat poruszałem w przeszłości, to w ogóle. A potem pójdzie fama w bloku i będzie ze mnie beka xdd. Ale dzięki, rozważę to przy bardziej sprzyjających okolicznościach. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 14 października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 października 2019 Godzinę temu, kotlet_schabowy napisał: Na to nie wpadłem. Ale tutaj jest klimat, że wszyscy wszystkich znają, na stówę mój głos poznają, a jak jeszcze skojarzą, że ten temat poruszałem w przeszłości, to w ogóle. A potem pójdzie fama w bloku i będzie ze mnie beka xdd. Ale dzięki, rozważę to przy bardziej sprzyjających okolicznościach. Nie masz tam jakichś osiedlowych rzezimieszków spod monopola, co za dwa jabole przewrócą się na kogo trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 572 Opublikowano 15 października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 października 2019 11 godzin temu, maciucha napisał: Nie masz tam jakichś osiedlowych rzezimieszków spod monopola, co za dwa jabole przewrócą się na kogo trzeba? I przekonać ich żeby udawali że są redaktorami z tvnu i chcą przeprowadzić reportaż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 674 Opublikowano 15 października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 października 2019 21 godzin temu, maciucha napisał: za dwa jabole przewrócą się na kogo trzeba? Na razie szukam rozwiązań nie wymagających inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2020 Ehh niech ten rynek nieruchomości chociaż trochę się załamie Chce kupić mieszkanie 60-70m2 w stolicy na początku 2021, a ceny to z bąkiem z dupy wyssane obecnie i stać mnie na Ursus albo Białołękę. Jakaś Praga Południe mi się marzy chociaż xd Ale nadal lepsza opcja, bo rata kredytu z wstępnych wyliczeń wyjdzie mi tyle co wynajem kawalerki, a jednak to zawsze swoje niż pieniądze wy(pipi)ane w jakiś skansen z meblami z sekcji oddam za darmo z olx Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 25 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2020 A wez, to jest poj.ebane, w mojej okolicy ceny wynoszą x2 od czasu gdy kupiłem swoje. Nie wiem w ogóle jak ludzie dajmy na to ze średnią krajową (czyli w opinii ludu prezesi i złodzieje) mogą sobie pozwolić na mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Czytam że unwiersytet Gdański, i bodaj Jagielonka, przechodzą na naukę zdalną. Liczę że ceny wynajmów się trochę roz(pipi)ą dzięki temu - obecnie w Szczecinie za 40 metrowe 2-pokojowe mieszkanie w centrum płace ok.2100 z mediami, prądem i wodą :/. Zejście do 2k byłoby piękne <3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Wynajem akurat potaniał w Wawie, bo studenty zniknęły i przez możliwość pracy zdalnej też dużo pracowników wróciło w swoje rodzinne strony na stałe. Niestety rynek pierwotny stoi w miejscu jak stał, a mi się już nie uśmiecha płacić za prlowską kawalerke 1500+ opłaty(niby centrum, ale po 1,5 roku mieszkania w centrum stwierdzam, że to prowadzi do alkoholizmu i upadku człowieczeństwa) dlatego od końca maja siedzę pod Warszawą u starych chomikując maksymalnie hajs na wkład własny, ale w takim układzie to dłużej niż do wiosny nie wyczymie psychicznie xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 042 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 W zeszłym roku kopiłem mieszkanie na kredyt w Opolu, 57 metrów , 3 pokoje w wyższym standardzie (świeżo zrobione, nikt wcześniej nie mieszkał). Rata razem z rachunkami wychodzi jakieś 1800zł. Całkiem nieźle, za wynajem o wiele gorszego standardu płaciliśmy 2k. Lokalizacja co prawda 15 minut rowerkiem od centrum ale za to 5 minut piechotą od mojego biura. Szkoda tylko, że z domu trzeba pracować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 4 minuty temu, Czoperrr napisał: Całkiem nieźle, za wynajem o wiele gorszego standardu płaciliśmy 2k. XDDD co do (pipi)a? Czy naprawdę zunifikowały się ceny wynajmu w całej Polsce? 3 lata temu znalazłem w Gdańsku małe, ale urokliwe mieszkanko za 1.5zł + małe rachunki. Obecnie to jest prawie 1000zł więcej i ciężko znaleźć coś w rozsądnej cenie co nie jest doszczętnym PRL-em (a i ten ostatni się ceni). Koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 042 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 (edytowane) 2k to było z opłatami, ziomeczek do ręki brał 1300. Ale fakt, wynajem w Opolu jest strasznie drogi, nawet drożej niż w Katowicach. Edytowane 26 sierpnia 2020 przez Czoperrr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Godzinę temu, Czoperrr napisał: 2k to było z opłatami, ziomeczek do ręki brał 1300. Ale fakt, wynajem w Opolu jest strasznie drogi, nawet drożej niż w Katowicach. No drogie miasto sie zrobiło przez ukraińców. Za 2 k dopiero mozna coś sensownego wynająć w miare fajnej dzielnicy (Zwm, Chabry malinka) tak to sraka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 15 godzin temu, Soban napisał: Ehh niech ten rynek nieruchomości chociaż trochę się załamie Chce kupić mieszkanie 60-70m2 w stolicy na początku 2021, a ceny to z bąkiem z dupy wyssane obecnie i stać mnie na Ursus albo Białołękę. Jakaś Praga Południe mi się marzy chociaż xd Ale nadal lepsza opcja, bo rata kredytu z wstępnych wyliczeń wyjdzie mi tyle co wynajem kawalerki, a jednak to zawsze swoje niż pieniądze wy(pipi)ane w jakiś skansen z meblami z sekcji oddam za darmo z olx No a po warszawa jak Teddy patrzylrs czy nie pasuje ci dojazdowo? Ceny mieszkan w pl to beka wnusiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Patrze po Warszawie. Sam pochodze z dojazdowa ~20km od wawy i jednak też zależy mi na tym by znajomi mieli do mnie dojazd jakiś znośny ztm - Warszawiacy są po(pipi)ani, bo jak mają pojechać metrem 45min z jednego końca na drugi to czill, a jak mają zrobić to samo albo i krócej pociągiem do podwarszawskiej miejscowości to im się error w mozgu wywala i kręcą nosem, że łeeeee to za daleko. Jakby ktoś mądry wpadł na pomysł skmek jezdzacych non stop z jakas przerwa 3-5 to bym ozlocil. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Jak kupisz w lokacji bez patrzenia na znajomych to przy okazji zweryfikujesz tych cos wartych, ktorzy jednak dope rusza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Problemem bardziej jest wątpliwa lokalizacja inwestycji developerskich pod Wawą, bo z rodzinnego domu do byłego mieszkania w centrum czy pracy to jestem w stanie dojechać w 45-50min od drzwi do drzwi dzięki kolejce, ale to co się nowego buduje to jest na totalnych wypizdowiach gdzie 15-20 lat temu grało się piłe i trzeba wszędzie jeździć autem albo tracić 30-40min by dojść z buta. Ostatnio asy pobudowały ładne osiedle przy pkp, ale tak ze 100m dalej jest oczyszczalnia ścieków i wieje gównem xd Pola to w większości obwarowane segmentami, a segment to dla mnie połączenie najgorszych cech mieszkania i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 W Głogowie Małopolskim (15 minut od centrum Rzeszowa) typ w moim bloku wynajmuje mieszkanie za 1400 zł plus 250 zł czynszu taniej wynajmowaliśmy nasze mieszkanie w Krakowie niedaleko ikei rok temu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2020 nic dziwnego, że codziennie znajduję w skrzynce lub na tablicy ogłoszeń ofertę kupna mieszkania za gotówkę. Posrało ich z tymi cenami, będzie płacz jak to w końcu pęknie. Spoiler nie no żartuję, mam ból du.py, że nie wziąłem drugiego mieszkania w kredyt 7 lat temu, jakby teraz sprzedał to bym miał na tym ze 150k Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2020 Czytałem ostatnio, że niby ceny mieszkan w góre poszły, a jak przegladam oferty to widze, ze poleciały w dół. Chyba, że Gdynia to małe miasto i sie nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2020 (edytowane) Pewnie (chwilowo) przez koronkę, bo jedyne co słyszę od moich znajomych którzy już mieszkania pokupowali te 2-3-4 lata temu że mieszkania już dwukrotnie zyskały na wartości względem tego ile płacili za nie w stanie developerskim. Mowa jest co prawda o Gdańsku, ale to wciąż Trójmiasto. Edytowane 27 sierpnia 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2020 Ja swoje mieszkanie 2 lata temu kupiłem za 200k. Dzisiaj na Otodom mieszkania w tej samej dzielnicy i metrażu 290 - 320k. Więc w zasadzie nic nie robiąc mieszkanie zyskało 100k.. A za dwa lata tuż pod blokiem będzie wejście do stacji metra, więc spora szansa, że jeszcze trochę na tym zyskam. Tylko i tak trochę mnie martwią ceny, bo w planach jest kupno 4-pokojowego, a to już cenowo 600 - 700k w tej samej dzielnicy. Bez sprzedaży obecnego się nie obejdzie raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 No i poszła pierwsza rata na własne M3 na szczęście nie związałem się z kredytem na całe życie, 6 lat się przeboleje. Moje piętro dopiero się buduje i zanim klucze odbiorę to rok już będzie z bani. Mieszkanie+miejsce parkignowe na zewnątrz+komórka, taki mam zestaw. W bloku na 2022 taki sam zestaw już 30 kola więcej. Myślałem żeby brać na 2022 bo na przyszły rok nie było już tego co mnie interesowało, same 4 pokojowe zostały. Okazało się, że właśnie zwolniła się jedna sztuka bo pan stracił pracę przez covidka i zrezygnował, a nie zdążyli jeszcze wystawić ogłoszenia. Dokładnie taki metraż jaki chciałem, piętro jakie chciałem i położenie mieszkania, więc długo się nie zastanawiałem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 Gdzie i jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi